Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 9 september 2009

Av Kvasthilda - 9 september 2009 13:35


Jisses vad det blåser! Höstvindarna kastar omkring björklöven och annat löst utanför fönstret. Det viner i köksfläkten och alla fönster skallrar, eller hade, om de inte suttit fast bättre... Minns en hiskelig storm vi hade en vinter då vindskivorna slets loss från taket. Maken skulle gå ut o hämta pulkor/tefaten som blåste iväg o jag sa ifrån. Icke sa Nicke. Du går inte ut. Riskera liv o lem för några tefat i plast. Det dröjde inte många minuter förrän fjärren ringde o kallade ut honom på jobb... Tror jag har berättat detta nån gång tidigare, men det är väl alltid nån som halkat in senare och inte hört det. Han lutade sig bokstavligen mot vinden, när han gick till jobbet.


Funderar på vad jag ska laga för mat idag. Fläskfilé av nåt slag blir det hur som helst. Storpigan fick nån inbakad fläskfilé hos kompisen i Älvsbyn och tyckte det var jättegott. Nu kommer inte jag att hinna göra nåt avancerat så det blir säkert nån form av gryta. Grädde har vi. Paprika finns det. Morötter. Lök finns o vitlök nyinköpt. Champinjoner på burk. Eller torkade trattisar (fast med svamp i maten skriker mellantjejen). Krossade tomater har vi. Tja, ska väl kunna sno ihop nånting ätbart. Ris eller potatis? Pasta? Det är lite fjös med vad var o en av kottarna föredrar att äta, så det är alltid en jobbig avvägning vad man ska välja.


Apropå rubriken.... Hade väl kunnat stå vildsvin kanske, med tanke på valet av dagens matsedel.... Fast det är vanlig "tamgris". Typ.


Av Kvasthilda - 9 september 2009 12:55

Fastnade i ett Xena-avsnitt på tv under förmiddagen. Alla avsnitten är så löjliga men det är kul med kostymfilm. Sen har vi ju alltid den lilla bonusen att Kevin Smith, aka Ares finns med i rollistan. The God of War. Så jäkla snygg! Killen från New Zealand. Bara för hans skull kan man sitta o glo på de här avsnitten hur mycket som helst.


  

Kevin dog tyvärr 2002, i en mystisk fallolycka i Kina. Han ramlade ner från en byggnadsställning och dog av sina skador. Jag fällde nog en tår. Världen förlorade en riktig goding.

Av Kvasthilda - 9 september 2009 11:51


Till min bloggvän Elisabeth på födelsedagen!


  


Av Kvasthilda - 9 september 2009 09:09


Nionde i nionde klockan nio noll nio.... 090909 09.09

Jag har väntat o väntat o väntat. Nu är väntan över! Med den nya bloggen kan man inte ställa klockan till exakt minut som i bg. Nya bloggplatsen har bara kvartar att leka med. Inte alls lika kul.

Undrar vad som händer runt världen idag? En massa kejsarsnittsfödslar som är planerade antagligen. Diverse bröllop? Husköp? Förlovningar med all säkerhet. Såna här dagar är heliga i de sammanhangen :)


Äh, bäst jag skickar det här innan det försvinner :-))


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards