Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 10 mars 2019

Av Kvasthilda - 10 mars 2019 21:31

Hemma igen. Te o mackor har intagits. Middag blev det lite för sent för. Hemresan gick bra. Bättre än förväntat. EN massa snörök och drivsnö längs småvägarna upp till Fällfors. 374an var sådär, enfilig på sina håll. Trrafikradion svämmade över av olyckor. En buss som kört i diket på E10 mellan Gällivare o Kiruna. Lastbilar som krockat vid Arvidsjaur. Ett flertal bilar i krock. Var väl mest oroad över bussen och om vi skulle ta oss förbi där. Väl framme fick vi vänta i ett par minuter bara innan vi kunde fortsätta. Det var en traktor o en bärgare där o bussen låg bra nerbäddad i snön i diket. Närmare Kiruna mötte vi ett par blinkande bilar. Visade sig vara en följebil (varför kallas det följebil när den leder?) o bakom den en lastbil med bred last. En traktor på flaket. Kanske assistans till bussbärgningen? Eller om den skulle bärga en traktor som hade hlkat ner i diket på en avtagsväg. Det stod två bilar parkerade på vägen så traktorn hade förmodligen försökt ta sig runt, men halkat ner i diket med högra hjulparet.... Otacksamt. 


Precis när vi rullar in i stan ringer gubbens mobil. En utryckning. Vi for hem, packade katt, mat o grejer ur bilen o han gick i källaren. Jag förberedde vattenkannan för att ta en kopp te o han tänkte äta när han kom hem igen. Vem fan vet hur länge det skulle dröja? Gällivare tur o retur. Förmodligen för att ta sig till urspårningen? Han kommer upp ur källaren igen klädd i arbetskläder o jackan över armen o på väg ut genom dörren. Då ringer mobilen igen. De behöver inte komma ut. Lättförtjänt utryckningsersättning. Så kan det också gå. 

Så vi drack te/mjölk o åt ett par goda mackor i stället. Lite sallad, gurka. Leverpastej på hans o rökt salami på min. Båda med en bit brie-ost. O en cookie till det. 

Sen såg vi Mästarnas Mästare. Jäklar i min låda vad fräsch han är Kjelle Isaksson. Smidig sjuttioåring! Carro vann första tävlingen, Miakela den andra, Marika den tredje o Tommy Salo kom sist i alla.... Han är inte så uthållig, den gamla hockeymålisen. Det är första gänget. Sen kommer ett gäng till, med Henke Larsson, Kim Martin, Staffan Olsson, Annelie Pompe o Anders Södergren. Fem killar o fem tjejer. I olika ålder. Kjelle är äldst hittills. 

Nu har gubben precis gått o lagt sig. Några dagar, sen har han beredskap. 

O jag har jour i morgon. Måste dubbelkolla schemat så jag inte missat nåt med alla våra nya förare som inte har Norgekompetens. En del söder-turer i veckan. Utom just på onsdag förstås när vi har exraid.... Då är det en tripp till Narvik på schemat. 

tvi

Av Kvasthilda - 10 mars 2019 10:42

Det var en jäkla helg. Blåser, blåser, blåser o så blåser det lite till. O snön driver på tvären. Vi ska åka hemöver idag. Ska bli spännande att se hur vägarna ser ut. Kråk åker hem men hennes bil är lägre än vår så jag hoppas verkligen det går bra. Vi ska försöka ta sällskap norröver. Hon håller som bäst på att skotta upp infarten så hon alls tar sig ut på vägen och vidare ut på större vägar. Jävla vansinne att behöva ge sig ut på vägarna i det här vädret. I Skåne varnar de folk för att ge sig ut då det blåser som fan, men här har vi även kylan och snön som yr igen. Usch o tvi. 



Av Kvasthilda - 10 mars 2019 09:00


Tema nr 261 Se mig i ögonen

69/365


Lilla Iza ligger i knät o kikar på mig, samtidigt som hon nafsar på gummibanden i fickdragkedjan.

Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards