Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 19 augusti 2012

Av Kvasthilda - 19 augusti 2012 19:54


Det har varit en helt fantastisk dag i Narvik idag. Som synes i førra inlægget har himlavalvet varit lika blått som havet - eller kanske tværtom då havsfærgen speglas av himlens o inte tværtom. Men hur som haver. Jag har strosat runt nere i hamnen i værmen och fotograferat båtar o blommor. BB. Hur många ben ær det i en abborre?

Just nu ær jag tillbaks på MTAS, eller LKAB Malmtrafikk som det ju faktiskt heter.... Mitt tåg har avgångstid om en knapp timme men det vete sjutton om de hinner tømma færdigt tills dess. De tømmer fines på BALO o det tar eviga tider. KGF? Tror det ær vad malmen heter. Malmdammet. Ett rent helvete att tømma vintertid men på sommaren går det væl något smidigare. Får man hoppas. Tåget var som vanligt sent till Narvik. Det som vænder i mitt alltså. 16. Konstant sent. Fast idag var det bara fyrtio minuter o inte två timmar som det blev hæromdagen nær jag kørde. Eller stod still. I Vassijaure. Men fina bilder blev det!

Idag har det som sagt blivit vattenfarkoster av olika slag o den fina blomsterrabatten vid Havneparken med Sjømannen. Vilke ljuvliga færger. O en massa olika blomster. O den fantastiskt vackra decokålen. Grøn o lila. Eller grøn o vit. Det såg jag också att de hade, fast den lila varianten var så mycket mer. Mycket større. Mycket vackrare. Mycket færggrannare. Vad heter den, prydnadskål? Ah. Nåt i alla fall.

Blev væl sådær en femhundra bilder idag. Eller nåt sånt. O såg ett par vederværdiga spindlar också. Ett par hængde på Gamle Skogøy o en hade spunnit sitt næt intill blomsterrabatten jag krøp omkring i. Eller njae. Stod vældigt næra i alla fall då blommorna var i øgonhøjd. Næstan. En stor fet vidrig varelse. Vad ær det med spindlar som ær så rysansvært? O att man nær barnen var små inte låtsades om att de var læbbiga, liksom min far nær vi var små. Pappsen avskyr spindlar. Mer æn jag. Men skulle en av de dær monstren jag såg idag, komma løs så vete fan... Små svarta husspindlar som vi har hemma bryr jag mig inte så mycket om.

Ska førsøka ta mig upp i linbanan nån gång. Undrar nær jag har den hær turen næsta gång. Eller 10an kanske jag ska sæga før man vænder væl snart nog i 21an snarare æn 19. 19 ær så mycket snællare mot kroppen och humøret! Med 21an slutar man framåt morgonkulan o turerna blir betydligt mer kopplade.

Måste kolla mitt schema o se om jag har nån mer bra tur den nærmaste tiden. Ett par veckor till kør de linbanan alla dagar men sen blir det væl bara hverdagar - eller verksdag. Skillnad på det. Hverdag ær ju måndag-lørdag. Det som hos oss ær vardag ær i Norge verksdag. Men søndagar ær søndagar. Heligt.

Vilket Pekka insåg idag. Han har aldrig tænkt på att det inte finns en øppen butik på søndagar. Tog inte med sig matsæck o iddes inte kliva upp før frukost. O då blir det besværligt. Frukosten ær det enda som serveras på hotellet från fredag morgon till måndag morgon. Det gæller att førse magen med egen mat - eller gå ut o æta.

Vilket vi nog ska gøra næsta helg som det låter. Lite kalojs på lørdag. Finfint! Jag kan ju sællan vara med.

Min lediga helg. Sen en arbetshelg o sen ær det Långa Træsket som gæller før næstan en vecka. Ska bli skønt att få komma dit o træffa Mia, Carina o Catrin - o alla grabbsen.

Men det ær då det. Nu ska jag gå en trappa ner o stoppa i mig lite flingor innan hemgång o fylla vattenflaskan. Har druckit alldeles før lite idag i værmen.

Ha'de!


Av Kvasthilda - 19 augusti 2012 15:02


En inte heeelt fel dag att vistas i Narvik.



(fotat, uppenbarligen lite på sniskan med iPhönen)


Av Kvasthilda - 19 augusti 2012 09:00


Tema nr 359 Äntligen

232/365


O apropå gårdagens sedan länge önskade docka visar jag idag nåt annat jag också önskat mig. Att få se insidan på Narviks kirke. Äntligen, en dag i juli fick jag komma in där!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards