Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 2 juli 2013

Av Kvasthilda - 2 juli 2013 20:03


O bra quinna likaså. Ringde Op innan jag for till station'. -Tåget är genomgående från Luleå va?
-Nä. Det går från Vitåfors.
Hmmmm. En koll i turlistan verifierade det jag hade på känn. Så stod det INTE på min tur. Nästa problem då. När går tåget? När börjar jag? Tänk om jag bara litat på min tur och det Psf (inte) sa? Jag menar. Genomgående tåg är ju inget knas o man måste inte ringa Op. Av gammal vana gör jag det. Hade jag inte gjort det skulle jag väl iofs ha fått veta det före avgångstid iaf efter samtal med föraren på Luletåget. Men det är ju bra när kommunikationerna fungerar alla parter emellan. Vilket då förstås leder till det lilla pikanta problemet med att tåget inte finns! Det jag ska ha från Vitåfors. Skulle ta ut tidtabellen o tåget/stationssignaturen finns inte. Men nähä?? Tror det blev ett tredje samtal till Op. -Hör med tågledaren. Det ska finnas.
OK. O nä. Först ringde jag min vana trogen till Tågledaren Boden
-Numret har upphört.
Jamenjahaaja. Just ja. De har ju flyttat till Gävle. Tjena Hyena. Nu har de hand om halva Sverige. Typ, från Örebro o upp.... Fick numret till Tågledare Nord som det så vackert heter idag. Hur stort är DET området då?? -Var är mitt tåg? Det ska utgå från Vitåfors o vara genomgående i Gällivare.
-Ditt tåg är genomgående i Gällivare från 9964.
-NÄ. Det går från Vitåfors idag. Det ska vara anordnat men finns inte i Körordersystemet.
-9964 är genomgående i Gällivare.
-Ja. O det är vad som står i min turlista. Men jag har fått veta att mitt tåg ska utgå från Vitåfors idag.... (*suck*)
-Vitåfors??
-Ja, just det. KOS.
-Eh. Va?
-Jaja. Stationen, eh driftplatsen heter Koskullskulle. KOS. Men vi säger Vitåfors för det är där gruvan ligger... O därifrån vi går. Fast KOS.
-Jaha. OK. Vi är nya på det här o känner inte till trakterna.
-Nä. O det är mitt andra skift efter semestern o totalkaos. Allt ska man ordna själv.
Efter många om o men o varför-gör-den-så-nu-då fick jag mitt tågnummer. Ett alldeles eget. Sitter nu o fördriver tid på PerHögström med en termos kaffe. Kan väl inte fan koka kaffe i pannan som står här. När ska jag ta en taxi? Blir ju övertid på det här. Åsså var Norrtåg sen till Kiruna o vändningen så det blev några minuter till. O varmt som faaaen är det. *blech*


Av Kvasthilda - 2 juli 2013 10:22


Hade funderingar på att ta en tur på stan men jag tror jag dritter i det. Just nu i alla fall. Regnet vräker ner. Blött, striligt sommarregn. Fast nyss skvalade det mer än strilade. På schemat idag står en sväng till Gällivare. Pass ner o hämta ett tåg ikväll/natt. Har ett par lådor att hämta. Skulle kanske behöva göra det för att bereda plats åt fler.... Å andra sidan kanske de dyker upp idag eller i morrn... Blir bara mer att bära. 

Äh. Ska dricka lite kaffe o äta nåt o ringa gubben. Vi letar fraktkostnad på en bärslinga han tänkt beställa från USA. Går inte att få ett svar. En grej som kostar 70 dollar kan bli fyra gånger så dyr om man får fel frakt. TBD. To Be Decided. Jag vill veta. Fast det har ju att göra med fraktsätten. Intl Prio. Intl Express. Nätack. Det senare kostar väl sådär en trehundra dollar. Fick ett svar som inte var ett svar utan precis samma svar jag kunde hitta på deras hemsida. Om jag ska ta reda på det själv via deras shipping co måste jag ha mått o vikt. Står ingenstans på hemsidan. *gah* 

Om man skulle ta o försöka fånga den är dagen också? Äh. Det regnar. Iiiids inte.



Av Kvasthilda - 2 juli 2013 09:00


Tema nr 206 Musikant

183/365


Ett par av Miss Lis musikanter. Love the ståbas! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards