Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 31 maj 2023

Av Kvasthilda - 31 maj 2023 10:34

Jahapps. Idag är det sista maj och officiellt makens sista dag på jobbet. I morgon fyller han 61 och pensionen är ett faktum. Dock gjorde han sin sista arbetsdag igår. Idag sitter han i en bil på väg söderut i landet. Just nu är han nånstans i Jämtland. Utan mobil... Klockan tio skulle de klippa hans konto hos InfraNord och han ska få ta över numret själv. Hoppas det fungerar. Än är det noll o ingen kontakt - o har varit så sen strax efter åtta i morse. 0803 ringde han mig "Ska du sova hela dagen?". Hans standardfråga till mig, oavsett tid på förmiddagen. Men nu var jag vaken sen ottan så han väckte inte mig den här gången. Klev upp i alla fall med kommentaren; "Ska gå till datorn. Ringer dig om tre minuter". Skulle kolla upp var det finns en Teliabutik. Min mobil ville inte vara med. Heller. De tre minuterna blev kanske åtta med sedvanligt morgonpink och påföljande tvätt, men då var han inte kontaktbar. Blir intressant detta. Han som får spatt när andra inte kan kontaktas när man är ute o flänger i trafiken. Han får väl traska in i Östersund o köpa ett kontantkort eller nåt. Teliabutikerna är ju inte existensiella i det här landet. Vår närmaste ligger i Luleå. "Finns det nån i Strömsund?"... Ehhhh. Nä. Knappast. "Ja, närmaste är i Skellefteå". Det blir Östersund. O sen Falun. Där ligger de tätare. Borlänge. Valbo. Gävle. Uppsala. Örebro. Västerås. Piteå har ingen. Exempelvis. O definitivt inte Kiruna. Nära fyrtio mil till närmaste. Söker man på teliabutiker får man lika gärna upp Elgiganten. Det är det närmaste vi har i den här hålan. Men Telia? Icket. Vi hade en för tiotalet år sen. 

Nåja, Maken kommer nog dit han ska ändå. Svärmor lyssnade alltid på radion och hade total panik när hon hörde om någon olycka nånstans efter E4an innan hon fått veta att vi definitivt inte varit inblandade i nåt - som åkte en helt annan Europaväg. Fast nä. Inte då. Eller jo. Delvis. Från Pite är det E4 som gäller, tills man väljer nåt annat. Sundsvall. Eller som grabbarna frågade när vi träffades. Vilken väg åkte du? "Gävle höger." Nu är han dock på 45an. Kanske lika bra när han inte HAR en mobil... Att ringa med. Han brukar ju kunna välja de mest suspekta småskitvägar mellan alla stora europavägar... "Nu är det slut grusväg". Jo, TJEEENA. Femton mil till. O tio extra på det. Han skickade ett mess från Storsund i alla fall. Ett mobilt bredband hade väl fixat i alla fall ett messengersamtal. 

Jag vill också ha pension. Typ nu. Igår. Förra året. Tjugohundratjugonio. Bah. 

Av Kvasthilda - 31 maj 2023 09:00


Tema nr 103 I backspegeln

151/365


Det är stoppförbud på den här bron. Bron går över Lule älv eller Luleälven om man hellre vill, vid Akkats, en av alla kraftstationer. Här är vattenluckorna dekorerade av en av våra mest kända konstnärer, Bengt Lindström, vilket har gett stoppförbudet, då många stannar till på den smala bron. Hastigheten är 100km/h på var sidan om bron, även om den är sänkt till 50 just över bron. Det gäller att hålla koll i backspegeln om man trots allt ska försöka ge sig på att fotografera. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2023 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards