Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 7 juni 2014

Av Kvasthilda - 7 juni 2014 11:00


Vi hade åska här igår så vårt internet fungerar inte. Modemet tycks fungera för radiolänken fungerar och med det intranätet, men uppkopplingen ut mot stora vida vebben verkar vara vorta. Eh borta. 

Letade fram Lapptoppen och mitt mobila bredband så nu kan jag fixa ett kryssinlägg innan jag drar på jobbet. Eftersom datorn också är lite nyckfull blir det inte så utbroderat idag! 


Dagens kryss började i en eldig dans. En tango. Eller tillome Tango Tango. Petra Nielsen tävlade I melodi-festivalen en gång i tiden. 


Rönnerdahl, hans dansade mest vals han. Evert skrev om solen som stod på Orrberget. Taube förstås. Solna Brass spelade. 


Stig Ribbing spelade för oss sen. Lite Wilhelm Peterson-Berger. Hämtad ur Frösöblomster

 

Tillbaks till Mellon. Sibel överraskade nog de flesta med sin tuffa låt, STOP! 2010. Den var långt från hennes tidigare lågmälda festivalbidrag. 

 

En annan invandrad älskad svensk. Cornelis. Järfälla musikkår spelade En fattig trubadur. O det var ju exakt vad Cornelis var. O spelade densamma i filmen. 

 

Anders Eriksson i Galenskaparna sjöng en låt med den korta titeln Sol. Här skiner den inte. Jo. Ovan molnen. Sol är med i föreställningen Alla ska bada. Inte att föredra när det åskar! 

 

Lennart Palm i Lerum tog sig an nästa melodi. Magnus Ugglas Dansar aldrig nykter. Chansen är ju rätt stor att han tillbringat kvällen i en bar

 

En sten vid en sjö i en skog. Det är titeln på Per Gessles låt. Där satt han o filosoferade. 

 

Harald Bagarn Andersson sjöng om Företagsekonomi. Spännande. Originalet handlade om nån minst lika spännande. Eller inte. Idel ädel adel

 

Ane Brun var med o spelade in ett hyllningsalbum till Ted o Kenneth Gärdestad. Ge en sol var hennes bidrag för krysset idag. Just när jag skriver det anar jag att det ljusnade ett par grader. Inbillning? Antagligen. 

 

Tex Ritter sen. Han sjöng en countrylåt hämtad ur filmen High Noon

 

Lille skandalöse Justin Bieber. Han har hittat på mycket tok. Det pratas om droger i Barnaministeriet idag. Jodå. Där har han varit. Inte i Barnaministeriet men i samma värld som Johan i radion. Justin spelade en passande låt idag. Rollercoaster. Inte min favvolåt som Ronan Keating gjorde, utan en annan låt. 

 

Vi sluter i hög fart. Rally. Äh. De ville byta fruar med varann. Hasse Alfredssons original handlade om att byta grejer. Men bara en får plats i krysset. En grej

 

O där tog det slut. 

Av Kvasthilda - 7 juni 2014 09:45


Det var fullt krig här igår. Åskar den ene så blixtrar den andre. Och den tredje öser hagel över oss.
Med det dog vårt internet...

Av Kvasthilda - 7 juni 2014 09:00


Tema nr 246 Rullar

158/365


Har försökt locka Gossebarnet med saker så han ska krypa men enda sättet han tar sig framåt - eller åt nåt håll - är att rulla. Fram och tillbaks. Runt, runt. I nya vardagsrummet fanns det mycket plats att rulla på. Snart står det möbler och ligger mattor på golven men än så länge är det fritt fram att rulla hit o rulla dit. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards