Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 22 april 2010

ABC Norge 3 - B

Av Kvasthilda - 22 april 2010 23:23


B som i Bertil. B som i Bravo.


Jag fortsätter på mitt filmtema till att börja med :-) En Bråkdel av våra filmer. Filmer på B.


B-filmer

(och inte B-filmer i den bemärkelsen som namnet anger!)



Babas bilar

En svensk film, till stora delar inspelad i Kiruna. Måste ha den med av den anledningen! Regisserad av Rafael Edholm med bland annat Sara Sommerfeld i en av rollerna. Hon som var huvudtjejen i ICA-reklamen en gång i tiden. Handlar om Jojo och Anso och hennes pappa som har en skum bilfirma. Åtminstone är affärerna lite halvskumma med ryska maffian inblandad.


Batman

De två "första "filmerna om Batman. Här är det Christian Bale som spelar den vingprydde hjälten. Eller antihjälten? Dessutom en av Heath Ledger's sista roller som the Joker. Trist. Att han gick bort.


Brokeback Mountain

En av mina favoritfilmer. Inte bara för att jag kan reta min bögnojjiga Make till vansinne utan för att det är en fantastisk kärlekshistoria. Heath Ledger (igen) och Jake Gyllenhaal. Jag gråter och skrattar, skriker och svär. Förbannar och älskar. Underbar film.


Borta med vinden

Klassiker som heter duga. Gone with the wind. Filmen om söderblomman Scarlett O'Hara och hennes kärlek, eller inte, till Rhett Butler. Clark Gable och Vivien Leigh i en av tidernas största filmer.


Buffy...

Vampyrer, vampyrer. Filmen som föregick teveserien. Här är det inte Sarah Michelle Gellar som spelar den blonda vampyrdödaren utan Kristy Swanson. Donald Sutherland är med i filmen och likaså Luke Perry (från Beverly Hills). Har inga större relationer till den här filmen. Älskar TV-serien... Me lööööv Spike.


Blade

Mer vampyrer! Wesley Snipes som halvvampyr, jagandes andra creatures of the night. En av tre filmer. Den på bilden är den tredje, Trinity. Kanske inte den bästa i trion. Jag gillar första filmen.


Bugsy Malone

En klassiker av annat mått. Jodie Foster's första "stora" film där hon spelar Tallulah, en barflicka och sångerska. Underbar film där gangsterna i trettiotalets maffia-Amerika skjuter gevären laddade med grädde. Härlig musik och en av de första LP-skivorna jag en gång köpte/fick.


Åsså förstås Agent 007, Bond, James Bond... Vem har inte sett nån av dem? Min favorit är Pierce Brosnan, tätt följd av Sean Connery. De nya filmerna med Daniel Craig står lite utanför de tidigare. Eller har gått ett steg längre. Jag menar...

"Shaken or stirred?"

"Do I look like I care?"



För att knyta ihop filmerna med nästa "B-tema", en Binge filmer om och med Barbie. Lite småfjantiga, mesta-dels datanaimerade filmer, men rätt gulliga :-)

Ett självklart val för bosktaven B hos mig borde då alltså bli B för Barbie. Jag samlar ju på Barbiedockor.




Min första dockbild visar några skandinaviska dockor ur serien Dolls of the World och Princesses of the WorldNorwegian Barbie i den vanligare färgkombon på bunaden, blå/röd. Det finns också en i mer lila färger, som anses vara "fel" på något sätt och drogs in. Sen kommer Swedish Barbie I & II, där ettan har en enkel folkdräkt och tvåan en dräkt som är inspirerad av alla folkdräkter i exempelvis Hälsingland, eller Dalarna för den delen. Bredvid henne står Princess Viking Barbie i sin guldfärgade dräkt inspirerad av ja, vad vet jag? Vikingagudar kanske? I Amerikanskt stuk. Och sen den docka som är mest ovanlig av alla de här; Snöprinsessa Barbie med text på de skandinaviska språken på kartongen! Hon såldes bara i Skandinavien, på sjuttiotalet. Hennes kläder är samma som Eskimo Barbie har, men de är gjorda med olika dockor/ansikten som grund.




Sista bilden för min Bokstav B är en grupp av Silkstone Barbie - med en Fashion Model-tjej och en Midge med kristallkrona och knappt synlig bakom alla, Rose från Titanic.




ABC i ord og bilder Runde 3



 
 
Maria

Maria

23 april 2010 08:52

Vilket härligt B-inlägg med många filmtips:)
Ha en fin dag!

http://mariabelgien.blogspot.com

 
Maria G

Maria G

23 april 2010 08:57

Härligt B-inlägg!
Jag tittar sällan på film. Har några filmer som ligger här som jag inte tittat på ännu... Fina Barbiedockor...
Trevlig helg!

http://minaordminabilder.wordpress.com

 
Annette's space

Annette's space

23 april 2010 10:09

Åh jeg ser mange B-film, altså film med B i titlen og ikke 2.rangsfilm i din bunke..Brokeback Mountain f.eks....en utroligt stærk film. Bugsy Malone som jeg genså for et par måneder siden og stadig synes er meget meget underholdende.
Derimod legede jeg ALDRIG med barbiedukker....jeg var lset ikke dukke-pige.
Ha' en god dag :-))

http://annetteestrin.blogspot.com

 
Sommertid

Sommertid

23 april 2010 10:29

Nu mera är det filmer via dekoder og tv her i huset, men det hender far og datter drar på bio(kino). Og siden jeg har en datter så har også barbiedukker kommet inn her i huset via bursdagsgaver...
God helg :)

http://sommertid1.blogspot.com/2010/04/abc-i-ord-o

 
Daniela

Daniela

23 april 2010 10:57

Nice, lite filmförslag var precis vad jag behövde så här på fredags kvisten :) Trevlig Helg!

http://danielasfoto.bloggsida.se

 
toraa

toraa

23 april 2010 17:03

Litt av en samling B-filmer og ikke minst Barbier.

Flott Bidrag

http://toraamusic.blogspot.com

 
Ingen bild

Linsky

23 april 2010 20:16

Herlig B!
God helg!

 
Henny

Henny

23 april 2010 21:35

En bunke film og så Barbie! Så bliver det da ikke meget bedre! :-)

http://aargang54.dk

 
Petunia

Petunia

23 april 2010 23:49

B filmer!! En del dårlige filmer der ja!! Hehe!
Barbie er jo en klassiker da!

http://petuniablogg.blogspot.com

 
Petunia

Petunia

23 april 2010 23:50

Tatt av vinden er faktisk en av mine favorittfilmer:)

http://petuniablogg.blogspot.com

 
Ingen bild

f

24 april 2010 20:13

morsom B ..;O)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:41

Jahapps. Får se om det blir att lösa krysset idag. De har stora tekniska problem på Sveriges Radio idag och inget laddar som det ska. Just nu lyssnar jag på P4 men jag har inte laddat om just den sidan. Rätt vad det är kraschar det väl och jag hör in...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:00


  Tema nr 297 Stubbe 111/366   "Visst är man lite fånig" sa grannen när hon la en hatt på en stubbe i höstas och dekorerade den med lite rönnkvistar. "Fånig får man visst vara", svarade jag då. Den är jättegullig med den lite trötta hatten ov...

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 09:00


  Tema nr 208 Nästan borta 110/366   ... eller kanske tvärtom. Den är väldigt ny och på väg fram igen.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adres...

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


  Tema nr 240 På väg 109/366   373 för att vara exakt.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards