Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 11 april 2020

Av Kvasthilda - 11 april 2020 17:15

Ja, vad ska man säga, nästan en månad har gått sen jag skrev mitt sista inlägg här. Är så jävla less på allt som pågår omkring mig och att folk inte fattar att Nok är Nok, som norsken säger. Det räcker nu. 

Corona räcker. Trump räcker. 365an gick i stå. Inget händer i den avdelningen. 


Anledningen till att jag kryper fram nu igen, är att jag hade en liten skräckupplevelse igår. Nåt som hade kunnat bli det. Fjärren ringde mig o sa att föregående tåg kört på något, men föraren hade precis då tittat åt ett annat håll och visste inte vad det var. Jag fick frågan om jag ville köra förbi och syna av. Som jag fattade det var det mitt i ett stugområde och det kändes inte helt hundra. Ringde gubben o surrade med honom. Ringde en kollega som varit med om nåt liknande fast hen visste inte om det, förrän polisen knackade på dörren där hen låg o sov. Det kunde ju vara en snöklump. Eller nån påskfirande fyllskalle från nån av stugorna i området. Eller en ren. Eller nåt annat. Jag stressade upp mig innan jag kom fram till driftplatsen där jag skulle börja syna. Eller inte om jag så bestämde mig. Valet var ju mitt. Blev fråntagen det, då driften skickade ut personal och jag fick stanna vid infarten. Så småningom kom lysena på deras fordon och jag fick grönt. *puh* Då var det troligen bara en snöklump. Annars hade jag väl stått där än... 

Sov helt OK under natten, huvudvärken till trots. Inte så många timmar, men dock. Nu är jag lite mosig i skallen igen men ska upp före fan i morgon, så det kanske är bra. 


Gullegullan Drottning Elizabeth. Heja Marianne Mörck, du sköna sköning. Helgpasset. Hon ringde in till Ring så spelar vi i morse. O nu spelar de Gröna granna, sköna sanna sommar igen. Den önskade sig Marianne i morse. Lill-Babs. Hennes motspelerska i sista teveserien hon spelade in, Barbro. Bonusfamiljen. Ja, den är väl somrig om nåt. Här dröjer det lääänge innan vi har gräs o sommar. En hare mötte mig vid garaget när jag kom hem o den satt vid kanten av garaget och grävde lite i gruset vid väggen. Såg att den sparkade fram nån torr buske eller gamla grässtrån. De längtar nog också efter sommaren o få beta färskt gräs. 


Det tinar i alla fall. Ännu ligger det en halvmeter tjockt snötäcke på vårt tak. Undrar om skyddstaket de byggde över trappen kommer att hålla när det där far ner? Jag som, ville att de skulle bygga ett vinkeltak, så blev det bara en förlängning av befintligt. 


O Corona ja. En kompis till mig är på väg till Karolinska i detta nu. Han har gått hemma i ett par veckor o hostar blod de sneaste dagarna. Får inte behålla mat. MEN FÖR FAN - ÅK TILL LASARETTET! O det gjorde han. Igår. Idag blir det resa till större sjukhus och troligtvis IVA. Krya. Krya. Krya. 


Usch. 


Pratade med mor o far igår i alla fall o de mår bra båda två. Sonen har flyttat till Golfbrors hus, då han i sin tur bor hos Ingela. Jättebra. Bara de håller sig i skinnet nu o inte går varann mer på nerverna än de brukar. Med det här jävla viruset kan man ju tycka att de kunde gnabbas om annat, men de trampar på i samma gamla fotspår. Hur som haver. Var rätt skönt att prata med mamma också för omväxlings skull. Pappa svarar alltid, men han hör så jäkla dåligt så det har nästan varit omöjligt att prata med honom alls. O mamma hör det hon vill. Får se om man får en chans att alls hälsa på dem i sommar. De är så gamla och jag är rädd att jag inte får träffa dem igen. Gör riktigt ont i hjärteroten. 


Själv har jag hostat o snorat o nyst o härjat i några veckor. Säkert samma sedvanlig skitförkylning jag dras med 370 dagar om året. Var lite drygt sista dagarna hemma. Hade ju tänkt jobba helgen som var då o for på stan för att köpa frukost. Han knappt innanför dörrarna igen innan huvudvärken slog till igen och det blev inget jobb alls. Jävla skitmånad. Tror jag har ETT traktamente. Två karensdagar. Hur ofta händer det?? Drog ner till stugan under ledigveckan o även om jag fick träsmak i arslet av köksstolen, pga de förbannade isvindarna i hundratjugo utanför dörren, var det skönt att få vara där och elda lite o titta på katten där hon stormtrivdes i husses nya fåtölj. Hon var inte ute många minuter, för hon gillar inte heller kalla vindar. O svinhalka. Tillome katten halkade på isen. Fy fasen. Men som sagt. Det var skönt att få vara där. All snuva försvann. Hostandet avtog. Huvudvärken kom o gick, men var uthärdlig. 

Nu, när jag varit hemma några dagar igen börjar jag snuva igen. Måste vara allergisk mot nåt i huset. Allt jävla damm troligen. 


O min favoritbutik är såld. Dammit. Stannar alltid till i Kåbban om de har öppet o köper Gahkku. Lappkakor. Svingott bröd. Åsså kanelbullar om de har. På nervägen såg jag att de hade utförsäljning av butiken o blev VADDÅ? Vad pågår? Fick veta att de sålt åt nån kvinna från Happis. Eller Kalix. Nånstans i de trakterna. Meeen då. Hur blir det nu med världens bästa bröd o bullar? 

Köpte en halsduk och en mössa på halva priset i alla fall. Och några efterrättsskålar och en korg från Rice. En fin liten julbricka. O några ätpinnar. De hade inga rosa kvar så det blev några random färger. Världens bästa godisplockare. Ja? Man slipper bli kletig av ostbågarna. Förlåååt alla masar o kullor. Ostkrokar heter det. 

Jaja. Ska fixa lite frukost till morgondagens skift. Upp före fan. *gäsp* 


Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

Av Kvasthilda - 11 april 2020 16:31

Så gick det plötsligt en vecka igen. Löste faktiskt krysset här, vid hemmadatorn i direktsändning men har haft lite annat att göra innan jag nu sätter mig med bloggen. Så här blev det idag då... 


Bang en Boomerang. Det är ju stavningen Benny hade, men vi ska skriva det med ett o. Bomerang. Kanske det var så på svenska och man blandar ihop det med engelska titeln. Strunt samma. Ett o. 


På spanska sen... Andante Andante med ABBA. De gjorde nån spansk platta i karriären. 


Spanskt lät det även om nästa bidrag. Los Angeles Guitar Quartet spelade The Monkey Song. Ni vet, King Louies sång. Jag vill va som du-u-uu, det vill jag nu-u-uu, ett djur som ja-a-ag, vill lära mig att bli en människa. Ur Djungelboken


Sven-Erik Magnusson gjorde också nån spansk inspelning. Två mörka ögon blev Tus Ojos Lindos


Beatles på det. Inget spanskt. Can't Buy Me Love. Bakom trummorna satt Ringo Starr - när det begav sig. Det var inte de som spelade idag. 


O jag har sett en Bondfilm idag. En gammal klassiker. Goldfinger. Ville se vad han har i glasen. Blev en diskussion om en drink. Är första filmen där han själv ber om en Martini, Shaken not Stirred. Skyfall är en av mina favoritfilmer på senare år och Adele sjöng ledmotivet för nästa kryssadress. 

Let the sky fall
When it crumbles
We will stand tall
Face it all together
At skyfall
At skyfall


Eldeman berättade att han binge-kollar Bondfilmerna, i kronologisk ordning - och han har kommit till Moonraker, sa han. Roger Moore. Vilken startade hela diskussionen om drinkar och annat. Fick hem en efterlängtad docka i veckan av just Roger Moore, men ur filmen Leva och låta dö. Nåja, det var en parentes. 


Vi tar oss över till USA och hör Bossens låt där han säger att han är Born in the USA. Det var inte Bruce själv som framförde den idag utan London Symphony Orchestra.  


Sen en Eldemanblunder. Det må ha varit en av årets Mellodeltagare, men låten Dotter tävlade med var ju Bullet Proof, inte Cry. Den var med 2018... 

Cry him out tonight
Cry your heart right out
But he ain't worth it
Deep down you know it
Go say goodbye and pack your bags
And let him know
Cry him out tonight
I'll dry your tears but now it's time you let him go


En signatur från en teveserie med Lasse Holm. Tre Kronor


Nästa kille tillhör de framgångsrika artister vi har i Sverige, även internationellt. Han har bland annat gjort texten till en duett med Shakira och Rihanna. Alltid kul när de hamnar hos nån av de riktigt stora artisterna. Erik Hassle. Han sjöng sin Hurtful idag. 

You don't know what you've got, 'til you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start
From the bottom of my heart, I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful
It is hurtful, it's hurtful


O nä, det har du rätt i, Lars Roos. det är inte söndag idag. Fast nä. Det blir ju inte rätt heller :) Aldrig på en söndag


Sen nämnde Eldeman själv sina kryssfavoriter. Jules Sulvain. Beatles. Taube. O en grekisk kompositör. Som skrev melodin ovan. 


Vi slutar med klockslaget jag klev upp i morse. Typ. Vals i gökottan. Taube... O den göken stoppar vi in i krysset och avslutar veckans melodikryss. 


Hoppas ni mår bra därute och är rädda om er och andra! Mark var i radion idag och jag slutar med ett av hans citat: 

Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards