Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2016

Av Kvasthilda - 12 mars 2016 09:00


Tema nr 22 Bortom räddning

71/366


Mommo är bortom all räddning. Snart träffar snöbomben!!!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 mars 2016 11:08


Jao. Hann knappt skriva klart det där inlägget igår så ringde mobilen. Eller ja, Klockan hann ju slå 18 med några minuters marginal. Jobb inatt. Har varit en sväng till Narvik. Tog ett tidigare tåg hem med en mycket sympatisk ung norsk kille. Nu umgicks jag inget med honom ändå, för jag försökte hitta ett bra sovläge i bakhytt. Satt i förarstolen. Not so good. Slumrade nån kvart eller så. Provade biträdesstolen. Absolut inte bättre. Pinknödig, så jag vandrade iväg till vårt lilla bås i maskinrummet. Tog med mig varseljackan tillbaks. Tidigare var det en hel skoteroverall där, nu är det ett delat ställ. La det o min jacka på golvet o kurade ihop mig så gott det gick på det hårda golvet. Några av grabbarna har ju med sig liggunderlag. Tältsäng! Jäkligt smart. Somnade i alla fall o vaknade ledbruten nån halvtimme senare. Vände mig om o försökte somna om. Uppenbarligen fungerade det, för jag vaknade igen nån knapp timme senare. Kröp ihop i framstupa sidoläge o svimmade igen o vaknade när tutan sjöng i Krokvik. Inte så högt. Det måste vara de i främre lokhalvan vi väsnas med. 

Insåg att jag glömt några ersättningar vi har rätt till, vid tidigare övertider o svor lite. La in allt jag hittade idag, så får de väl städa bort det som är fel sen. Ska ringa Ps nästa vecka. Har fått en grinig skiftändring jag inte alls gillar. Från att börja jobba 2230 till 1906 - o får inte ett öre för det. Tiden, ja, men inga pengar. På den Gamla Coda tiden hade jag fått en förfrågan. Ditt tåg är inställt en dag lite längre fram, kan du tänka dig att byta till xxx i stället? Ditt grundschema ligger kvar o du får övertid i stället. Idag? Not so much. B-dagar kan de väl ändra lite hur som helst men fan inte en färdig tur??? Nä. O jag kan inte. Vilket leder till ett samtal. Jag är upptagen till tio den kvällen. Kan ju inte ställa hela mitt liv på vänt IFALL de bestämmer sig för att hux flux ändra ett schema? Nä. 


Av Kvasthilda - 11 mars 2016 09:00


Tema nr 208 Nyckelfigur

70/366


-



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 mars 2016 17:45


Har varit barnpiga idag när mor o far jobbat. Vårt lilla hjärtegryn var ute med mommo en stund o vi åkte kälke o skoppade mej tnö. Full rulle. Gjorde i ordning lite mat åt den lille men han ville inte äta. Inte alls på humör. Tvåårstrots... Senare under dagen visade det sig att tvåårstrotset var spetsat med nåt annat. Feber! Äsklingen är inte riktigt frisk. Lilla vännen. Han var brännhet när han vaknade efter tuppluren o fick lite Päronfestis, den ekologiska varianten. Mindre socker i den. Allt socker jagas med blåslampa idag. Det går troll i allt vad mat heter. Är det inte fetter, så är det färgämen, så är det kolhydrater så är det nåt annat. Nu är det socker. Men kan man undvika det, är det ju bra. Vi äter nog jäkla mycket godis i den här familjen. 

Några minuter kvar. Ja, jag har ledigvecka men tog ett extra skift. En nattjour. Får väl se om nåt händer. 

Av Kvasthilda - 10 mars 2016 09:00


Tema nr 216 Oklart

70/366


Det är något oklart vad som hänt. Plötsligt blev bilderna helt ur fokus. Inte klart alls. Oklart. Några sekunder senare ramlade objektivet från kameran. Nämen?! som det oklara föremålet i bilden skulle ha sagt. Pigan lyfte kameran från nacken o gav den till mig o den hade tappat fokus. Nån av oss måste ha kommit åt knappen som släpper objektivet. Ojsan. Tog bort snön o torkade objektivet o det verkar fungera igen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 mars 2016 20:29


Dagarna bara rusar förbi. Denna försvann i ett töcken också. Olve skoppa tnö moffa. Moffa grävde fram ungarnas gamla snöförare och pojken blev eld o lågor när han kom hit. Nu kunde han hjälpa moffa skotta, detta skottår. Duktig kille! 

Lagade mat o bjöd döttrarna igen. De har ätit hos/från oss i tre dagar nu. Minns inte ens vad jag lagat. Blodomloppet är i upprorstillstånd. Tror det snurrar åt fel håll. O hjärnan har syrebrist tror jag. Fläskstek/skinka en dag och köttfärssås idag. Men va fan åt vi däremellan? Köttbullar ju! O tur att jag köpte en extra skinkstek i måndags för Maken gjorde som han brukar när han träffade Svågern - bjöd honom på mat. O jag som inte ens visste vad jag skulle laga. Han hälsade på flickorna på morgonen o lät mig sova efter skiftet o de bjöd in sig på mat. Det är ju helt OK. Men att sen räkna med att maten ska räcka till en vuxen man till på det. Innan jag ens vet vad jag ska laga o hur. Pottigratäng o klyftor på sidan, skinksteksgryta. O till köttbullarna blev det pastaskruvar i tre färger och wokgrönsaker (maj, paprika o broccoli) som var på halva priset för att de är utgående sort. Sa åt pigan att hon ska steka upp det med köttbullar till pojken - så gjorde vi det hos oss i stället. Pööörfäkt. O idag blev det alltså köttfärssås o spagetti. 

Nu är man så där lagom slut i luvan igen. O i morrn är det torsdag. 

O vi har tappat en kollega till. Drar till Boden i maj. Jodå. Jag förstår dem. Tjänar för lite i utlön för att vara borta från familjen. Det är inte värt det. Dessutom får de ett avtal att jobba efter igen. Det vill vi ha. Mmm. 

Av Kvasthilda - 9 mars 2016 09:00


Tema nr 224 Pausar

69/366


Ibland behövs det en paus i snöförandet. Det tar liksom aldrig slut! Skottår i år! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 mars 2016 23:01


Det är namnen på Barbies nya kroppstyper det. En är lång. En är liten. O en är kurvig. Fick hem en kartong från spanska amazon idag o ja. De uppfyller sina namn - även om de europeiska dockorna inte har tillstymmelse till kategorisering eller namn på boxarna. 

Annars har dagen tillbringats i sällskap med barn o barnbarn. Dotra ville åka o handla o hennes gamla mor ställer förstås upp på galenskaperna. För galen blir man när man har med sig den lilla också. Ni kan ju historien vid det här laget. Nej. Inte sitta i vagn. Nej. Dit. Dit. Dit. Ner dä. Dit. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards