Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 3 april 2010

Melodikrysset v13, 2010

Av Kvasthilda - 3 april 2010 10:59


Usch vad jag inte gillar popuperna o flasharna..... Kan inte tjata nog mycket om det. De stökar tillomed med mina kopieringar. Börjar om igen och hoppas jag fick med allt i kopieringen när skiten hängde sig. Såhär var det:


Go'Morron, jag hoppas hinna med det här. Börjar jobba strax efter lunch och jag känner mig själv o vet hur mycket tid jag tar på mig att hitta runt-om-info... Nåja, nu kör vi.


Dagens kryss börjar med ett efternamn på en trubadur. Med sin mörka röst sjunger Fred Åkerström om att stilla sitta vid Kajsas udde av Alf Hambe. Kanske var det där han hittade namnet på dottern? Cajsastina....


Från mygg i sommarkvällen (de sa just i Junior i P4 att myggen börjat kläckas i skogarna söderut - *rys*) till ett annat djur. "Nu blir det musikzoologi". Ännu en låt jag inte har i mitt "bibliotek" av musik, men djuren torde vara elefanter. Vi skulle ha flera. Fem myggor är fler än fyra elefanter. Det vet ni va? Simons spelade.


I nästa uppgift söker vi ett efternamn igen. Out from Under är en av Britney Spears nya låtar. Snyggt.


Nu är det jul igen. Eller inte. Ett ord ur svenska titeln, vi hör musik ur Disneys julkavalkad där Benjamin Syrsa sjunger Ser du stjärnan i det blå? Gitarrgruppen 1961 spelade.


En trippel... Var ett tag sen. En melodititel den här gången. Helen Sjöholm sjunger Benny Anderssons Our last dance som på svenska förstås heter Vår sista dans.


Ett vinkelord (med en pil i... jaja... vi vet....). Vad heter flickan.. ooooooooohhhhh Diana. Paul Ankas gamla hit. Di-Anna kanske? Fast de har väl separerat? Han klarade väl inte hennes karriär? De var ju gifta ett helt år. Jobbigt det där.


Sista uppgiften före nyheterna gäller ett gruppnamn. Grungens symboler Nirvana spelar Come as you are där den bortgångne och nu mer eller mindre helgonförklarade Curt Cobain sjunger om minnen. Den låten har blivit till en hyllning till honom av Nirvanas fans. Gruppen la ner efter att Curt gick bort 1994. Kort och intensiv karriär med femtio miljoner sålda skivor.


I Kiruna börjar våren närma sig och snön smälter. I radion hör vi en liten del av Vivaldis De fyra årstiderna. Om det här var en del av vår eller sommar vet jag inte. Våren är ju det vi hör oftast i radion. Tyckte jag hörde en porlande vårbäck, även om våren i Italien nog mer liknar vår högsommar.


Ännu ett efternamn söker vi sen. "När jag ropar ut ditt namn" - skriver vi in det.... Under mitt tunna skinn med Patrik Isaksson.


Efter det går vi på revy och nu slog min hjärna stopp. Det kommer :-) Ett bedårande barn av sin tid var det ja. Det var väl vad han var, Karl Gerhard. Magnus Uggla gjorde en version av den 2006. Jag är ett bedårande barn av min tid.


Mer revy, från Casino hör vi en talskiva. Gösta Bernhard försöker råna en bank men kassörskan Siv Ericks (antar jag?) rättar hans dåliga engelska (haandsupp) och kamrern, i Gösta Krantz skepnad dyker in på slutet och säger "Jag måste komma ihåg att köpa rån. Good Afternoon".


Sen hör vi dragspelsvirtuosen Roland Cedermark spela om rosor som aldrig dör. För krysset räcker det med en.


I dagens sista uppgift letar vi ett namn. En del av ett gruppnamn. Käcka Östen me resten frågar sig Varför ska man leva för varandra. Ompa ompa...


Svårt att underhålla ett textdokument med detaljer och samtidigt lyssna och skriva blogg.... O kopiera medan man skriver för att inte tappa nåt! Nu ska jag packa ryggan o köra till björkis!


Glad Påsk. Ät inte för mycket godis nu!



 
 
Gunnar

Gunnar" title="http://yahoo.se]Gunnar[/url]" target="_blank">yahoo.se]Gunnar[/url]

3 april 2010 23:48

"...men kassörskan Siv Ericks (antar jag?)"
Definitivt!

"Om det här var en del av vår eller sommar vet jag inte"
Det var faktiskt Vintern. Andra satsen, Largo. (Spelas bl.a ofta på begravningar)

"Sen hör vi dragspelsvirtuosen Roland Cedermarck"
Nåja, vi ska inte överdriva. Cedermark (utan 'ck') är bra. Han har ju faktiskt försörjt sig på sitt spelande. Men virtuos skulle jag inte kalla honom.
Det kan man däremot kanske kalla Viktor Romanko. Jag hörde honom på en kyrkokonsert för tio år sedan när han spelade bl.a 'De fyra årstiderna'. Hela sviten alltså. Ensam. På dragspel!! Det trodde jag inte var möjligt utan att ge avkall på verkets kvalité, men han lyckades faktiskt. Jag har därefter hört några svenska stjärnor som försökt planka Romankos arrangemang, men de har inte kommit i närheten. Varken vad gäller spelteknik eller känsla.

/Gunnar

http://gunnarsvensson (a) yahoo.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

3 april 2010 23:56

Hahahhahaa! Det där med virtuos var bara för att väcka din kommentarslusta..... ;p

De fyra årstiderna på dragspel?? Jisses. Nä, vissa har DET i fingrarna.
Vintern.... Se där, se där. Tack :-)

 
Ingen bild

Kvasthilda

3 april 2010 23:58

Just ja. ck. Varför skrev jag det då? Måste ha haft Martin Stenmarck nånstans i bakhuvudet. Eller nåt. Glitch. (måste kolla om jag lyckats stava hans namn med ck tidigare)

 
Ingen bild

Gunnar

4 april 2010 00:12

"Usch vad jag inte gillar popuperna o flasharna..... Kan inte tjata nog mycket om det. De stökar tillomed med mina kopieringar."

Jag kör Firefox med tilläggen Adblock och Flashblock; det är suveränt. Det finns till Google Chrome också.
Antar att du kör med Internet Explorer, men det borde väl finnas tillägg till det också(?). I alla fall i den senaste versionen.

/Gunnar

 
Ingen bild

Kvasthilda

4 april 2010 00:21

Ja. Jag är lite tråkig på det viset. Det mesta i sajtvärlden är skapat för IE och funkar inte alltid med andra browsers. Mina UNIX-vänner tjatar alltid om Firefox o liknande för de slipper scriptskräp o annat. Sen IDS jag aldrig sätta mig in i hur man stänger av olika saker - o hur man sållar för vissa saker SKA gå igenom filtren. Man kan inte äta kakan o ha den kvar

 
Ingen bild

Gunnar

4 april 2010 00:50

Det är VÄRT den tiden!!!
Aftonbladets sida t.ex är olidlig med alla annonser och flash.
Det är riktigt att en del sidor bara funkar med IE, men dels följer de inte HTML-standarden, dels blir de färre och färre.
Jag använder bara IE när jag behöver in på Microsofts uppdateringssidor.
Som sagt, det är värt tiden!

/Gunnar

 
Ingen bild

Kvasthilda

4 april 2010 00:53

Jag tror dig. O tid finns det säkert. Lite grann i alla fall. Men den där latmasken...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards