Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 13 mars 2021

Melodikrysset v 10, 2021

Av Kvasthilda - 13 mars 2021 11:27

Så blev det lördag igen. Hade hoppats få sova länge idag, men katten bestämde annat när hon öppnade sovrumsdörren på vid gavel och morgonljuset letade sig in i mina ögon. Hann i alla fall koka kaffe och äta frukost o lugn och ro innan krysset började. Eller för att återknyta till det Eldeman sa, MelloX-et. För det är vad jag döper mina kryssplaner till. MelloX21-10 för denna vecka. Så här klurade jag ut det idag - med en saknad titel ännu. 


Vi började dagens kryssresa i Mellons värld. Blev många inhopp där idag. Denna kom från förra årets snopna festival, Alla mina sorger - o det var det nog många som tyckte när hela spektaklet ställdes in senare, inte minst The Mamas. Men nu gäller det värsta schlagerdrottningen Linda Bengtzing. 


Teven är många vän och det var många som följde Saltön när den visades i TV-rutan. Viveca Lärns romaner i filmformat. Jag har inte sett serien. Så många jag inte sett. Har en del att ta igen. Nån gång. 


Tillbaks till Mello. 1995 den här gången. Eller nittiofem då, eftersom kryssplanen inte tar emot siffror. Cecilia Vennersten tävlade med Det vackraste. O den är vacker. 


Många år tidigare var Björn Skifs Fångad i en dröm.

Fångad i en dröm, hålls du kvar ändå av din fantasi

Ja, fångad om igen och om du kunde fly
Men fångad i en dröm, blir du kvar ändå tills att dagen gryr

Fångad i en dröm som inte gör dig fri
Fångad i en dröm, hålls du kvar ändå av din fantasi
I en dröm, i en dröm
I en dröm, i en dröm

Björn skrev låten med vapendragaren Bengt Palmers och vann Melodifestivalen 1981 med den. Björn är född mas som den forna dalkarl han är. Han kommer ju från Vansbro, det lilla samhället i Dalarna där där Vanån rinner ut i Dalälven. 


Så talade Zarathustra. Mäktig och pampig musik. Eller Also sprach Zarathustra som originalet av Richard Strauss heter (inte Johann, det är muskelminnet...). Elvis använde den vid sina scen-entréer och jag kan tänka mig att det var under Vegas-tiden. 


En helt annan genre. Vi rör oss i Tennessee Waltz och den som för idag är Alma Cougar. 


Åsså tillbaks till Mello igen. Vi landar i 2004 års upplaga där v i hörde Innan mörkret faller.

Innan mörkret faller
Och skuggorna får liv
Innan mörkret faller
Innan drömmarna tar vid
Bortom horisonten
Kanske möts vi där igen
Innan mörkret faller
Finns det ljus i skymningen

Emil Sigfridsson slog igenom i första säsongen av Fame Factory, men undrar vad han gör idag? 


Emils far var med i dansbandet jag älskar att hata och därför nämner jag inte ens det. Vi söker ett annat dansband för nästa uppgift. De hade party på en balkong. Fast inte. 

Välkommen hit på fest på min balkong
Det kommer bli ett jävla hålligång
Alla är här på fest på min balkong
Ingen vill gå hem vi kanske stannar natten lång

Den gavs ut förra året så de kanske hade en önskan om att få ha det igen? Streaplers


Ja, det är en helt ny värld nu. A Whole New World är ett av sångnumren i filmen och musikalen om Aladdin. VI hörde Jessica Simpson i duett med Nick Lachey. 


Sven Olof Waldoffs orkester spelade sen en välkänd melodi utan text. 

I min lilla lilla värld av blommor
Finns det plats för alla och envar
Där på gröna ängar barnen leka
Och bland blommor dansar jag
Och sommarvindar våra kinder smeka
Och solen, den ska lysa varje dag
I min lilla, lilla värld av blommor
Där skall alltid lyckan dröja kvar

Den kommer ju ur filmen Rännstensungar. Jag har sett båda versionerna men har givetvis en större kärlek till den färglagda versionen med Cornelis som målaren Johan Fahlén. 


Sen melodin jag inte har en titel på. Barbara Bonney sjunger på tyska och det är inte riktigt min melodi. Hon besjunger en av alla städer längs Donau. Wien? Nåt helt annat? Nu är det ju tur nog inte den staden vi ska ha utan floden, den vackra blå. Eller inte. Den är nog troligare färgad av mycket och är mer en brun sörja på sina håll.  


Vi slutar religiöst. Med en elgitarrgrupp.... The Twang Gang. Hmmm. Han har öppnat pärleporten


O med det avslutar jag dagens MelloX-övningar och laddar för Mellon ikväll. Jag är ju faktiskt hemma och kan till och med ta ett glas vin om jag så vill. Vem vinner? Blir det Tusse? 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards