Direktlänk till inlägg 29 augusti 2009
Här är receptet på en muffinssort jag brukar göra. Ungarna är muffinsexperterna i det här huset, men jag gillar den här lite kladdigare varianten. Den blir lite kladdig av bären. Färska eller frysta. I receptet jag hittade var det jordgubbar och vit choklad. Jag väljer gärna hallon & blåbär och en mörk choklad med apelsin- eller halloncrisp.
Ca 20 stycken (antalet varierar med hur stora du gör dem. Givetvis.)
Blanda mjöl o bakpulver. Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt det smälta smöret och citronkrämen.
Hacka chokladen och dela bären om de är stora och rör ner i smeten.
Klicka ut i muffinsformar, gärna stora och grädda i 200° i ca 20 minuter.
Dekorera efter tycke och smak. Eller inte alls.
Ibland strör jag råsocker över innan de gräddas.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|