Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Melodikrysset v 17, 2017

Av Kvasthilda - 29 april 2017 12:40

Sitter med Miriam Bryants Rocket i huvudet och tänker skriva kryssblogg. Löste det i realtid men har inte haft tid att sätta mig med bloggen förrän nu. Jobblördag igen. Min lösning idag (rätt eller inte) ser ut så här: 


Vi började med saft o bullar.  

Blir det särskilt äckligt
och beter sig folk som svin.
Då vill jag deppa så förskräckligt,
så då får det bli en mazarin.
Den som inte önskar ramla
i förtvivlans lömska fällor
måste alltid träget samla
på livets små, små glädjekällor.
Våldtäkt och tortyr, ack
sådant händer varje dag.
Tanken på detta gör mig syrak
men kaffe och bullar gör mig glad.

Den som tröstade sig med ett bullfat var Tage Danielsson.


Om de tyckte sig hamna i himlen pga bullar? Nä, det tror jag inte. Depeche Mode var syntgruppen som efterfrågades i alla fall. Heaven heter låten. 


En italiensk opera som handlade om en svensk händelse. Det borde vara om Maskeradbalen där Gustav III dog av en knapp förmodar jag? Giuseppe Verdi skrev den för en herrans massa år sen. 


Bullbak? Nä, men nåt som amerikanerna är världskända för, i alla fall i Amerika, pajer. Och inte mindre än en American Pie. Borde vara äpplen eller pumpa i den? Hank Marvin spelade den gamla dängan. Den släpptes långt innan Madonna gjorde den känd. 

Hon var rätt vild i Desperatly Seeking Susan. Ojojoj, Var det 80-tal eller var det? Madonna alltså. En desperat koppling till nästa tjej. Som inte heter Susan. Ace Wilder. Hennes Wild Child kommer ur årets Mello. Den där låten jag har så svårt för till en början, men den tar sig i refrängen. 

Sen kliver vi in i lilla Italien igen. Maffian i New York. Gudfadern. Nino Rota skrev musiken. 

Efter det en låt som verkligen hör hemma i våra trakter i år. Om hundra år kommer säkert åter våren. Det har känts så de senaste månaderna. Idag först är det nåt som verkligen liknar vår utanför fönstren! Isa Quensel sjöng, redan 1934. 


In the Chapel in the Moonlight. Se där. Det är engelska titeln på Under ekars djupa grönska. Funderar om jag nånsin hört den engelska titeln? Sist den var med i krysset fick vi ingen text till, men idag sjöng Carli Tornehave för oss. 


Herb Albert & Tijuana Brass stod för nästa ljudillustration. Harry Lime's Theme. Den hämtades ur filmen Den tredje mannen, ett återkommande underlag för krysslösningar. 


Sen klev vi in i Hennes Majestäts Drottningens hemliga värld av agenter. Temat ur Live and Let Die spelades av Carl Davies med Londonfilharmonikerna. 


Nåt helt annat. Tillbaks till Italien för att njuta ett stycke opera med De Tre Tenorerna. Nessum Dorma


Vi slutar tillsammans med Anders Eljas och Göteborgs symfonietta som spelade Taube för oss. Så länge skutan kan

Ja, vem har sagt att just du skall ha hörsel och syn,
höra böljornas brus och kunna sjunga?
Och vem har sagt att just du skall ha bästa menyn
och som fågeln på böljorna gunga?
Och vid motorernas gång
och ifall vakten blir lång,
så minns att snart klämtar klockan för dig: ding, ding, dång!


O med den dingdongen slutar vi dagens krysserier. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards