Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 1 januari 2011

Av Kvasthilda - 1 januari 2011 22:33


hahahaa. Hittade en film om Malmbanan o skummade runt bland en del andra och hittade ett klipp på ett tågset som stannar i Björkliden. Vi har ju slutat köra på Björkis så den här är totalt inaktuell o jag kör inte ens på norra omloppet längre så än mer inaktuellt för mig, men så här kunde det se ut o framför allt låta när vi stannade för förarbyte i björkis. Det här är filmat innan jag började så det är inte jag.... ;-)



Av Kvasthilda - 1 januari 2011 17:29


Sitter o väntar på nyheter om Per Oscarsson. Har de hittat honom o frun? Det är tragiskt att så många hus brinner i juletid. Sverige har verkligen förlorat en stor skådespelare om Per är borta. Mannen som jag alltid hade svårt för som barn. Gillade honom knappt in i vuxen ålder heller men jag tror han omvände mig när han spelade Generalen i Julkalendern 1986, Stjärnsmällar och julpussar. Eller i Ronja som Borka, eller den vägrande polisen Gustav Jörgensson. Vad han än gör är genialiskt trots - eller kanske tack vare, hans underbara vimsighet.

Hoppas vi får veta snart, vad som hänt.


Kaspar i Nudådalen


Av Kvasthilda - 1 januari 2011 14:32


Som Maken brukar säga det. Ivan-Ho-E. Många hånar filmen. Den är übertöntig och jag undrar hur många gånger jag hört namnet "lady Rowena" under de tio minuter filmen gått hittills.

Alltså. HUR kan han välja den blonda töntan framför den vackra brunetten? Jaja. Ivanhoe är ju en tönt själv. Nä tacka vet jag de där elakingarna bland normanderna. Fast de väljer ju också blondinen. Utom snyggingen De Bois-Guilbert som hellre vill ha den vackra judinnan Rebecca. Klok man.

Fast prinsen kan vi skeppa i havet. Som vanligt. Storhetsvansinne när Storebror är i det heliga landet på andra sidan världen o slåss. Mot vad kan man undra. Underliga äro krigsherrarnas vägval.


Stuart Wilson som spelar deBracy, största elakingen o surkarten av alla näst Prince John, har gjort en annan stor skitstövel också som var på teve häromdagen, Don Rafael Montero i Zorro, den maskerade hämnaren. Å andra sidan har han även gjort en av karaktärerna i Ivanhoe i en helt annan film, som pappa till Robin Hoods dotter, Princess of Thieves (Kiera Knightley). Så även en hjälte.

Av Kvasthilda - 1 januari 2011 12:26


Immanuelskyrkan, Gävle



Jag hann inte med mitt inlägg igår och glömde göra det tidigare så jag får väl lov att tillbringa en liten stund med bloggen nu då :-)


Immanuelskyrkan i centrala Gävle tillhör Gävles första baptistförsamling. Inhyst i ett gathörn ståtar den med röda plåttak över sin gulaprikosa kropp. Huset är som ni ser byggt 1903 så den har funnits där ett tag.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

  

Av Kvasthilda - 1 januari 2011 10:56


Sista krysset för 2010 eller första krysset för 2011. Ja, det beror ju lite på hur man räknar :-) Årets femtioandra vecka drar gärna över årsgränsen.

Eldeman kör idag ett inspelat program. Nån gång måste ju karln få ledigt. Lisa Syrén läste upp vinnarna. När så Anders tar över etern går han som vanligt igenom förra veckans lösning och säger spefullt. "Minns ni det? Det var ju förra året."  


Vi börjar med att gå på musikal. Jag har letat texten till den här revymelodin som i original tillhörde musikalen Hello Dolly. Eileen Brennan sjöng ett bidrag just ur Hello Dolly, men Hasse o Tage gjorde en svensk version som enligt många uppgifter jag sett inte var helt rumsren och fick folk att sätta maten i halsen första gången den uppfördes på scen. Texten gjordes sedan om för att passa något bättre in i svenska lagomhetsmallen ā la sjuttiotal. Idag tror jag inte folk hade brytt sig om mödomshinnor...? Hur som helst är det en riktig manschauvinistisk text om en man som gärna vill ha en kvinna Efter kaffet.

Efter kaffet vill man gärna ha små kvinnor
Det är lika gott som cointreau
villiga och mulliga och bra små kvinnor
Då blir det kalas, så hoppa på!


Vi fortsätter i revyernas värld. Vi ska här stuva undan någonting. Sorger vill ingen ha. Lägg dina sorger i en gammal säck. Det finns väl nån kvar efter att julklapparna blivit utdelade?


Efter det fick vi en låt från ett nytt album, 5 dagar i augusti. Melodin heter Boy Boy ville sjöman bli och artisten är Stefan Sundström.


Roland Cedermark plockade fram dragspelet och drog en Taubevisa. Ur denna hämtar vi ett datum:

Jag har skrivit till min flicka, jag har skrivit till min vän,
jag fick svar den nittonde i denna månad,
jag har smyckat hennes kammare med blommor och med grönt,
och på väggen hänger tavlorna så skönt
.

Linnéa heter visan.


En tjej i en helt annan genre delade sen med sig ur sitt nyaste (?) album Circus. Låten heter Out from Under och är jättevacker och handlar om kärlek som tagit slut.

Breathe you out
Breathe you in
You keep coming back to tell me
you're the one who could have been
and my eyes see it all so clear
It was long ago and far away but it never disappears
I try to put it in the past
Hold on to myself and don't look back

  

I don't wanna dream about
All the things that never were
Maybe I can live without
When I'm out from under
I don't wanna feel the pain
What good would it do me now
I'll get it all figured out
When I'm out from under

  

So let me go
Just let me fly away
Let me feel the space between us growing deeper
And much darker every day
Watch me now and I'll be someone new
My heart will be unbroken
It will open up for everyone but you
Even when I cross the line
It's like a lie I've told a thousand times


Åsså över till nåt helt annat igen. Olycklig kärlek. Kanske man kan medicinera bort det? Nej, kan nog inte rekommenderas. I nästa melodi får vi med dagens andra dragspelslåt, framförd av John Gotfredsen & Bent Vigg inte höra om en liten man som vill ha nåt speciellt.

Nu vill jag ha
medicin, medicin, medicin med detsamma.
Jag vill bli bra
så jag kan höra dragspelsmusiken.
Nu vill jag ha
medicin, medicin, medicin med detsamma.
Jag vill bli bra
förkylning gör ingen mänska bra.

Jämtgubben var det som borde uppsöka apoteket. Själv sitter jag o snorar här och magen klagar över hunger.


I sista uppgiften före nyheterna drar Eldemannen uppmärksamheten till förra veckans Kalle Anka-program (enligt uppgift årets mest sedda) och melodin vi ska höra kommer ur en Disneyfilm. Melodin i sin tur spinner vidare på ett tema i en låt vi redan betat av, om sorger o besvär. Självklart. Baloo, "din stora dumma djungelbjörn" (som av nån anledning fått en ny text med "din stora sluga djungelbjörn") sjunger just om sorger och besvär och att man ska lägga dem åt sidan, om än inte i en säck.

Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär
Var glad och nöjd för vet du vad.
En Björntjänst gör ju ingen glad
var nöjd med livet som vi lever här

Det var Roffe Bengtsson som gjorde sångrösten till Baloo. Rolf för krysset.


Sen drar vi till Laxå. Det är vad svenska texten blev. Vi sticker till Laxå. Vi hörde Nancy Sinatra och Lee Hazelwood med amerikanska originalet Jackson, eller We're going to Jackson.


Om det är så hippt att dra till Laxå vet jag inte men på Hipp i Malmö spelades under trettiotalets början Vita Hästen. Operetten om kyparen Leopold på värdshuset Vita Hästen som är kär i sin värdinna, Josepha. Leopold spelades i Malmö av Max Hansen och rollen som Josepha gjordes av Evy Tibell som vi hörde i duett med Max idag. Nils Poppe har också gjort rollen på Fredriksdalsteatern.

Poppes Fredriksdalsrevyer har ju sänts i teve otaliga gånger och det är så kul att se när de andra skådisarna totalt kommer av sig för att Poppe är en jäkel på improvisation. Liksom Hasse Alfredsson ovan.


Nåt som också sänts i teve ett par gånger, men under flera år och säsonger och inte lika improviserat, är Hem till byn. En av vårt lands mest långlivade teveserier. Den var nästa uppgift. Janne Johansson spelade signaturmelodin till den, Berg-Kristis polska.


Brittans senate album hette Circus och för nästa uppgift spelade Bo Kaspers orkester låten Cirkus ur nya albumet New Orleans. Tänk hur han tänker Eldeman?


Efter cirkusen går vi på bio o ser en av svensk films bästa filmer. En av alla de filmer med Micke Nyqvist i manlige huvudrollen. Helen Sjöholm sjöng Gabriellas sång, denna fantastiskt vackra sång, ur filmen Så som i himmelen. Underbart.


Sista uppgiften för idag slutar i glitter o glamour, som sig bör en nyårshelg, i en låt med drag ;) After Dark-killarna Christer Lindarw och Lasse Flinckman tävlade i Melodifestivalen 2004 med sin La Dolce Vita. De första som satte dragshow på svensk scenkarta. Och med den äran.

För jag vill leva la Dolce vita (ooh)
ja, jag vill leva la Dolce vita (ooh)
Jag vill bada i Champagne min vän,
på resan genom gryningen. (ooh)
För jag vill leva la Dolce vita (ooh)
ja, jag vill leva la Dolce Vita (ooh)
Ge mig glitter och glamour,
här där verkligheten bor,
Dolce vita mon amour.

  

Det känns som om livet har mera att ge
än bara ansvar och krav.
Jag tänkte vi kunde dansa och le
ända tills natten blir dag.

Och leva livet i stadens glimmer,
tänja varje gräns.
Jag är här,
jag är nu,
ja det känns...


Så - lägg alla sorger åt sidan och lev livet!


O med det är årets första kryss avklarat :-)

Ha en skön lördag därute!


v52

Av Kvasthilda - 1 januari 2011 10:11


Ja då var vi igång igen. Lördag morgon den första januari.

Återkommer så snart jag skrivit klart :-)


Av Kvasthilda - 1 januari 2011 09:30


Tema nr 73 Färgsprakande

3/365


Ännu en fyrverkeribild. Tjatigt? Jag lovar att det är den sista :-)

Färgsprakande. Visst är de det? Fyrverkerierna? Nu fick jag inte med de mest färgsprakande smällarna men den här bilden visar i alla fall några färger. Förra veckan firade LKAB sitt 120-årsjubileum med fyrverkerier en masse o då jäklar var det färgsprakande så det räcker o blev över. Men det var då det. 2010 var det. Nu har vi 2011 o nya bilder.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 1 januari 2011 09:15



Tema nr 83 Glittra

2/365


Glittra. Vaddå glittra? Glitter ja. Glittrar mhmm... Glittra? OK. Vi fortsätter på tidigare temafoton. Lite trist att använda samma bilder till olika 365-or, men jag vill ha liiiite fördelar av de bilder jag redan tagit. Om fjolåret upprepar sig ligger jag på plus när året är slut i alla fall... ;)


Glittrar gör de ju - fyrverkerierna! Eller hur?

(o det är exakt samma smäll som i första temabilden)




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards