Direktlänk till inlägg 24 april 2009
Här är receptet på min exceptionellt populära kardemummakaka. Bakar man den åt maken infriar han alla löften. Nästan :-)
Kardemummakaka
- 1,8 l vetemjöl
- 8 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 200 g smält smör
- 6 dl strösocker
- 7,5 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop smör o socker, häll i torrvarorna och tillsätt sedan mjölken. Observera att det blir en TJOCK degliknande smet. Häll/bred ut i långpanna, strö pärlsocker (tätt, tätt) över och grädda nedanför mitten 30-40 min i 200 grader.
Dela den färdiggräddade kakan i fyra delar (mitten/mitten, eller fyra tvärlängder) och skär i tunna skivor. Blir för mastigt med fyrkantsbitar som "vanliga" långpannekakor.
Håll sopkvasten nära tillhands, för det
s m u l a r!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|