Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 20 juni 2017

Av Kvasthilda - 20 juni 2017 21:46

Det kom ett sms vid sextiden ikväll. 

 

Jag hörde aldrig när Tardisen landade - dvs mitt SMS-ljud men jag hade radion på o där kom det ett meddelande om att det brinner på soptippen i Kiruna. Hade ett ärende ut en stund senare o tittade mot centrum och såg det mörka molnet som drog sig mot gruvområdet. Pratade med avkommorna o de nämnde SMSet. Ingen aning om var sonen höll till men skickade ett mess o fick veta att han jobbar på stoppet i svappis. Får se när han kommer hem. Vet inte ens om han har fått tillbaks sin bil än. 

Mest orolig för tjejerna, eller mellandotra o hennes familj. Soptippen ligger mer på deras sida av stan. Läskigt är det. 

Gick ut igen för en stund sen o rökmolnet har ljusnat men är minst lika tjockt ännu och än luktar det inte rök hos oss. Beror ju på hur vindarna ligger o som det har snurrat idag har den farit lite hit o dit, men inte häråt. Hoppas den inte leter sig häråt. De gjorde just en uppdatering i radion och inget nytt under solen - förutom rökmolnet då. 

Hörde helikoptrarna som hjälper där ikväll också. 


Räddningsledaren trodde att de kommer att vara där hela natten - o det är väl inte omöjligt. Fy sjutton. Soptippen. Finns mycket farligt bråte där. Man bär ju liksom allt skit dit man inte vill ha i vanliga brännsoporna. P4 Norrbottens reporter Alexander Linder hörde smällar därifrån o det finns ju en hel del sprayflaskor o annat läskigt på tippen. Batterier. Fy. 



I radions Karlavagnen håller Andreas Lundstedt låda och dagens ämne - i PRIDE-veckans tecken handlar om HIV. Humant Immunbrist-Virus. Många som ringer in och berättar sina historier, som flertalet utspelade sig under Jonas Gardells Torka inga tårar-tid. För fan. Det smittar inte. Inte i Sverige. Inte om du behandlas rätt. Inte om läkarna vet om det o kan ge stoppmediciner och annat som håller viruset i schack. När man talar om trollen. Journalist. Bodil. Fast det var inte "vår" Bodil. 


Av Kvasthilda - 20 juni 2017 10:46

Det är verkligen underligt när katten inte stör mig hela tiden. Springer i vägen o bara är där när man vänder sig om. Att hon inte jamar o vill ha mat när man kliver upp, eller kommer springande när man går o lägger sig för att hon ska följa med in i sovrummet - i fem minuter innan hon börjar trampa runt o ska ut, eller upp på skåpen där hon inte får vara. Ingen katt. Maken säger att hon är ledsen på morgonen när han går till jobbet. Lillgumman. 


Av Kvasthilda - 20 juni 2017 09:00


Tema nr 81 Figur

171/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards