Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 juli 2009

Av Kvasthilda - 4 juli 2009 21:36


Efter ett långt uppehåll i Boden, med en del växling och ev personalbyte är vi så på väg. Sonen har lagt sig till ro och försöker sova. Det bullrar o lever om och vi har kupén närmast toaletten. Med en massa törstiga norrmän i vagnarna runt om, antar jag att det kan bli en stökig natt. Ankomsttid beräknad 07.21 Vi har nog tagit ikapp den tid vi förlorade innan vi lämnade Kiruna. Det långa uppehållet i Boden brukar kunna rätta till en liten försening. Fast det är lång väg kvar än!


Av Kvasthilda - 4 juli 2009 20:51


Vaknade mitt i första halvan av Melodikrysset och hann bara höra sista uppgiften före nyheterna. Det är live från Mora idag. Ska lyssna igen på krysset, så uppdatering av veckans kryssinlägg kommer när jag haft en chans att göra det. Som sig bör när det är livesändning blir krysset lite lättare än annars.


Min första uppgift för dagen är att ta reda på första o tredje ordet i visans titel och vem som skrivit den. Evert Taubes visa länge skutan kan gå.


Sen blev det ju nyheter som jag sa. Passade på att koka kaffe o dricka vatten. Lite låg vattennivå idag... Vi grillade igår och det blev lite blött. Det var inte bara tvätten som fick sig en stänkare inatt och fortfarande var fuktig när jag klev upp och tog in den tidigt i morse. Min hals kändes betydligt torrare än så...


Tillbaks till krysset igen.


En melodi sjungen på franska av nån Francoise Aldis (eller nåt), vad heter den i svensk version? Anna-Lena Löfgrens svensktoppsdänga Lyckliga gatan.


Musikal. En ramsa i texten. Underbara Sound of Music och Marias ramsa till Trapp-barnen de sjöng under sångövningarna inför sitt uppträdande. Do-re-mi.


Nästa uppgift är en svensk artist som sjunger på engelska... vad heter melodin på svenska? Åh, det är en av mina favoriter, Jan Johansen. Han sjunger sin Melodifestivallåt Se på mig från 1995, fast på engelska blir det Another day.


Nu vandrar Anders ut i publiken och hittar en dam från Nusnäs, dalahästarnas hemviste.


Tillbaks till edelweissland... Eldeman söker landet, i vilket man placerar melodin, en wienervals. Maria dansade ju runt bland edelweiss på de österrikiska fjällsluttningarna.


Eldeman pratar med publiken igen - och nu en tjej som ska inviga Musik vid Siljan kl 15 idag, fast Eldeman har redan förklarat musikveckan invigd... Ja, så kan det gå...


Mer melodifestival. Eurovisonschlager. Vilket tävlande land gäller det och vilket år? Johnny Logan med sin Hold me Now som gav Irland vinsten för vilken gång i ordningen (o med honom som vinnare för andra gången). Året var 1987 (sju).


"Svensk sommarmusik, kan inte bli bättre" säger Eldeman. Slutar krysset med en dubbel. Vi vill ha första och tredje ordet ur inledande textraden... Mer underbar musik. Det går en vind över vindens ängar... Vackert som en sommardag, skrivet av Mats Paulson.


Så kom då snabbgenomgången. Jag hade redan fyllt i hela rad 1. Anade vad som väntade. Östen med Resten sjöng sitt glada bidrag till Melodifestivalen 2002, Hon kommer med solsken till mig.


Sen vill vi ha något ur växtriket. Melodin ger oss Tiotusen röda rosor men vi behöver bara en enda.


Vem är artisten och författaren som hellre önskar sig en glad amatör än en proffspolitiker? En av mina mångåriga favoriter på svensk scen, Tage Danielsson. Mannen med det underbara röda rufset och träffsäkra humorn.

"Det är proffsen som gör att rosorna dör, ge mig hellre en glad amatör".


Barnvisa, vem är huvudpersonen i melodin och vem har skrivit? Alice Tegnérs underbart söta melodi om Mors lilla Olle.


Min sista uppgift blir att ta reda på vem som sjunger Tango Tango. Petra Nielsen. Var ju inte så svårt alls.


~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~


Visa vid Vindens Ängar


Det går en flicka i Aspe-lunden.

Jag har ett gulnat fotografi.

Med åren blev hon en dröm, en saga,

en ensam vandrares symfoni.


Jag ville skriva en sommarvisa,

där ögonblick blir till evighet,

men ord blir stumma och toner dunkla,

min innersta tanke

förblir en hemlighet.


Det går en vind över Vindens Ängar.

Det fladdrar till i en tyllgardin.

Jag ville sjunga min sommarvisa

med sol och blomdoft i melodin.


Jag ville sjunga om Katarina

till träklangsflöjter och alcymbal,

men vindens toner blir sommarn's sånger.

Jag blir förstummad i björklövssal.


Det går en vind över Vindens Ängar.

Det fladdrar till i en tyllgardin.

Och jag ska skriva min sommarvisa

med sol och blomdoft i melodin.

Och jag ska sjunga min sommarvisa

med sol och blomdoft i melodin.


Av Kvasthilda - 4 juli 2009 18:25


... på järnväg för att vara exakt. Sonen o undertecknad sitter (fast vissa av oss sitter mer på hela ryggen) på tåg 93 (rätt tågnummer är 10093) med kosan ställd mot Gävle, där Syster Yster/kära moster hämtar oss i ottan i morgon bitti.

 


Vi funderade hur vi ska göra med vårt minizoo i sommar men Barnafadern bestämde enhälligt och orättvist att Kråkan får åka ner till mommo för en vecka o sedan återvända hem o mata sina djur själv.

"Nästa sommar tar ni bilen ner!!" Ja, inte helt fel, kanske.... Tills dess borde åtminstone två av oss ha körkort. Kanske tre! Barnafadern borträknad.


Ska sätta mig o skriva melodikryssinlägg strax. Blir ett komprimerat inlägg då jag inte hunnit höra hela krysset utan löste det mesta genom snabben. Har tänkt lyssna igenom krysset senare.


I'll be back!


Av Kvasthilda - 4 juli 2009 14:25


Lite tyst härifrån idag. Ska sno ihop ett Melodikryssinlägg senare ikväll. Bara jag får med mig anteckningarna :-)

Håller så sakteliga på att packa min resväska. Så mycket man ska ha med sig. Fyra veckors frånvaro. Fasst men behöver ju inte släpa kläder för fyra veckor. Det finns ju tvättmaskiner gu'bevars.... Men ändå. Det är långt hem till garderoben om man mot förmodan missar nåt man tänkt använda.


Jaja, bäst att fortsätta. Tåget går om tre timmar.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards