Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 15 april 2020

Av Kvasthilda - 15 april 2020 09:18

Undrar hur det ser ut därute i covid19-världen? Jag rör mig inte riktigt i de områdena. Vi handlar och går på ungefär som vanligt, men håller avstånden på alla sätt vi kan. Andra gör det inte, utan går förbi så nära att man nästan känner andedräkten i nacken. Ska det vara så svårt? COOP har satt upp svart-gula band överallt i varuhuset för att få folk att på något sätt hålla avstånd. Ser att många respekterar detta och väntar till den flyttat sig som står i just den rutan där något finns de ska ha. Återigen. Andra som inte gör det. Fler och fler affärer har fått upp droppskydd över kassorna för att skydda den som sköter kassan. Vissa har hemmabyggda skydd, medan andra köper in sina. Beror lite på vad det har för typ av nutik. Dottern o hennes kompis satte upp en skyltfront från en trasig skylt. ClasOhlsson har tagit ett par tavelramar och plockat bort bakstyckena. Snajsigt. Leksaksaffären väntar fortfarande på sina, men klistrade upp "Stå här"-lappar på golvet med ett par meters mellanrum. De om nån behöver droppskydden. Trångt kring kassan. 

Tänker ofta på det där puckot som, när han stod i en matkö, alldeles vid kantinerna med mat och hostade. Han höll för munnen med näven. So far so good, även om armvecket hade varit fan så mycket bättre - och om han vänt sig FRÅN disken. Men det var vad han gjorde sen som gjorde mig. WHUUUT???? Han tog sleven för att ösa mat med samma hand... Vi gick dit o bytte ut den rätt snabbt... 

Mina händer är nariga och hemska. Jag har problem med torra händer i vanliga fall vintertid, men nu när man tvättar händerna så ofta och noggrannare än vanligt är det omöjligt att hålla efter. Skulle behöva en fet o bra kräm som hjälper att motverka torrheten. Så en tjej på Arlanda en gång som tvättade händerna o nåt jag upplevde som total noja. Hon hade förmodligen nån form av OCD som sa åt henne att jag måste smörja in tvålen hundra varv.... Undrar hur hon hanterar detta idag? Kan inte vara lätt för de som har någon form av diagnos att hantera den här sjukdomsbilden. 

O den där jävla Trumpen. Han är fan inte klok nånstans. Hör just på nyhterna att NU drar USA in bidraget till WHO. Han har pratat om det i veckan som gått men nu verkar det ske - o med omedelbar verkan. Han ÄR INTE KLOK. Men stå utanför allt då för fan. Som att det är WHOs fel att världen ser ut som den gör? Corona var ju en hoax sa han från början. Idiot. Han bara bufflar på som vanligt o beter sig som den jättebaby han är. Hoppas vid gud att amerikanerna tar sitt förnuft till fånga o kastar ut honom från Vita Huset. Om han alls bor där. Han bor väl i sitt Trump Tower. Det är inte som med den förre presidenten som hade öppet hus och delade många filmer och bilder från sin värld. Den här är bara om makt och inget annat. Fake News. Undrar hur det står till med hans tanke om Fake News nu? När världen förändras i den takt den gör. Tillome Los Angeles var smog-fritt häromdagen. Alla miljoner bilar som dagligen trafikerar vägarna där, står hemma i ett garage nånstans och spyr inte ut sina avgaser. 

Men det är säkert kossornas fel. De fiser ju så jorden går under... Undrar om det ens är mätbart? Folk... 

O apropå just det. Folk. Befolkning. Missade det magiska numret igår. Vi passerade 7 777 777 777 personer i jordbefolkningen nån gång under gårdagskvällen, vid 8-tiden nånstans. worldometers info När jag skriver detta bläddrar mätaren förbi 7 777 896 100. Hinner upp några till innan jag hinner publicera inlägget. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards