Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 13 juli 2014

Melodikrysset v28, 2014

Av Kvasthilda - 13 juli 2014 08:49


Vår äldsta dotter och jag gjorde en utflykt till Narvik igår och jag hörde bara en del av krysset då. Har tagit igen det idag. Förvisso lyckades jag lösa det hela ändå igår - mest under snabben!  


Vi började stort och glatt med Olivia Newton-John och John Travolta's speciella duett ur Grease, Summer Nights, där de står på olika scener och sjunger varannan strof. 

Summer loving had me a blast 
Summer loving happened so fast
I met a girl crazy for me
Met a boy cute as can be

 

Summer days drifting away

To, uh oh, those summer nights

 

Mmm ha ha mmm ha ha mmm ha ha

Tell me more, tell me more
Did you get very far?
Tell me more, tell me more
Like does he have a car?


Undet nätterna lyser månen o inatt har det visst varit en giganto-måne - har jag hört. Vi har haft så molnigt så nån måne har inte synts till. Moonlight Serenade spelades av Glenn Miller och hans storband. 


I sommarnattens månsken (fan, vi har ju midnattssol än, vem behöver månen?) eller i fullt dagsljus, vad vet jag? - stod i alla fall Per Gessle på en scen i Köln o sjöng sin Listen to Your Heart i en något annorlunda version än den Roxette vanligen gjorde. Lågmält. 

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye


Vi fortsätter i sommartemat. Änglagård, andra sommaren. Har inte sett sista filmen i trilogin ännu men första och andra har jag sett. Gillar dem! Björn Isfält skrev musiken. 


Per Gessle ja, Han skrev ju också Sommar-tider Hej Hej, men Eldeman sin sommar-vana trogen bjöd på Bamse-versionen av den. Dunder-honung Hej Hej. Varför alla binde-streck kanske du undrar? Jo, Rune Andréasson hade en förmåga att peta in binde-streck mellan alla samman-satta ord i serie-tidningarna om Bamse. Om det blev lättare för barn att läsa text-bubblorna då, vet jag inte men så var det. 


The Quivers. *ja, de ger quivers* Gitarrgrupper. Små nära ting var melodin de spelade. 


Nä, då lugnar vi ner oss med Någonting att äta, någonting att dricka. Sone Banger och Lars Erstrand spelade. Annars har vi ju hört den med Sune Mangs. 


Vem som spelade för nästa kryssadress hörde jag aldrig och jag hade gärna hoppat över hela illustrationen också men tur nog hörde jag inte Olle Jävla Jönssons drawl i De sista ljuva åren. Så många o långa är aldrig de år jag vill ska passera, innan jag behöver höra den igen. 


Åsså ett annat dansband. Eller en sångare ur ett dito. Sven-Erik Magnusson har ju gjort en del låtar på spanska. Eller nåt åt det hållet. Idag sjöng han Sven-Ingvars Min Gitarr, på spanska, rakt översatt till Mi Guitarra. Då kanske Lapplisas version är roligare? Åtminstone har den en underligare titel, Guldgrävarsången en gång i fjärran väst. Långt o krångligt. 

Gitarren är mitt allt gitarren är mitt stöd
den ger ej mycket pengar inte mer än dagligt bröd
Ja min gitarr, åh min gitarr
Den gammal är och nött och inte vacker alls
men det är skönt att lägga sina fingrar om dess hals


Om en annan flicka sjöng ibland Ernst Rolf. Hon var visst en ledsen tjej. Gråt inte mer Anne-Marie. Hoppas att han inte la fingarna om hennes hals...? *huff* 


Öppna skyar. Det är visst änglar som gråter. Men om det var de som grät i Kiruna igår måste de ha varit vansinnigt arga. Det ramlade iskulor i LK-pelletsstorlek från himlen igår! Jag såg det inte med egna ögon men dotra skickade en bild. Öppna din himmel. Det är en låt av bröderna Gärdestad. På ett hyllningsalbum till Ted, har Darin spelat in just den låten. 


Änglarna gråter. Inte idag. Vi började i närhetern av Änglagård och avslutar krysset i Änglamarker. Gävle Symfoniorkester spelade ordlöst för oss. 

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna,
vildrosor och blåsippor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards