Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 2 januari 2015

Av Kvasthilda - 2 januari 2015 20:57


Jaha... Kunde ha åkt från Narvik en halvtimme sent men sådär en tolv minuter före min avgångstid fick jag veta att "Tog 13 är klart mot nordre". Men hoppsan. De skulle svetsa i en växel på Narvik o det sades att det kunde bli en försening på just en halvtimme. Den halvtimmen tog vår fjärr i stället. Häckade i Vassijaure i nästan en timme i väntan på tåg. De svetsade i en växel i Björkliden... Men jag kom ändå hem nästan en timme tidigt! 


O se där. En ny snodd blev det. Eller två. Fick med mig så mycket garn att det räckte till två låååånga snoddar. O när jag kom hem o klev in genom dörren såg jag att Lunisen hittat sin snodd trots allt! Så nu har vi ett par i reserv om det skiter sig en annan gång. 


Nåt som sket sig var bilen. Eller nä. Inte så farligt. Kom tillbaks till stan. Hade dragit ur kupévärmaren för att slippa en isklump till bil när jag kom hem. Snön vräkte ner inatt när jag for på jobb. O det snöade när jag passerade Bergfors. O bilen var likt förbannat som en isklump. Skrapa, skrapa, skrapa is. *blerrk* Tänkte sno garageplatsen men äh. En annan bryr sig inte så mycket. Kråk får väl ställa in sin bil där. Vet inte om hon jobbar i helgen för då börjar hon om tidigt. Eftermiddagsskift innebär dag under helgen. Kort natt mellan fre o lö. 


O jag ska strax gå in o slava i köket. "Jag har skjutit den, då kan du laga den åt sonen". Men blablablaaaa... Två orrar som ska stekas. O som jag inte kommer att få njuta av. Åtminstone inte medan den är färsk. Uppvärmning kanske. Om det finns nåt kvar. Mindre kött än en kyckling. Eller två då, för det var ju två orrar. Tillsammans är det mer än en kyckling. Men betydligt mindre än två. 

Nä, en annan ska ju köra till Narvik mittådan för att vända hem i bagartider i morgon natt igen. 


Nånä. Det är väl bara att bita i det sura äpplet då o ta itu med stekpannor o grytor. Fast först ska jag leta en 365a. Eller två. Om det finns nåt bland bilderna. Har ju bara dagens bilder att välja på.... 


Av Kvasthilda - 2 januari 2015 09:00


Eget tema nr 1 Utveckling

2/365


Bara för att.... - jag missade det under 2014 tar jag ett av de teman jag inte fick med mig o gör årets andra temafoto av. Kanske lite fusk att använda gamla teman men de går ju igen. O igen. 
Med tanke på gårdagens fototema. Filmrulle. Det här är min senaste filmrulle. Kortet jag köpte till min 70D. Ett mellankort i väntan på att köpa ett större. Fast jag kommer inte att behöva ett större i nuläget :)

Kan ju säga att utvecklingen gått framåt. O neråt. O inåt. Eller nåt. Ett SD-kort med plats för en himla massa foton i galen upplösning, kontra de 24 eller 36 foton + plus två ibland, man hade på sig på en analog filmrulle. Med jäkla bra upplösning om man så ville. Beroende på hur man skannade in dem. Blanka bilder var bättre än strukturmönstrade - som jag föredrog. Knapsu. Lite skillnad. O bara för att ytterligare spä på eländet, ligger minneskortet på en av mina backupskivor jag gör för alla mina foton. Det här är min andra dubbelbackup av foton från 70D-n. Jodå. Det har blivit två - DUBBELbackuper. Hade aldrig haft råd att fota analogt, som jag gör digitalt. Även om det inte låg långt efter.... 

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards