Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 22 maj 2021

Melodikrysset v 20, 2021

Av Kvasthilda - 22 maj 2021 11:07

Det blev en underlig lördag såhär långt. Klev upp före ottan för att min mobil inte har notiser på låst skärm. Missade ett samtal och ett mail igårkväll. Ett av tågen inställda och bil i stället. Hade kunnat sova minst en timme extra, nästan två! Och det känner jag hade gjort mig väl. Vatten ställer till mycket! Ett galleri som håller på att rasa ihop pga underminering av vårvatten och smältande snömängder. Så, jag fick lyssna och lösa krysset på hemmaplan i stället och så här ser min lösning ut idag: 


Fiender är tråkigt. Jamenvisstärdet? Vem orkar ha fiender? Idag verkar det dock omöjligt att klara sig utan, då alla ska tycka nånting och ofta annat. Det är så lätt att gömma sig bakom en skärm och inte se vem som sitter bakom nästa. 

Vi borde blivit vänner
Vänner är för evigt, de har man kvar
Fiender är tråkigt
Superdupertråkigt, så kom tillbaks
Det spelar ingen roll nu
Håller inte koll på vad vi sa
Fiender är tråkigt
Hatar att ha tråkigt, så kom tillbaks
Kom tillbaks

Veronica Maggio


Matz Bladhs spelade ur Kristina från Duvemåla, Guldet blev till sand. O vi tar lite glänsande guld till krysset. 


Älskade Kim Larsen. Han sjöng en engelsk text idag, Where do we go now, mon ami.

When I was young,
my future seemed clear.
Daddy lived for whisky,
and mamma lived in fear.
But when he passed away,
I heard my mamma say:
U-u-uh
"Where do we go now, Mon Ami?"

Originalet är Gasolins underbara Hva gør vi nu, lille du? 


Ramlar inte under ytan får man hoppas. Galleriet vete sjutton vad som händer med. Hörde att en del elskåp låg under vatten. Galet. Vi hörde Isto Hiltunen i Alla pinnan, men vi brukar höra Uno Svenningsson göra den på svenska. 


Vi tar oss till operan. Jag har inte idats forska i vilken av alla operor vi hörde ouvertyren ur, men den skrevs av Giuseppe Verdi. Finns några klassiker att välja på. 


You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Annie's Song av John Denver


Lite annan takt på det, när vi åker till USA o dansar lite charleston. Kanske i Charleston? Melodin heter Charleston. Tjatigt? Nja. Melodin är så underbar o vem ser inte korta frisyrer framför sig, med dito kjolar och en massa fransar till klackeskor med svingande knän och vickande rumpor? 


Lisa Syrén presenterade ett radioprogram i juletid. Vet inte om det var Ring så spelar vi, men omöjligt är det ju inte. Hon har några produktioner under skjortan. 


Efter jul och vinter kommer en vår - och det är vad vi har här nu -fast idag snöar det. Hans Arrendal spelade Taubes Sjösalavår, som vi delade på o stoppade på två kryssadresser. 


Många pölar finns det för barnens segelbåtar att irra runt på. Vem kan segla med Nina Lizell. Den som pratade med sin fantastiska basröst och ekade efter hennes rader, var Lee Hazlewood. 

Vem kan segla förutan vind?
- Who can sail without the wind?
Vem kan ro utan åror?
- Who can row without an oar?
Vem kan skiljas från vännen sin...
- Who can say goodbye to their love...
Utan att fälla tårar?
- Without crying?


Tomsnack? Hollow Talk. Än en gång hörde vi Choir of Young Believers som gjorde signaturen till teveserien Bron


Baby goodbye, baby farewell
I don't wanna lie
'Cause we can't stay together
My friend
This is the end, the picture is drawn
You're not even on
Because you're gone
Gone, gone, gone, hey!

O vi säger Baby Goodbye till slut, med EMD. D-et är Danny Saucedo och de tävlade med melodin i Mello 200-nio.


Ikväll är det dags igen - för Tusse att sjunga för Sverige. Det spekulerades ju i att han inte ens skulle ta sig från semifinalen, men mycket är nog struntprat. Fiender är tråkigt. Vad tror ni? Hur går det? En del starka nummer i år. Jag lyssnade på Spotify tidigare och fick mest bara huvudskak av låtarna, men har sett semifinalerna och de gjorde sig bättre live. Betydligt. 

Men. Håll avstånden! Häruppe är det visst hopplöst - fast vi har så stora ytor att röra oss på! Norrbotten ligger i bottenligan i hela världen just nu. Nästan. Europa i alla fall. Tiden för sprutan närmar sig, men det går låååångsamt. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 18 mars 09:00


  Eget tema nr 14 Fräknar 78/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 17 mars 09:00


  Eget tema nr 13 Flätor 77/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 16 mars 11:00

Anna Charlotta. Du är en pärla. Tydliga trådar. Finurliga frågor. Även med blindledsagning genom kryssplanen blir det inte för mycket. Tack.  Annika fick rätta sitt facit med den där melloblundern förra veckan. 1976 var det inställt för att Sverige...

Av Kvasthilda - Lördag 16 mars 09:49

Det är en liten paus i 365an. Måste fixa lite nya temafoton, eller teman till foton. I sedvanlig ordning. Har varit lite upptagen de senaste veckorna, så har inte funnits mycket tid över. Gårdagen hade kunnat fylla på fotobanken lite också, då jag va...

Av Kvasthilda - Lördag 16 mars 09:00

  Tema nr 127 I svarvitt 76/366   Barbie fyllde 65 häromveckan och Mattel skapade ett par dockor för att fira detta. Jag köpte Brooklyn, den svarta versionen.  Barbie bär en klänning i svartvita ränder, för att koppla till hennes första b...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards