Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Kvasthilda - 15 januari 2014 21:31


Lille vännen då. For o hämtade våra råttor. Råttis o Lillråttis. Detr var dags för guldklimpens tremånadersbesök hos tant barndoktorn. Få sig en spruta. Nej, två! En i varje ben. Samtidigt. Aj vad det var tråkigt o jobbigt. Fast mest för Pojkens Mor. Hon blev både blek o röd samtidigt o jag trodde hon skulle svimma. Lille Ollivander skrek till en stund o gnällde sen ett tag till men blev snart sitt goa gamla jag igen. Så gammal man då är, när man är tre månader+fyra. O det var 6-6. Sexkommatre kilo och sextiokommafem centimeter. Oj, vad han växer! 


Köpte min första semla för i år. Julen är slut konstaterade vi. Inget vörtbröd nånstans. Men vänta nu. Det luktar saffran! O jodå. I nybaktdisken på COOP låg det gula o fina lussekatter. Tio för en tjuga. -Ska'ru ha? frågade jag Dotra. Ja tack :) Så vi köpte oss tjugo nygräddade lussekatter. Med russin. 

O sitter just nu o äter semlan o funderar på om jag skulle gå o idas värma lite mjölk. Det ska vara hetvägg. Godare så. Men kladdigare. Just nu har jag tagit av locket o snott en tugga av den kalla bullen. Hmmm.... 


Annars har dagen mest gått i skallens tecken. Ont i huv'et. Var länge sen jag hade sån värk. O har två jobbiga halvnattskift framför mig. Eller helnatt beroende på hur man ser på det hela o hur man lyckas sova. 


Av Kvasthilda - 15 januari 2014 09:00


Tema nr 2 Almanacka

15/365


Fick plötsligt en högst oväntad överraskning som gjorde mig jätteglad! Det damp ner ett stort brev i lådan en dag - o nä, nu ljög jag. Fick baske mig fara in o hämta det på ICA för det var för stort för brevbäraren att stoppa i lådan. Hur som haver. I det stora vadderade kuvertet låg en almanacka. En jättefin almanacka! Samlade järnvägsbilder. Killen som skickade det tackade på det viset för den information vi delar med oss till honom och andra, SvågerTvå o jag. Han "samlar på" banvaktarstugor och är mer än ledsen över alla de som rivs. Stugan i bilden finns inte kvar längre. (undrar om numret stämmer? Strunt samma). Stugan är borta, liksom stationshuset intill o likaså många av de andra som är avbildade i almanackan. Fina stugor i trä eller tegel. Järnvägshistoria. Nu får de pryda min vägg under ett år, en månad i taget. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards