Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

ABC Norge 3 - A

Av Kvasthilda - 16 april 2010 00:28


Hmmm.... Hade en halv fundering på att göra en omgång med bara filmer, men Nä. Det är ju ingen utmaning. Den här veckan o för bokstaven A blir det dock en del filmer. Kanske lägger in filmer som en del av ABC-temat framledes. Får se.


A som i Adam. A for Alfa.


A-filmer

Arn.

Vem har inte sett filmerna om, Arn, Tempelriddaren? Jan Guillous figur i böckerna om tempelriddaren, då från tiden långt före Birger Jarl och hans resa till och från Jerusalem. Filmerna är lite hoptryckta/komprimerade från böckerna (som alltid). Har bara läst en o en halv bok än så länge, men hoppas hitta tiden att läsa resten också. Det är tre böcker, men bara två filmer. Jag såg premiären av andra filmen i Borlänge. Gick ensam o såg den när jag var där för min teoriutbildning till lokförare. Me like!

Autumn in New York.

Kärleksfilm. Richard Gere och Winona Ryder. Har sett den en gång men måste hitta tiden att se den igen. Handlar om snart-femtioåringen Will som möter en ung tjej i New York. Hon är sjuk. Dödssjuk. Från Internet Movie Data Base: "He fell in love for the first time... She fell in love forever." Underbar :-)

Avalons dimmor (Mists of Avalon).

Jag är galen i sagofilmer ā la Robin Hood och Riddarna kring runda bordet.  Här spelar Julianna Margulies (E.R eller Cityakuten som serien heter på svenska och nu senast The Good Wife - bra serie!) Morgaine, eller Morgana som hennes svenska namn är, halvsyster till blivande kung Arthur. Anjelica Houston är med som Vivianne, Lady of the Lake. Filmen bygger på en roman av Marion Zimmer Bradley. Jag älskar "kostymfilmer", och speciellt med dessa "sago"-grunder. Recensionerna för filmen är oerhört delade men jag gillar den! Lite trots att i mina ögon töntige Michael Vartan spelar Lancelot.... Som Michael i ALIAS gillar jag honom... men här?

ALIAS

O apropå just det (ingen bild) är ALIAS en av mina favvo-teveserier.




Ansikten

Jag samlar ju på Barbiedockor och ett av alla drivande "samlarämnena" har varit just ansikten. Att samla Barbie och hennes vänner med de olika ansikten de gjorts med. Visste ni att Ken är den av alla dockor som haft flest "ansiktsoperationer" genom åren? Inte Barbie, utan (fd) pojkvännen Ken! Kanske därför 'they broke up'? Han var lite för ego. ;)
Dockan nedan är ingen Barbiedocka utan en större tjej ur serie(tidningen) W.i.t.c.h, Wilhelmina, eller Will. E-pigan har läst tidningarna en gång i tiden och säger att dockan här har på sig "Super Power-kläderna". De förvandlas från vanliga skoltjejer till "häxor" med speciella krafter. Eventuellt återkommer jag till dessa "häxor" senare i alfabetet :-)


ABC i ord og bilder Runde 3



 
 
Helle K.

Helle K.

16 april 2010 07:34

Øhhh jeg har ikke set Arn - selvom den kører på dansk tv i øjeblikket ;) men ansigtet kender jeg, hvem har ikke leget med barbie? :) jeg har ihvertfald rigitg meget - da jeg var barn.

http://www.frunielsen.net

 
Maria

Maria

16 april 2010 08:53

Villket härligt samlarintresse. Min syster samlar på porslinsdockor och blir glad varje gång jag har med mig någon ny till samlingen:)
Ha en riktigt trevlig helg!

http://mariabelgien.blogspot.com

 
Sommertid

Sommertid

16 april 2010 10:37

Filmer är härligt att titta på, fast det bliver med DVD..
Ha en trevlig helg

http://sommertid1.blogspot.com

 
Ingen bild

barbro

16 april 2010 13:40

Barbiedockor är inne nu igen eller? Kul att få veta lite om din docka.
En av Arn-böckerna läste jag för att kunna hjälpa mitt barnbarn med ett skolarbete. Det är inte riktigt min stil av böcker men jag blev fångad av berättelsen. Det var en trevlig upplevelse.
Skön helg...

 
Julianna

Julianna

16 april 2010 15:05

For en glimrende idé å skrive om filmer :) Så må jeg nesten gå inn til deg og se hver gang jeg skal leie en film!

Takk for kreativt innlegg!

God helg!

http://juliannaskrypinn.blogspot.com

 
bjorgnin

bjorgnin

16 april 2010 15:24

Heisann!

Har sett alle filmene, men ikke Tv-serien. Lest Arn, men hoppa over krigsscenene for dem har jeg ingen sans for!
Tenk, jeg fikk aldri noen ekte Barbie, kun kopier. De ekte var ikke verdt pengene, mente mamma. Godt oppdratt som jeg var, aksepterte jeg det, og lekte ivrig med kopiene. Jeg har dem ennå!
Go´hælj!

http://viltogvakkert.blogspot.com

 
Petunia

Petunia

16 april 2010 21:25

Arn filmene er bare fantastiske!!! Jeg elsker fargene og filmingen!

http://petuniablogg.blogspot.com

 
Mona

Mona

16 april 2010 23:51

Arn-filmerna är bra, fast böckerna är ännu bättre. Det är fascinerande att lära känna en tid så långt tillbaka. Man får verkligen också en inblick i vad kristendomen ställt till med och en större förståelse för varför det är såna motsättningar mellan olika religioner.

http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se

 
Henny

Henny

17 april 2010 11:21

Jeg har set Autumn in New York, men Arn har jeg ikke set, selv om den spiller på dansk TV i øjeblikket. Jeg vidste ikke, at Ken havde fået så mange plastiske operationer, men der kan man bare se!

http://aargang54.dk

 
Melusine

Melusine

17 april 2010 21:21

Hm, jeg har ennå ikke sett filmene om Arn, men har veldig lyst - må se etter dem neste gang jeg er ute for å leie film.
Hehe, jeg visste ikke at Ken hadde flere operasjoner enn Barbie! Ikke rart hun ikke ville ha mer med ham å gjøre...

http://www.enjoydiary.net/no/Melusine

 
toraa

toraa

19 april 2010 12:22

Tenke seg til, jeg harunngått å se noen av disse filmene. At det går an;).

Den var artig, den om Ken og alle hans ansiktsoperasjoner...

http://toraamusic.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Tisdag 21 maj 09:00


  Tema nr 141 Ispussel 142/366   Trodde inte jag skulle hinna fota den här pölen innan isen försvann helt. Det går fort när det börjar tina och temperaturen går över femton grader i fjällen. Pusslet är svårt att lägga. Tror inte bitarna passa...

Av Kvasthilda - Måndag 20 maj 09:00


  Tema nr 285 Spelmän 141/366   ... eller kvinnor. De kallar sig TNT, Tøffe Narvik Tøtter Trommekorps.Lite hattande i festligheterna. Det här är från Vinterfestuka i mars.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365...

Av Kvasthilda - Söndag 19 maj 09:00


  Tema nr 69 Fladdrar 140/366   Det var lite kylslaget i fredags, men det gjorde bara att Norges stolthet fladdrade än mer i vinden på Nasjonaldagen.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan...

366

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:33

Just det. Skrev fel och tänkte ändra när jag kom ihåg att det faktiskt är 366 teman i år. Har jobbat så mycket och varit upptagen under ledigveckorna så fotograferandet har kommit på skam. Därav det långa hoppet mellan senaste två temabilderna. Eller...

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:00

Så trött! Blev sent inatt. Igen. Varit en vecka med långa skift och/eller körningar. Mycket som pågår längs järnvägen. Det är mycket vatten och rester efter urspårningen som inte kunnat fixats än. Ett skift till innan ledigvecka. Puh.    O Puh ja...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards