Direktlänk till inlägg 29 augusti 2009
Här är receptet på en muffinssort jag brukar göra. Ungarna är muffinsexperterna i det här huset, men jag gillar den här lite kladdigare varianten. Den blir lite kladdig av bären. Färska eller frysta. I receptet jag hittade var det jordgubbar och vit choklad. Jag väljer gärna hallon & blåbär och en mörk choklad med apelsin- eller halloncrisp.
Ca 20 stycken (antalet varierar med hur stora du gör dem. Givetvis.)
Blanda mjöl o bakpulver. Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt det smälta smöret och citronkrämen.
Hacka chokladen och dela bären om de är stora och rör ner i smeten.
Klicka ut i muffinsformar, gärna stora och grädda i 200° i ca 20 minuter.
Dekorera efter tycke och smak. Eller inte alls.
Ibland strör jag råsocker över innan de gräddas.
Jamen dåså. Har lite lullull att lägga till, men jag tror jag löste krysset till slut och så här ser mitt ut den här veckan: Han dök upp som Gubben i lådan. Eller nä. Har varit med ett tag före det. Daniel Adams-Ray. Jag tog en kula för dig...
Bara lite snabbt. MelloX-inlägg kommer. Är väldigt upptagen. Har inte ens hunnit lösa det själv än. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|