Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

ABC Norge 3 - C

Av Kvasthilda - 29 april 2010 19:17


 

C som i Ceasar. C som i Charlie.


Vi vandrar vidare i vårt videobibliotek.... Hmm... Låter som ett inlägg för V.... Just nu är vi bara på C. En av de där besvärliga bokstäverna. Vad har man på C? Cykel. Citron. Cirkustält. Ja, ett sån't har väl alla på gården? Jag kör en nödlösning idag. Under skrivandet klickade det till o nödlösningen kom på skam... Eller åtminstone sist i inlägget :-)

Först tar vi filmerna. Några av alla filmer med C i namnet :-)



Coyote Ugly

Undrar hur många gånger vi sett den här filmen? Med bland andra Tyra Banks som en av bartenderna på baren Coyote Ugly, där Violet tar ett jobb för att klara livhanken sen hon flyttat in till stan. Violet är en singer song writer med talang, men har scenskräck. Hon träffar Kevin från Australien som peppar henne och fösöker hjälpa henne komma över skräcken att stå i rampljuset.

Chocolat

En av dotras alla filmer med Johnny Depp. En vacker historia av Lasse Hallström. En vinterdag blåser Vianne och hennes dotter med nordanvinden in till en liten landsortsby på franska landsbygden. Mitt under fastan hyr hon byns stängda café mitt emot kyrkan med vidhängande lägenhet och öppnar en chokladbutik. Sakta men säkert vinner hon, med stor hjälp av sitt varma sätt och icke att förglömma CHOKLADEN hjärtat på alla bybor - utom samhällets borgmästare som gett sig sjutton på att stänga hennes butik och bannlysa Vianne från staden. Hon är ju inte ens gift! Så kan vi inte ha det. I ett par av rollerna ser vi Lena Olin och Peter Stormare.

Chaos

Quentin Conners är polis och blir suspenderad och hans kollega slutar efter en olycka på en bro där en viss skottlossning sker. Dock blir Connors inkallad för att tillsammans med en ung och grön kollega lösa ett pågående rån mot en bank med gisslan. Det verkar dock som om rånarna inte tagit några pengar utan snarare planterat ett virus i bankens datorer. Detta virus har gett dem runt en miljard dollar plockade från en väldig massa konton, enligt en metod som kallas Chaos Theory. Jason Statham i huvudrollen med Wesley Snipes som rånaren Lorenz.

Catwoman

Med vackra Halle Berry i rollen som Patience, en blyg tjej med grafisk design som yrke. Hon ber nästan om ursäkt för sin blotta existens, men en dag händer något som ger henne blixtsnabba reflexer och en underlig längtan efter tonfisk - och en viss aversion mot stadens hundar...

Constantine

Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him. En film som bygger på boken Hellblazer. John Constantine är exorcist och ser saker som andra inte gör. Han driver demoner ur människorna och skickar dem till helvetet. Där styr Peter Stormare...... som Satan själv. Keanu Reeves i huvudrollen som demonjägaren Constantine. Lite mysko film som delvis utspelar sig i Helvetet.


  

Lediga dagar. Varma lediga dagar. Varma lediga dagar på en veranda. Eller bara för att. Kanske till filmerna ovan. Ett glas Chardonnay. Jag föredrar just chardonnay framför andra druvor har jag märkt. Torra men runda. Just här råkar det dessutom vara ett vin på C, Chill Out.



Canon EOS 550D


Min nya kamera, Normalt har jag bara "en" bild för mina bokstavsteman då jag gärna håller på grejer "till nästa gång". Nu är det tredje omgången och vi vet ju inte om det blir en fjärde så småningom. Kul är det. Med en Canon att ta fotona är det ännu roligare :-) Det är min tredje Canon EOS systemkamera - och andra digitala sådan.


Åsså en sista bild, bara-för-att.



Askungen heter ju Cinderella på engelska. Eller Cendrillon på franska. Eller Cenecienta på spanska. Många C-n är det. Disney's Askungen är en av våra favoritfilmer och en av favvoscenerna är den som visas i Kalle Ankas Jul, just på julafton i svensk teve. Mössen och fåglarna som hjälps åt att sy hennes balklänning. Vi skrattar högt varje gång vi ser Jack trä på synålen för att sedan huka sig varje gång den far genom tyget. Det här är en penna jag fått av en kompis. En supersilly penna där (en väldigt FUL) Askungen dansar på fjädrar och klänningen blinkar när man skriver.


ABC i ord og bilder Runde 3



 
 
Ruth Synøve

Ruth Synøve

29 april 2010 21:49

Mange flotte bidrag her. Bra løst.

http://min-fotoverden.blogspot.com/2010/04/c-carre

 
Maria G

Maria G

29 april 2010 22:40

Härligt inlägg!
Jag som inte tittar på så mycket film får ju en massa tips på filmer att titta på. Kul!
Trevlig helg!

http://minaordminabilder.wordpress.com

 
bjorgnin

bjorgnin

29 april 2010 22:59

Heisann!

Her stopper ikke kreativiteten på ett forslag!
Masse flott! go´hælj!

http://viltogvakkert.blogspot.com

 
annette's space

annette's space

29 april 2010 23:24

Både Chocolat og Coyote Ugly er nogle af mine favoritfilm som jeg har set mange mange gange.
Super dejlige historier begge to :-))

http://annetteestrin.blogspot.com

 
Henny

Henny

30 april 2010 01:14

Du har da slet ikke haft svært ved at finde på ting med C! Jeg havde slet ikke tænkt på mit kære Canon, det ville ellers have været oplagt.

http://aargang54.dk

 
Ingen bild

f

30 april 2010 07:19

filmer jeg har sett , sjoklade er favoritten..og Cannon eos hadde jeg før som speilrefleks , så kompakt , men nå er det PENTAX..
Flott c..
F

 
Vibekes lille grønne

Vibekes lille grønne

30 april 2010 09:21

Mange fine løsninger på bokstaven C! Canon kunne jeg tenkt på selv, siden vi har Canon kamera! God helg! :)

http://vibekeslillegronne.blogspot.com

 
Mocca

Mocca

30 april 2010 10:01

Mange fine innlegg på C. Coyote Ugly er en klassiker hjemme hos oss.

http://moccasverden.blogspot.com

 
Rantamor - På Näthinnan

Rantamor - På Näthinnan

30 april 2010 17:59

Hur är valborg vädret uppe i norr???
Här i Nordmaling har vi kallt kallt och småregn.
Ska man grilla får man ha lovikka vantar på.
D blir nog en älgstek i ugnen...

Många saker på C har du hittat.

Ha en bra kväll.

http://rantamor.blogspot.com

 
Petunia

Petunia

30 april 2010 21:50

Derhar du en av mine favorittfilmer; Chokolade!!
Den er bare så sweet!!

Gratulerer med nytt kamera! Kult!

http://petuniablogg.blogspot.com

 
Daniela

Daniela

30 april 2010 22:14

Canon , kära Canon :) Bra val tycker jag, chocolat är en av mina absoluta favorit filmer, helt underbar.

http://danielasfoto.bloggsida.se

 
toraa

toraa

30 april 2010 23:07

Det er fredag kveld, og så
Chill Out.
Ja, nettopp.
Det er den samme vin vi i kveld har hatt.
Ja, hva kan man si om det?

herlig innlegg du har levert.

http://toraamusic.blogspot.com

 
Linsky

Linsky

1 maj 2010 00:34

Chardonnay og Canon er mine favoritter!! :-)

http://loffens.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards