Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 april 2010

Av Kvasthilda - 4 april 2010 23:45


Har funderat under helgen.... Ett gult fönster. Ett GULT fönster?? Inga påskdekorationer eller gula vårgardiner... Inget gult så långt ögat når. Jo, en döskalle på dotras svarta gardin... Nä. Det fick bli ännu en promenad in i arkiven. Som är under ommöblering....  Idag får det bli två foton. Ett med ett fönster som lyser gult i kontrast mot (bristen på) vinterljuset utanför och ett med fönster i ett gult hus. Båda är fotograferade i januari och samma dag, men ljuset från himlen gör att det varierar i ljuset och kontrasterna i fotona.


Det stora trekantiga gula fönstret sitter på gaveln till Församlingshemmet och det hålls ett möte eller liknande därinne.



Det gula huset som kallas "Mullbänken" ritades av Ralph Erskine och tillhör kvarteret Ortdrivaren i centrala Kiruna.



Veckans Fönster


Av Kvasthilda - 4 april 2010 20:06


Skål.

Har semester nu, då dagens arbetsskift är över sedan en dryg timme. Sitter nu o zippar på ett glas vitt vin och fortsätter göra backuper här för brinnande livet. Eller snarare, brännande livet... Eeehhh. Något krystat. Försöker reda nån ordning i bildkaoset som blir efter x antal förflyttningar. Sen har Mellantjejen sjutton kataloger o mappar fyllda med bilder - o många samma som jag har, då vi kopierat minneskorten till olika mappar. Nu har jag försökt få ihop alla hennes Nikon-foton i EN mapp o tagit bort alla Canon-dubletter. Eller håller på.

Sen ska de bort från den gamla externa o bara ligga på den nya, lilla Samsungen. I dagsläget är det cirkus 120 gig foton o disken är 500 så jag hoppas att den ska räcka ett litet tag i alla fall. Eventuellt slänger jag in ALLA gamla digitala foton på den - som dessutom finns på minst två dvd-skivor var. Allt för att lätt kunna hitta dem igen. Jag tror att de gamla fotona, tagna under de föregående fåsenu.... sex åren tar upp lika mycket plats som det jag fotade i fjol och hittills i år.... Då fyller vi ytterligare en tredjedel av Samsungen. Blir drygt halva disken alltså.

Eller så avvaktar jag tills jag får tag i en ny Lapptopp att lägga alla foton på. Fast den kan vara bra att ha till allt möjligt. Maken har ju fixat Lapptoppen I så vi har ju i alla fall en bärbar att slåss om.


Av Kvasthilda - 4 april 2010 16:47


Har skaffat en ny extern hårddisk och håller som bäst på att sortera bilder och göra backup och kopiera foton till den nya. Mitt i alltihop hittade jag en bild som E-pigan tog häromåret när Storasyster var hemma på lov med pojkarna. Pojkarna är ju marsvinen och här levde Lupin så det är alla tre. Sommarlängtan!!



Lupin, Bamboo & Aladdin


Snygglon!


Av Kvasthilda - 4 april 2010 13:20



Nära, närmare, närmast. Jag har ju fått min nya kamera (EOS 550D) i veckan och testat de olika objektiven lite grann.

De här bilderna är tagna med:

1 - zoomen som följde med (18-135)

2 o 3 - gamla objektivet med 10x-macrolinsen i olika vinklar.

Fotona är obeskurna. Jag har fixat ljuset lite, gjort dem något mörkare då den skarpa vårsolen inte är alltför snäll mot en fotomodell när den kommer rakt på. Lekte lite med skuggorna från kaktusen i köksfönstret, men de bilder som blev bäst har ingen skugga. Tänk så det kan bli!

Hade som alltid lite svårt att begränsa mig till tre bilder. Fick fem att välja mellan.... Älle Bälle Bi... Ole Dole Doff... Lite olika ljus och bakgrunder, men jag valde de tre som hade svart bakom modellen.

Modellen ja.... Det är en Silkstone Lingerie Barbie #4.





~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 Ett annat foto nära dig...



Av Kvasthilda - 4 april 2010 11:20


Den här årstiden vimlar det av älgar i Stordalen. Snudd på varje gång man passerar ser man åtminstone en älg. Igår var det två.

Såg en söt liten räv på uppvägen som låg på en sten o lapade sol. Eller nåt. Hehehheee. Den låg still där medan jag passerade. Såg nåt annat som sprang över järnvägen i en kurva men hann inte notera vad det var. Nåt snabbt. Måste ha varit en ren, men jag fick en kattkänsla. Borta i björkriset innan jag kom fram.

Här är en av älgarna som sprang ifrån mig, men fastnade på linsen i farten. Lånade E-pigans lilla. (fotat snett genom frontrutan med allt vad det innebär av distortioner, speglingar o lort)





Av Kvasthilda - 4 april 2010 10:55


Prova möblera om lite? Nej Kråkan, inga större ommöbleringar. Bara fundrar om jag ska flytta den externa hårddisken? Behöver skaffa en USB-hub. Vårt nya modem har inbyggt en eller två USB-platser så där finns det plats för diverse USB-pryttlar. Ah, får se. Just nu tar den upp en viktig plats på framsidan av datorn där jag behöver sätta den nya externa fotodisken. Ilandsproblem.


Har ett "Okänd" nummer på mobben. Den enda "Okänd" som ringer mig är PF. Har redan kollat med loklistan o mitt tåg är inställt. Tänkte vänta med att svara tills det närmar sig arbetstid så de inte hittar på en massa annat skit. Å andra sidan har jag mina tolv timmar. Telefonsamtal med PF är också arbetstid. Faktiskt.


Sitter o funderar på veckans triss. Nära. Får se vad jag hittar på.


Av Kvasthilda - 4 april 2010 09:00


Tema nr 70 Fyra

98/365


Idag är det den fjärde dagen i fjärde månaden så idag blir temat fyra. Dagens bild visar en innervägg i Stadshuset. Den består av rutor i tegel uppdelad om fyra stenar var, som bildar ett vackert mönster. Mönstret varierar genom hallen och ibland är det två tegelstenar som bildar en enhet med två tegelstenar på andra ledden. Det gör hela väggen levande. Tegel i sig lever, då en sten sällan är lik en annan, vare sig i färg eller form.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards