Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 28 september 2019

Melodikrysset v 39, 2019

Av Kvasthilda - 28 september 2019 11:14

En lugn morgon. Sov lite längre idag, då jag blev sittande länge uppe igår kväll. Har ringt min mor som fyller 86 år idag. Grattis Mamma! ♥ Löste melodikrysset o har letat texter. Många av de svenska klassikerna finns givetvis inte att hitta, om man inte har nåt gammalt Allsångshäfte drällandes. Har försökt tyda vad Åke Grönberg sjunger i en rad men kommer inte fram. Det blir lite svårt när man tror sig höra nåt i en första lyssning och sen inte kommer förbi det. Kan ju höra om nån av mina läsare vet vad han sjunger, men det tar vi senare. Så här ser min lösning ut idag. 


Vi flyger på kärlekens vingar med Brødrene Olsen, Fly on The Wings of Love. De tävlade i ESC och tog hem pokalen till sitt hemland, Danmark. De levererade sina smuka stjärnskott 2000. Voj. Tiden går. Nitton år sen?? 


En Eldemanfavorit på det. En av de första idag. Nino Rota skrev musiken till bland annat Gudfadern-filmerna. Fantastisk musik. De är eviga klassiker. 


Povel Ramel på det. Han sjöng Studentsången med egen text. Vet inte vilken man helst sjunger efter sin examen, men de kanske passar båda två, beroende på omständigheterna :)

Sjung om fru Svenssons lyckliga karl,
låt honom plöja i ungdomens fåror.
Fem gamla hjärtan i sprit har jag.
å' en ljus elefant i ett snår.

Jag vet vilken Svågern skulle sjunga i alla fall. 


Lennart Palm tog sin an en vals av Åke Grönberg - och det är häri mitt textbryderi ligger... Vad sjunger Åke Grönberg efter dessa första fyra rader? 

Du ser livet e som en gungande liten gunga
Oppåt så går det oppåt så går det ner
Dagarna äro ljusa dé e aldrig tunga
bara man låter sorgerna sina ner

Runt hela landet _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ?? 
Alla ni kan de' 
Hej på're gamle vän!

Valsen är förstås Gungeligung. "Alla ni kan de' ". 


Darin och Sophie Zelmani i en duett om alla våra barn, All Our Babies

Your eyes, I've come to see them
I've come to feel your soul
I wish my arms could hold you,
like you were mine too
'Cause it can't be
We can't leave any child
Make sure they are alright
They're all our babies
They're all our babies
All our babies


Hur gick det till när farfar var ung? Det fick vi inte höra, eftersom vi skulle ha ett ord i titeln. Yngve Forssells gamla hit. 

Sen tar vi båten från Dover till Calaïs med Style. Gigi Hamilton, Christer Sandelin och Tommy Ekman. De var fyra en gång i tiden då Kayo var med, fast då hette de Freestyle. 


Tillbaks till Eldemans favoriter, The Persuaders, eller Snobbar som jobbar


De där herrarna rörde sig långt från Hundar, ungar och hembryggt äppelvin. Roland Cedermark spelade. 


Inte heller James Bond rör sig i de kretsarna, utan mer som snobbarna - o en av dem har ju varit Bond. Jag säger bara, Roger Moooore. Vi hörde titelspåret från Octopussy, All Time High, med Rita Coolidge. 

We're an all time high,
We'll change all that's gone before.
Doing so much more than falling in love.
On an all time high,
We'll take on the world and wait.
So hold on tight, let the flight begin

 
Två underliga ord som kan kopplas ihop. fyra bokstäver och ett u. Per-Åke Holmlander spelade Fuga på sin tuba


It's just another kind of Lovin' med Monica Törnell och Lasse Holm. De tävlade i Mellon 1986 med den, fast på svenska då. E' de' det här du kallar kärlek? 


Vi slutar med nåt alla strävar efter. Money Money Money. För krysset ska vi ha det som förhoppningsvis alstrar just pengar, en inkomst. Lennart Klerwall spelade. 


Jag ska själv ut och hämta in lite av den varan ikväll. Jobbarhelg :) Hoppas ni har en skön helg för att samla kraft till ert inkomstbringande nästa vecka. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards