Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 16 maj 2020

Av Kvasthilda - 16 maj 2020 11:48

Lördag förmiddag och det snöar. Vintern tar aldrig slut. O hoppsan..... Inser att detta aldrig blev publicerat. Blev upptagen med sextioårsfest under eftermiddagen så lite annat kom emellan. Så här fick jag ihop det i lördags då (såhär tre dagar senare): 

Höstvisa. Ja, man kan ju undra var i almanackan man befinner sig. Inte i mitten av maj i alla fall. Tove Jansson och Erna Tauros fina melodi. Men nu sökte vi gruppen som gjorde den känd. Cumulus. Det är exempel på moln

Remember Us This Way, en av många fina melodier hämtade ur filmen A Star is Born. Lady Gaga. 

En av dem gick framåt, den andra under. One of Us var nästa kryssbidrag. ABBA. Lennart Klerwall spelade. 

Kent Alm stod för nästa illustration. Är du kär i mig ännu Klas-Göran? Det kan man ju fråga sig. Femdelad fråga med en ensam bokstav som en del. 

För nästa uppgift kom plötsligt Maken in och la sig i. Dire Straits sa han utan att veta frågan. Jo, Det var svaret. Sultans of Swing. En av få grupper han står ut med att lyssna på, som inte är gammal sjuttiotalsrock. 

Falköpings orkesterförening spelade för nästa kryssadress. På den bodde Evard Grieg. Vi hörde nåt ut hans många verk, nåt ur Peer Gynt? 


"Nytt på skiva" sa han sen Eldeman. Ja, allt är relativt. Den har ett par år på nacken i alla fall men han slutar aldrig drömma, Dan Hylander. 


Ska man leva måste man äta. Veckans eldemandubbel spelad av Gunnar Sandewärn. Någonting att äta, någonting att dricka handlar om mat och är man mätt och belåten kan man väl utbrista Nu är det gott att leva. Kanske inte alla förunnat. 

Barnbarnet fick glädjefnatt på nästa uppgift. I like to move it move it. Den sjunger de ofta i skolan, lät han meddela. Den kommer ur filmen Madagaskar

Roland Cedermark tog sig till ett antikvariat. Beatrice-Aurore heter den va? Eh, jo. 

What do you want from me?, kan man ju undra där. En gammal bok kanske? Adam Lambert ställde den frågan. 

Vi avslutade dagens kryss med Monica Bring och Svenssons Treooo. Swing it Magistern! Vi hade en träslöjdslärare som bokstavligen gjorde det. Svängdfder runt en skruvmejsel o sa, "Flytta på er, ge min svängrum!" Stod man innanför mejselns diameter kunde det göra lite ont... Vi hade en knasig fysiklärare också... Fast nu var det inte vare sig slöjd eller fysik vi skulle ha utan ett helt annat ämne, kemi

Hoppas ni håller modet uppe. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards