Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2019

Av Kvasthilda - 20 augusti 2019 14:10

Vad man kan irra bort sig på Internet. En länk leder till nåt annat som leder till en sökning som i sin tur leder till tredje grej o nåt helt annat och info man inte hade en aning om. Hittade ett par skor jag vill ha. Coooooola. Sen gör det ju inget att de är regnbågsfärgade heller. Får se om jag hittar länken till dem igen. Jo. Tack Historiken. Ibland funkar det. Bilden länkar till den tjeckiska sidan som säljer dem. Villhöver. 


 -

Var på raggarmarknad i Rättvik i juli o såg de här på ett säljbord. Absolut inget jag kan gå i idag, men de är ursnygga. Skorna ovanför är mer jag idag. Platta sulor. Inga skyhöga klackar. Men visst är de häftiga!? 

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Loggade in på BP o fick denna lösenkod. Nära skjuter ingen hare, men det var nära nog. Kasta om o byt ut. hbtq. 

 -

Av Kvasthilda - 20 augusti 2019 09:00


Tema nr 115 Höst!

232/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 augusti 2019 11:32

Kan inte bli nåt annat när det regnar. O regnar o regnar. O regnar lite till. 

Har suttit med dörren öppen en stund, bara för att få in lite luft i stugan och känna sjöns brus. Det blåser i alla fall inte så det där strilregnet far bara rätt ner i backen. Rätt ovanligt att det inte blåser minsta bris. Det enda som rör grenarna är regndropparna och förbiflygande fåglar. 


Har ett berg av skor med mig. Skor av väldigt liten modell. Ska sortera en massa dockskor o se exakt hur många dubbletter det finns. X antal. Har bara inte bestämt mig var jag ska göra det. I lillstugan kanske. Bäst med plats där o det gör inget om jag stökar där några dagar, innan Halt kommer med sitt menageri av hundar, varav en är preggo med en flock nya bretoner. 


O läsglasögonen ÄR hemma. Hittar dem ingenstans. O inte heller min rosa mobilkabel som förmodligen var på samma ställe. Huff. Tur att jag har fler kablar. Jävligt irro är det. Blir nackspärrvarning, men inte lika illa som vid min stationära hemma. Där är jag tvungen att ha läsglajjerna. Här går det att vinkla skärmen lite så jag slipper sitta med nacken i konstig vinkel. Åtminstone en del av tiden. Hade tänkt fixa med 365orna i veckan. MÅSTE göra det i veckan, för när jag kommer hem igen har jag inte tid. En o en halv vecka utan dem?? HUR FAN.... Kanske pigan kan skicka ner dem? Fat chance. Så jävla korkat. 

Av Kvasthilda - 19 augusti 2019 09:00


Tema nr 265 Smultron

231/365


Plockade ett av dotras smultron igår på vägen till stugan. Mums! 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 augusti 2019 23:46

Sitter i stugan  och funderar på vad jag glömt hemma eller inte. Glasögonen. Dvs mina läsglajjer. Höll i dem o la dem tillsammans med annat som skulle med, men vete fan om jag stoppade ner dem i nåt. Sammalika med laddaren. Stickproppen med plats för tre USB-kontakter - som jag använder när jag laddar mobilen mm. O en av laddkablarna. Allt det är puts väck. Var la jag dem???? Hittade en tygkasse med grejer precis innan jag åkte o en jädra tur var det, eftersom modemet låg i den väskan. Hade blivit en jobbig vecka annars. Den är nog så jobbig just nu, utan mina andra grejer. Glasögonen GÅR att klara sig utan, men det är jobbigt matt sitta vid datorn med mina vanliga. Det är så liten upplösning på Lapptoppen och jag behöver lite förstoring, vilket läsglasen har. En stickpropp finns o kabel finns, men var fan la jag det där?? 


HELT GALET att vara i stugan redan på söndagen inför ledigveckan. Hur ofta händer det?? Brukar vara typ tisdag. Dock glömde jag även mina ljudböcker o det är också jobbigt... Huff. Var är min hjärna? Bättre att åka på en tisdag.... 

 

O datorn vill uppdatera Windows. Spelar ingen roll om man gör det eller inte. Allt skit hänger sig ändå. Script som inte funkar o en massa annat. Men vet inte om jag vill uppdatera det på mobilt bredband. Äter väl upp allt vad jag har kvar. Skit. Har tydligen inte uppdaterat på länge enligt versionsuppgifterna. O skit att jag inte gav den stationära W10 när jag kunde. Måste väl köpa skiten. 2,5k. Billigt. Not. 


Katten blev glad att träffa matte när jag till slut kom till stugan. Tror hon är ute o ränner. Maken lämnar luckan öppen dygnet runt som det verkar. Kanske ska låsa den för utgång innan jag knyter mig? 

 

Av Kvasthilda - 18 augusti 2019 09:00


Tema nr 117 Höstkänning

230/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 augusti 2019 11:26

Hörde inte vem som läste upp vinnarna förra veckan men av Eldemans inledande ord då anade jag att han är på semester. Jodå. Fick det bekräftat nu igen. Inte per direkta ord, men av samma anledning. Programmet är förinspelat. 


Dagens kryss började med pojkar., En massa pojkar. Boys boys boys. Låten heter Boys och sångerskan är italienska Sabrina. Den har man hört en och annan gång. 

Everybody, summertime love
You'll remember me
Everybody, summertime love
Be my lover, be my baby


Boys, boys, boys
I'm looking for a good time
Boys, boys, boys
Get ready for my love
Boys, boys, boys
I'm looking for the good time
Boys, boys, boys
I'm ready for your love


I SALONISTI heter en liten kammarorkester. Densamma satt på däck i filmen Titanic och spelade tills båten sjönk. Idag spelade de Paul Linckes Glühwürmchen-Idyll (Lysmaskidyll). För krysset ska vi ha flera lysmaskar


Så som i himmel - så ock i havet då? Äh. Tvärtom kanske. Gabriellas sång med Helen Sjöholm fick illustrera nästa uppgift. Såsom i himmelen regisserades av Kay Pollack. 


På himlen lyser månen. Claire de Lune var med i Twilightfilmerna. Edward spelade inte bara sin egen musik utan lyssnade även på Debussy. Idag var det Patrik Jablonski som satt vid pianot. 


Mer film och en jag har tänkt se om är A Star is Born. Underbara, fina, ledsamma. Den låt som fick representera filmen idag var Always Remember Us This Way och sjöngs av Lady Gaga i slutet av filmen. Den spelas rätt mycket i radion nu o har väl tagit över rampljuset efter Shallow som gick mellan varenda nyhetsuppläsning i våras. 

So when I'm all choked up
But I can't find the words
Every time we say goodbye
Baby, it hurts
When the sun goes down
And the band won't play
I'll always remember us this way


I rampljuset ja. Där har de befunnit sig, alla deltagarna i Club GOA. Gänget som for till Goa i Indien för att öppna restaurang i teve. Dokusåpa. Jo. Det var en tävling a la Robinson osv. 


Där bodde han inte, Den närsynta bofinken Knut. De flyttar inte så långt vintertid. Eva Rydberg gav oss sin oefterhärmliga version av Hagge Geigerts låt. Finns ingen som gör den som hon.  


Sen köper vi Tulpaner från Amsterdam. Missade vem som spelade. 


En annan underbar svensk artist, Siw Malmqvist sjöng på tyska, att Mamma är lik sin mamma


Inte tulpaner, men väl en Roos, Lars Roos spelade Av längtan till dig


Skenbart, en film om tåg. Musiken skrevs av Benny Andersson men text och filmregi stod Peter Dalle för. Helen Sjöholm sjöng igen, titelspåret Skenbart

För allt är skenbart som filmen
Enbart en flimrande kort emulsion
En stund av lycka att varda'n smycka
En falsk passion

 

Ja, allt är skenbart och ömkligen sårbart
En hägring av en illusion
Man vad ska jag göra när varda'n
Sjunger på en enda ton


Putte Wickman och Ivan Renliden på det. De spelade Olle Adolphsons Nu har jag fått den jag vill ha


O med det har jag fått all musik jag vill ha för att krysset ska vara klart. Ha en skön lördag! 



Av Kvasthilda - 17 augusti 2019 09:00


Tema nr 118 Höstlikt

229/365


Vill inte. Inte än! 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards