Direktlänk till inlägg 29 augusti 2009
Här är receptet på en muffinssort jag brukar göra. Ungarna är muffinsexperterna i det här huset, men jag gillar den här lite kladdigare varianten. Den blir lite kladdig av bären. Färska eller frysta. I receptet jag hittade var det jordgubbar och vit choklad. Jag väljer gärna hallon & blåbär och en mörk choklad med apelsin- eller halloncrisp.
Ca 20 stycken (antalet varierar med hur stora du gör dem. Givetvis.)
Blanda mjöl o bakpulver. Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt det smälta smöret och citronkrämen.
Hacka chokladen och dela bären om de är stora och rör ner i smeten.
Klicka ut i muffinsformar, gärna stora och grädda i 200° i ca 20 minuter.
Dekorera efter tycke och smak. Eller inte alls.
Ibland strör jag råsocker över innan de gräddas.
Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan. Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|