Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 7 januari 2013

Av Kvasthilda - 7 januari 2013 13:01


Så skönt. Sov länge o vaknade lugnt i stilla, tände sänglampan o plockade upp min bok för att läsa vidare om Eve Dallas och hennes mordutredningar. Hörde Maken kliva upp o dra igång kaffepannan. Han sover alltsomoftast på kökssoffan. Sover ju bara nån timme här o nån timme där - alla tider på dygnet. Vandrar runt som en osalig ande. Hans rygg är osedvanligt bråkig med honom denna vinter. Undrar när han ska åka på jobb nästa gång? Det finns väl lite att göra just nu så han får gå hemma. Årsarbetstid o betingjobb. Då kan det bli långa tider när han bara dräller. 

Såg ett okänt telefonnummer på mobilen. Antagligen dotras klasskompis som ringt. Kollade numret o jodå. Min almanacka har kommit. Den fanns inte inne när jag skulle köpa en så de beställde hem en från Umeå. Än går jag på 2012 års kalender. Dumt. Ska fara iväg bara Kråkan vaknar o kommer till liv. Om jag inte kan övertala Lillkullen att köra svärmor. Han verkar lite rastlös. Just nu hjälper han sin sambo med historie-lektionen. Han gillar krigshistoria och en del av denna veckas prov handlar om efterkrigstiden. 

Funderar emellanåt hur det ska bli med 365an i år. Får nöta på min trasiga kamera. Att jag inte skickade in den före jul då så hade de kunnat titta på den - MEDAN dotra fortfarande bor hemma o jag kan låna hennes. Snart flyttar hon. Äh. Får köpa en "billig" tittoklick tills jag får tag i en vettig systemkamera. Hörde om en av killarna på bangår'n. Han tar fantastiska bilder sen kan köpte ny kamera. PO som körde hem mig frågade om jag hade en aning om vad den kostade. Hur ska jag veta det? Han har väl köpt en med lite siffor på så den är svindyr. Jodå... Runt 68 laxar hade han lagt på den. Ja, men... Det drabbar ingen fattig. Med hans o sambons gemensamma inkomst och årsbonusar från firman är den betald cash över disk.... Med god marginal. Fast det sitter ju inte bara i verktygen. Han är duktig fotograf ändå. Tog bland annat kanonbilder på fyrverkerierna på nyårsafton. O tar jättefina bilder på sambon. O hon på honom. 

*gah* Måste byta almanacka på väggen också. Där sitter fortfarande december månad uppe. Undrar var min Väderkalender är nånstans? Väderkalendern med citat från Bondepraktikan. Den är kul. O fina teckningar. 

Ska leta fram den, tror jag. O ta en kopp kaffe till. 


Av Kvasthilda - 7 januari 2013 09:00


Tema nr 341 Vinterblommor

7/365


Fick en ljuvlig julgrupp av Juniors svärmor. I den fanns det en vit julkaktus. Sidenblanka blommor. 

Tänkte fota bokeh av den här men det blev nåt annat :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards