Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2017

Av Kvasthilda - 31 juli 2017 22:07

Inser ju att det är sista juli idag o jag ligger exakt två veckor efter... Det här bli första månaden sen jag började som jag inte får in alla temafoton på rätt månad. Blir att leta dem i augusti-mappen. Geeee..


O BLOGGPLATSEN FÖR SJUTTON.....! Fixa appen!!!! 

Av Kvasthilda - 31 juli 2017 09:00


Tema nr 205 Lustiger dans

212/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 30 juli 2017 14:25

Nu har jag kryssbloggat klart. Pigan o Lillkullen har varit o handlat frukost - o en massa annat. Mor o far har trätat. Som vanligt. Surskallar. O jag har varit på raider på morgonen. Har äntligen fått min Articuno. En fångad i alla fall. YAY! Vi provade ta ner Lugia också men det var hopplöst. Eller tja. Vi tog ner den, men kunde inte fånga den. Nån i gänget fick honom i alla fall. Jag har inte fångat en enda jätteboss de senaste veckorna. Har fått nån löjlig liten skit men inte ett jota sen de kom, de stora giganterna, som Articuno, Lugia o alla sistaevolver. Ingen. Trodde inte jag skulle få nån Articuno heller. Av åtta, nej sju bollar stannade han på min femte. *puh* Jag är inte jinxad. Dotra har fått fyra. FYRA??? Blä. Mobilen hade nästan soppatorsk men den är min. 

 

Har sovit fyra timmar inatt. Fast mer. Lite slummer här o där längs vägen ner till Dalarna och fyra timmar på kudde under täcke. Vaknade när det började pratas i köket o jag hann säga hej åt Sonen o Lindblomma. De har nog landat hemma nu. Medan du sov. Eller nä. Medan du kryssbloggade :) 

OK, lite kaffe på det här. Kolla om mobilen laddat klart. Sen kommer nog SysterYster tillbaks efter sin tripp till Arlanda o tillbaks. Solen skiner. I morgon börjar semestern. Livet är härligt. 

Av Kvasthilda - 30 juli 2017 09:00


Tema nr 359 Ålderstecken

211/365


"Mamma, det märks att det bor gamla människor här..."
"OK, vaddå?" 
"Det finns kakor i skåpen!"


Mamma har inte bakat på många år, men köper gärna hem småkakor av olika slag. Finns ett visst tecken på att hon gillar choklad. Fast det är inte ett ålderstecken. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 29 juli 2017 11:00

Fördaterar ett efterdaterat inlägg då :) Fick ingen internetanslutning igår så jag kunde inte skriva mitt inlägg. Nu sitter jag vid en fast lina o det ska väl inte vara nåt problem. Hoppas jag. 


Vilken legendarisk artist är första frågan Eldeman ställde igår. Har varit ute o fångat mig en legendar idag :) Nåja. krysset var det. O See You Later Alligator med Bill Haley and the Comets. 


Nästa melodi är lite större. Eller hörs i större sammanhang. Kanske. Tysklands nationalhymn som skrevs av Joseph Haydn. Hans förnamn har sex bokstäver och detta skrivs som VI med romerska siffror. New Japan Philharmonic spelade. 


Dagens finska skiva. M.A Numminen sjunger Singing in the Rain, fast på finska då. I text och ljud hörs det regna


Sir Bourbon Dixieland Band spelar Taube. Inbjudan till Bohuslän


Sen drar vi till Dunkirk. Nej, inte det. Men han har visst en roll i filmen. Harry Styles, fd frontfigur i One Direction. Han sjöng sin vackra Sign of the Times. Får lite Pink Floyd-vibbar av den. 


Var tyst när gubben pratar - en sån tröja vill jag också ha. Eller en flagga... Nåja, det var en parentes. 


Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd
i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål,
till brädden fylld med vin.
Så drick, min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din.

Dottern var bestämd att det var Sarek o jag trodde Bellman. Hon hade mer rätt än jag. Eftersom internet inte fungerade som det skulle var det lite svårt att ta reda på vem av oss som gissade rätt. Sarek har sjungit in visan som Bach (förstås) skrev musiken till och textsattes av Evelyn Lindström, samma år mina föräldrar föddes. De där två som oavbrutet träter med varann... 


Nåja... You Got It. Roy Orbison. Jodå, vi "har det". 

Anything you want, you got it
Anything you need, you got it
Anything at all, you got it
Baby


Matz Bladhs på det. De spelade, kanske lite oväntat, I min lilla lilla värld av blommor. Filmmusik ja. Den var ju med i Rännstensungar


En gång för alla. Det var ett mellobidrag från 2004 med Nina & Kim. 

En gång för alla, ska jag ta dig dit du vill
Få dig att falla, så att tiden stannar till
All min längtan, ska ta form under min hand
För jag ska sätta den i brand

 

En gång för alla, ska du skrika ut mitt namn
Känslorna svalla, tills du slocknar i min famn
Ja jag ska ge dig, allt det där som du vill ha
En gång för alla, du och jag


Sen en svår fråga, sa han Eldeman. Nja. Med all den info han lämnade blev det busenkelt. Har ingen aning om vad Arnold Schönberg gjort i musikväg, men när det nämndes den andra wienskolan, ja då var ju svaret glasklart. Stycket hämtades ur Peleas und Melisande


Vi slutar med Rihanna. Close to You

Somewhere close to you
Close to you
Like so close if they heard you, you wouldn't find out
If you let me, I'd be there by now
Close to you


Det var det det. O jag har fångat en legendar. Som sagt. Articuno. Yay till mig! 



Av Kvasthilda - 29 juli 2017 10:30

Ja, det blir som det blir idag. Har noll eller sporadisk nätverksanslutning idag.

Av Kvasthilda - 29 juli 2017 09:00


Tema nr 42 Dagen D

210/365


Det närmar sig. Snart åker vi. Fast bilden är tagen i morgon..... Så vi är på väg här redan. Semester. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 28 juli 2017 14:17

Gråväder idag. Den go'a solen har dragit. Ser ut att kunna bli regn snart. Får väl se vad som händer. Vi trodde det skulle bli åska igår men de mörka molnen drog förbi o försvann utan att göra nåt större väsen av sig. 

Vi hade vansinnigt roligt igår i alla fall. Maten blev perfekt. Lagom grillat för ovanlighetens skull. Förmodligen hade det gått bra med några minuter kortare grilltid, men godkänt. Blev lite över så vi äter nog rester idag. Av nånting i alla fall. Maken tyckte att Don Pedro skulle få grillrester men då får väl de äta det då. Jag måste ta reda på köttfärsen innan den blir dålig o det vet jag att Lillkläppen äter. 

Jenny kom förbi igår o visade upp nya kärleken också. Verkar trevlig men Maken är lite allergisk mot hennes trevliga killar o kompisar. De har drag av bestämmande allihop även om jag inte fick de vibbarna av den här. Man hittar väl en typ. Fast fadern till ungarna är ju trevlig. Får ju tro att det blri bra ♥ 

Liten hostar o snorar. Han har fått medicin under stor protest. Hans far sitter kvar i Kiruna. Jäkligt lång väntan på bildelar. Typiskt att den gick sönder dagarna före semstern. O jag funderar på när man ska åka vidare. BLir alltid för kort tid om man inte kommer iväg när man tänkt. Fast än har jag ju ledigvecka. Semestern börjar ju först på måndag. Faktiskt :) 

O jag får nog ingen Articuno. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards