Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 17 juli 2021

Melodikrysset v 28, 2021

Av Kvasthilda - 17 juli 2021 15:37

Är hemma med världens huvudvärk och när detta skrivs har det gått några timmar sen krysset slutade. Försökte lyssna i realtid, men det gick sådär. Har strölyssnat via webben under eftermiddagen, men fått hoppa fram och tillbaks i ljudlisten då hjärnan inte riktigt varit påkopplad. 


Vi började i alla fall dagen hos Sarah som Mauro Scocco ville möte upp med. Undrar hur det gick med den träffen? 

Oh Sarah, kom ut ikväll!
Jag väntar i hörnet vid 7eleven.
Sarah, du är mer än jag förstår
Men ta på dig jackan, så går vi ut och går


Vi ropar på Klas-Göran i stället då och frågar Är du kär i mig ännu? Fast ljudlöst. Ungefär som Snape försökte lära Harry Potter. Tysta besvärjelser. Gick sådär. Charlie Norman spelade melodin i boogie woogie-takt. 


Främmad fågel. Det är en underlig titel, men musiken skrevs av Georg Riedel och sjöngs av Alice Babs. En barnvisa från förr. 


IDOL däremot är fortfarande i ropet och det är oftast tvåorna som lyckas bäst ute i verkliga livet. Så också Amanda Jensen. Hon sjöng Amarula Tree för oss. 

I'm a dreamer and I dream of what will be
A better destiny
I'm a dreamer and as far as I can see, Amarula trees
I'm a dreamer and I dream of what will be
A better world for you and me


Cincinatti Pops på det. Lite Bond. Live and Let Die


Vi slutar första halvlek med Sommar sommar sommar.... Utan dans i Folkets Park. Harry Brandelius sjöng som bara han kan. 


Günter Norris ledde sin orkester genom Argentina och bad oss inte gråta. Eller snarare bad Argentina att inte gråta.

Don't cry for me, Argentina
The truth is
I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don't keep your distance


The Doors med Jim Morrison i spetsen spelade och sjöng Light My Fire. Lek inte med tändstickor! Alldeles för varmt och lättantändligt. 


Hoagie Carmichael stod bakom nästa bidrag. The Nearness of You. Sjöng gjorde Norah Jones

It isn't your sweet conversation
That brings this sensation
Oh no
It's just the nearness of you


Povel Ramel på det. Lite kastbyte mellan genrerna. Frågan vi ställde oss var Varför är där ingen is till punschen? Det kan man fråga sig. Medevi Brunnsorkester stod för underhållningen. 


Nat King Cole gjorde en engelsk låt som vi brukade höra med Lill-Babs i Sverige. Såna där tungvrickartexter. Hålla vokalerna i rätt ord. Those Lazy Hazy Crazy Days Of Summer som med Lill-Babs blev Gröna, granna, sköna, sanna sommar


Vi avslutar med ett stycke opera, ur något jag glömde vad det var - troligen för att det var något tyskt som jag inte uppfattade, men den som sjöng var Anna Netrebko. Hon är en av Eldemans favoritsångerskor - eller så finns det mycket inspelat med just henne. 


O med det ska jag, gå o lägga mig en stund igen och vila huvudet. Hoppas ni har det bra och att alla bokstavsvarianter håller sig borta från nära och kära. 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards