Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 20 juli 2009

Av Kvasthilda - 20 juli 2009 20:50


Pigan är hemma från sin dagsutflykt till Västerås. Inte en spänn har hon kvar. Shoppat slut på ALLT. Köpte ett par jeans för 99 spänn, sa hon. Hmmm.... Det är ett par svarta - med färdigklippta/slitna hål. OKÄÄÄÄJ. Jaja, Dessa ungar. Nåja, äldre tonåringar. O en urvuxen väst (sa morfar). Men hemma är hon. Med chooooockrosa underkläder. Sån där färg man inte kan fota digitalt. Blir BLÅ. Eller nån knepig lila.

Nej, nu är det bäst jag släpper lappen för idag. Antar att unga fröken ska uppdatera egen blogg.


Av Kvasthilda - 20 juli 2009 18:29


Bara för Berith :-) En annan av mammas alla pryttlar o burkar. Just den här är fylld med värmeljus. Har säkert hyst en o annan kaka genom åren, typ mandelkubb eller nåt.


Har varit in till stan med mor o far idag och vi har bland annat besökt Myrorna. Inte så mycket matnyttigt, men jag kunde inte låta bli en TYYYPISK Persilje-kruka och en liten skål i målat porslin. För en femma styck.



Sen har min mor en makalös förmåga att sno min kaffemugg och stoppa den i diskmaskinen. När jag så fick syn på den här muggen på Åhléns, bestämde jag att DEN ska jag ha som kaffemugg hos kära mor. O hoppas att den får vara ifred för konstant diskande....

 

Av Kvasthilda - 20 juli 2009 10:08


Vem behöver kyrkfönster när mamma har alldeles egna rosettfönster i badrum o hall? Nåja, nästan i alla fall :-)



Ett litet konstverk som hängt på altanväggen sedan de köpte huset. Tror jag. Reserverarar mig för eventuell ändring senare! TROR också det föreställer nån form av bil.... Åtminstone ser man hjulen av nåt. Resten kan vara lite svårt att identifiera. Ser ut som såna där "glasmosaik-teckningar" man ska färglägga vissa fält av, för att bilden ska framträda.

Ljusträden med glaslöv är dock loppisfynd. Jag älskar svart smide!! Modern har trenne sådana.



Av Kvasthilda - 20 juli 2009 09:35


Såg ett nytt avnsitt av Being Human igår kväll. Killarna tyckte att Annie behövde komma ut lite och träffa likasinnade, i stället för att sitta inne o gräma sig över sin olyckliga o högst döda kärlek till maken Owen.

Den här dagen beter sig Annie som om hon har PMS. Diskar o kastar saker omkring sig i köket. Gråter och skriker. Killarna håller sig från köket, men rätt vad det är sätter hon sig ner o gråter och George försöker trösta henne. Det visar sig vara årsdagen av hennes bröllopsdag.

Mitchell o George tar med henne till ett disco. Ett spöke på disco... Ett spöke som inte kan ses av människor. Hmmm.... De träffade givetvis på ett annat spöke, som killarna kände. Spökkillen Gilbert dog 1985 (samma år som Annie föddes) och gick då, som nu i sitt döda tillstånd, omkring med en Walkman i fickan handen. Alltså med KASSETTBAND. Pigan tittade o funderade vad det var, så jag berättade.

"Jahaaa... En sån hade ju vi."

"Ja, men inte en "riktig" Walkman. Bara en billig kopia."

Gilbert lyssnade givetvis bara på 80-talsmusik och jag fick mer än ett "onda ögat" av pigan när mamma nynnade/sjöng med i låtarna han serverade... Himmel o plättar. Ljuva 80-tal. Eller?


Av Kvasthilda - 20 juli 2009 08:40


vilket jäkla namn. Vad är en kruidnagel? Druidnaglar? Nåt för trollkarlar? Trollpackans vackra naglar kanske? Eller Mofsans?




 

Faktum är att det är holländska. Min mor har fått en presentkartong av Störstebror. Denna innehåller diverse kryddor.



Kruidnagel är kryddnejlika.



Av Kvasthilda - 20 juli 2009 08:07


...kyrka är "min" kyrka. Här är jag konfirmerad. Samlat familje/syskonfoto togs utanför kyrkan för hundra år sedan. Finns säkert nånstans i pappas fotoarkiv. Får väl leta fram det o fota av. Har en förstoring hemma!! *jisses*


Kristine kyrka ja. Också byggd i omgångar. Första byggandet började redan 1641 och kyrkan stod klar 1655. Överallt i kyrkan finns siffrorna/årtalet inskrivet. Bland annat som marmorintarsia i golvet mot altaret. Mycket vacker inredning i blått och guld. Betydligt mer utsmyckad än Stora Kopparberg. Från början var det vitt och predikstolen exempelvis, var helt vitmålad. 

De gamla bänkarna som tidigare var stängda med dörrar, är nu öppna. Bänkdörrarna sattes i stället upp runt väggarna, som panel.

Koppartaket är relativt nyrenoverat och utbytt så det är fortfarande brunt. Har under hela min uppväxt och säkerligen många år före det, varit grönärgat.

 


 



 


Redigerat: Ser att jag missat ljuskronan. Den gamla originalkronan från 1600-talet. Det finns en kvar i kyrkan och den hänger i den del av kyrkan som är en "minikyrka" within så att säga. Ett litet altare och där det hålls söndagsskola eller liknande. En kyrkvärd/guide berättade att de gamla kronorna vittrade sönder. Metallen åts upp av roströken från gruvan. Hur hälsosamt var det för människorna? Å andra sidan bevarades trähusen runt gruvområdet.... Fotona ligger på pigans externa hårddisk o den har jag inte här så det får bli en senare fråga, om jag ids.


Av Kvasthilda - 20 juli 2009 07:38


E-pigan har farit ifrån oss... *snyft*

Nä, så illa är det väl inte. Hon sitter nu på tåget. Eller inte. Kanske står på en perrong i Borlänge o väntar på nästa tåg. Om inte annat borde hon snart göra det. Är på väg till Västerås för en dags shoppande med en av bästa polarna, aka Benke. Så länge pengarna nu räcker...


Råttan? Jo, det är ett av mammas smeknamn på skitungen. Kommer sig av den här lille rackaren hon fick av sin reservmoster Li som liiiitet musbarn.


Vädergudarna ser ut att vara lika ledsna som jag. Regnet öser ner.


Äh, inte är mamma ledsen men det är pigans första ensamma tågtur med byten. Vi tittade på busstider men det innebar tre byten, så då är tåg bättre, byten inkluderat. Oftast håller de sig på samma perrong i alla fall! Hon lär nog ringa x antal gånger innan hon hittat rätt o klivit av i Västerås med Benke väntandes.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards