Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 11 september 2021

Melodikrysset v 36, 2021

Av Kvasthilda - 11 september 2021 16:40

Mycket skit som pågår runt omkring mig och det har tagit en stund att varva ner efter jobbet o ta itu med kryssbloggandet. Radion fungerade inte på mitt lok idag så jag var tvungen att ta det via mobilen. Funkade det med. Löste det hela i realtid i alla fall. Anders Eldeman berättade att Melodikryssbrickorna är slut! Naaej. Det är väl ungefär det enda jag vill ha. Kanske ett badlakan. Men det kräver ju att man dras som vinnare förstås. Samma leveransproblem som för allt annat. Båtar som fastnar och annat joller i spåren av Covid. Framåt slutet av oktober beräknas de anlända... *suck* Så här fick jag i alla fall ihop det idag. 


En klassiker i sitt slag? Ja, kanske det. Oops! I did it again! är ju en av Britney Spears första stora hitar. Har blivit några med åren. Tyvärr går alla pengarna ner i hennes fars fickor. Eller gjorde. Hoppas hon blir av med de där förmynderierna snart. 

Oops, I did it again
I played with your heart
Got lost in the game
Oh, baby, baby
Oops, you think I'm in love
That I'm sent from above
I'm not that innocent


En annan klassiker är Stig Olins Jag tror på sommaren. Det var en kanske något ovanlig version med popgitarr i händerna på Rolf Eriksson. 


Därifrån hoppar vi till dagens finska skiva ur vilken vi ska hitta en engelsk titel och översätta till svenska. Puh. Finska är inte min melodi så jag går rätt på titeln. Den engelska. The Beatles Here Comes the Sun. Vi skriver sol i krysset. Idag har den hållt mig sällskap - hela dagen. Lyser ännu från klarblkå himel. En fantastisk höstdag. För höst har vi. Med råge. Hette de Cliffters som spelade? Ja, med ett f. Var tvungen att googla. De kallas ett finskt rockband. Inte som Lordi då, utan melodirock. Se där. 


Då tar vi nåt helt annat. Snatterpinnarnas paradmarsch. Edvin Adolphson sjöng.

Ja här ser ni snatterpinnsgänget
som ilar från jobbet och flänget...

Så fick vi en eldemanspecial med den o söker hans son också för en dubbel. Olle då. 

Från en gammal låt till en sprillans ny. ABBA har gjort nya låtar ihop. Digitala videos, men de sjunger ju själva. Lite äldre röster idag, som givet är. Don't Shut Me Down blev vi uppmanade och musiken skrevs givetvis av Benny Andersson.

And now you see another me, I've been reloaded, yeah
I'm fired up, don't shut me down
I'm like a dream within a dream that's been decoded
I'm fired up, I'm hot, don't shut me down
I'm not the one you knew
I'm now and then combined
And I'm asking you to have an open mind (And I won't be the same)
I'm not the same this time around (Ooh)
I'm fired up, don't shut me down

Mycket ABBA i den låten. 


Något helt annat och likaledes svenskt i radion var nästa uppgift. Mossa mossa på er alla människobarn... 

Vi hörde signaturen till radioprogrammet och början på ett av dessa. Nicke Lilltroll


Efter nyhetspausen tog vi oss till västra USA och lyssnade till lite gitarr och sång med Eric Clapton. Från hans Unplugged-album kom denna, San Francisco Bay Blues.  1992... Tiden går! Men musik blir sällan gammal. 


Lite revyhistoria på det som han sa, Eldeman. Vi har varit Finland och nu hälsar vi på i vårt södra grannland. Danmark. Melodin var en vi nyligen hört, Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini... fast idag på danska. Dirch Passer hette han som sjöng. 


Du och jag. Den heter Help Yourself i sitt engelska original med Tom Jones. Svenska melodin hörde vi med Sten & Stanley. 

ja jag ska lova dig o lova dig o
lova dig att om du bara vill
så ska jag följa dig o följa dig
ja följa dig så länge du finns till

 

ja jag ska lova dig o lova dig o
lova dig att om du bara vill
så ska jag älska dig o älska dig
ja älska dig så länge du finns till


Vi går på Broadwaymusikal. Guys and Dolls. Från den hörde vi Barbra Streisand sjunga Luck be a Lady, som annars, bland andra Frank Sinatra gjort på film. 

An annan musikfylld film är The Rose, där Bette Midler spelar huvudrollen i filmen som sägs bygga på Janis Joplins liv. Anders Gustafsson spelade piano. 


Vi slutar i ännu en musikal, Mary Poppins. Den här gången från svenska musikalscenen där Mary framhåller att socker hjälper att få ner medicin. 


Solen skiner ännu och jag har en ledig kväll. Sverige öppnar upp. Kan bara hoppas det inte blir ännu ett bakslag för att folk ska klänga och hänga på varann. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 09:00


  Tema nr 208 Nästan borta 110/366   ... eller kanske tvärtom. Den är väldigt ny och på väg fram igen.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adres...

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


  Tema nr 240 På väg 109/366   373 för att vara exakt.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 17 april 09:00


  Eget tema nr 19 Takdropp 108/366   Förklaringen på gårdagens "skål". En isgrop i snön, formad av ihärdigt takdropp.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om ...

Av Kvasthilda - Tisdag 16 april 09:00


  Tema nr 274 Skålformad 107/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 15 april 09:00

  Tema nr 279 Solen lyser även på liten stuga 106/366   Vincents gulliga stuga i norrbottenslademodell får lite varmt ljus av vårsolens sena strålar.     Några dagar har gått och snön har gått ihop sig lite:    Temalista    ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards