Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 13 april 2009

Av Kvasthilda - 13 april 2009 22:53


N ä s t a n 12 timmar senare...


Har sprungit på bangården idag och det har verkligen tinat! I torsdags var det snö, snö, snö överallt. Idag går man i makadammet. Ofattbart. Men en hel helgs värme tinar snabbt bort snötäcket. Torr asfalt på sina ställen.

Än hinner det dock komma mer snö, innan våren o sommaren är här.

Av Kvasthilda - 13 april 2009 12:50


WOW! Jag säger bara det. WOOOW!


Jag har bland annat Aftonbladet som feed i min iGoogle-startsida och tittade in där som hastigast. Har inte tid att skriva det här egentligen men är totalt golvad och måste dela mina tankar. En underbar liten gumma i krulligt, ostyrigt hår kliver ut på scenen hos Simon & Co i sin guldklänning  och vita skor och säger att hon vill bli professionell sångerska. Simon undrar hur gammal hon är.


~ 47 år.

~Varför har du inte blivit sångare tidigare då?

~Har inte haft en chans förut. Nu hoppas jag att detta är min chans.


Inte ordagrant översatt för jag hinner inte.

Damen (kallad trollet i annan blogg, får länka sen - och hon ser ut som ett troll, eller som min gamla moster fast mycket större) från den lilla byn Blackburn i West Lothian i Skottland tar ton till I Dreamed a Dream från Les Miserables och hela publiken tappar hakan. Nyss har de allihop sett på henne som om hon inte är klok. Vaddå "vill sjunga som Elaine Paige"? Den där?? Simon blir totalt speachless igen. Precis som med Paul Potts för ett par år sedan. Vilken pipa tanten har! Håller tonerna och sjunger högt och klart. Helt Underbart!!


Happy Sweet Revenge!


YouTube har tagit bort embed-länkningen så jag lägger in en bild.

Klippet finns här.


 


 


Av Kvasthilda - 13 april 2009 11:55


Vår äldsta dotter har alltid varit galen i djur. När hon var runt 5 år kunde hon inte förstå varför hon inte fick ta in en gråsparv att ha som husdjur. "De är ju så söta!"

Har inte hjälpt vårt nejsägande att hennes extramoster alltid varit djurgalen. Idag äger hon nog bara en hund, men det har varit alla möjliga sorters kreatur som bott med henne genom åren. Hon smög in en gnagare (minns inte vilken sort, nötter eller jägare) i sitt rum när hon var liten. Gick ju bra då hon hade sitt rum lite avsides i deras H-U-S med extraingången strax intill. Vi bor i en liten lägenhet, med knappt rum för tonåringarna, än mindre en massa husdjur.

Extramosterns "djurpark" har bestått av, fåglar av olika slag, iller, kanin, katt(er), möss, chinchillor, hamstrar, säkert marsvin och nu en hund.


S-pigan blev med katt för ett drygt år sedan. Hennes kusins, då okastrerade och utespringande katta fick ungar och de "var ju precis såna hon ville ha". Svart med vit svanstipp och/eller helsvarta. Till S-pigans försvar kan sägas att hon är världens bästa matte och kissen är uppfostrad som inga katter kan bli. Han är superbusig, men jättesnäll. Maken och hans bröder har aldrig varit vän av katt men det här lilla svarta Monstret har smält deras hjärtan och de vet inte till sig av lycka och fjanterier när de är runt honom. Katten klättrar runt på maken när han är hemma på lunch och han bryr sig inte ett skvatt. Otrooooligt som Gunde säger.


Det började med två marsvin för några år sedan. Charmiga som bara den. Teddys. Inga långhåriga saker, utan sådär lagom sträva. Sedan blev det ett marsvin till. Tre killar. Ibland kommer de överens, ibland slåss de så stickor o strån - eller halm o spån ryker vida omkring.

Det blev en flock möss... En kompis som inte kunde ha sina möss kvar. Då pigan går i skolan på annan ort var det svårt att neka. Fyra hannar o en hona om jag minns rätt. De har trillat av pinn, en efter en. Nu har hon en unge kvar efter honan. Det har blivit två kullar. Första hände bara och den andra var en olyckshändelse för honan tog sig ut ur buren och in i en av killarnas... Alla ungarna utom en har blivit mat till skolans ormar. En av killarna har flyttat hem till oss. En liten musbur (mus i hamsterbur) funkar ju. Går fort att göra rent.


Katten tittade på med stort intresse när jag just bytte på Otto. Han v-e-t att han inte får röra, men det är ju SÅ SPÄNNANDE!

Kompisens hundar som vi passar ibland, står för marsvinen - OCH Otto. Hanhunden blir alldeles knäpp om man tar ut musen ur buren. Hela han vibrerar. Det är stående fågelhundar, men det ser lite löjligt ut när de står för marsvinsburen!


Nu vill pigan ha råttor. Aldrig vid min kofot! "Men de är jätteroliga!" Jaha... Nej, Inga råttor.

Den dagen unga fröken flyttar hemifrån får hon fylla sitt hem med ett helt zoo om hon så önskar, men inte så länge hon är mantalsskriven hos oss. Visserligen pluggar hon i annan stad, men BOR fortfarande hemma. Inga råttor här. Vi har trots allt en katt, två möss och tre marsvin som ska rymmas när sommaren kommer och skolan är slut. Sista året. Och tre tonåringar med armar o ben o stora fötter.


Av Kvasthilda - 13 april 2009 11:16

Ja jäklar i snuset vad det tinar. Det blir svartare o svartare i snön därute. Allt eftersom snön smälter bort tinar malmdammet o gruset fram - och snön smälter ännu fortare. Solljuset klamrar sig fast i det mörka och värmer upp det och snön blir som socker. Sockervatten. Ligger sjöar på gården.

Kanske man skulle fota progressen. Mycket svengelska här :-) Jobbar så udda tider så jag kan aldrig få till ett speciellt klockslag varje dag. Nå, vi får se.

Av Kvasthilda - 13 april 2009 10:01


Som sagt. Mina barn är vampyrer. Försökte tuta i dem att de skulle gå o lägga sig "tidigt" inatt. Men jag hörde då en av dem stökandes i köket vid sex- halvsjutiden i morse. O Monsterkatten hade Damprejs. Katter KAN smyga. Det vet jag. Men när denna kisse sätter igång är det trumvirvlar. Han springer som en babian säger mellantjejen. Och mattorna ligger som snorloskor mot väggar o bänkar.

Nu kommer han säkert att sussa hela dagen tills just hon kliver upp. E-pigan är hans favorit. Föredrar henne framför matte också! Hon är skitkul att skrämma slag på. Han kryper ihop och E-pigan säger "Neeeeeej!" - åsså kommer han i trehundra blås o hoppar upp mot henne för att vända direkt o gömma sig under soffan.

Det var hon som vakade i morse. Såg vad hon gjorde när jag kom upp. Fick diska bunken.

Hon vispade klimpsmet! Hon är galen i klimp. Kokar buljong av en tärning (kyckling antar jag) och klickar ner smeten och äter den som nudlar - med pinnar. Eller sked. Var ju snällt att hon inte började slabba med vatten men det hade varit ännu snällare om hon gick o la sig. Både mot henne själv och hennes mor. Sådär vid 2. Nu sover hon hela dagen! Speciellt då jag börjar jobba om fyra timmar. Kvällsskift. Vet inte hur det går med hennes penicillintider. Ska ju äta vid intaget. Var kanske det hon gjorde?

De måste ta sig i kragen o komma i säng tidigare. Pappa jobbar ju i veckan o börjar halvsju. Kan inte ha katten göra sina damprejs genom hallen mitt i natten - och en unge som hyssjar "Neo.... Neo.... N-E-O!" Unge o unge förresten, som sagts tidigare. 17 år är hon.

Av Kvasthilda - 13 april 2009 09:58

Har en melodislinga, en kort textrad som naglat sig fast i min hjärna. Vaknade i morse med "Twentyfour hours from Tulsa" pulserande runt runt. Inget mer. Kan inte mer av låten. Inget mer fastnade heller under Melodikryssandet. Tur att det inte var Östens svenska version då. Hellre en countrypoptjej än hans raspiga stämma, sjungandes om Eslöv! 

Av Kvasthilda - 13 april 2009 00:10


Började med att lägga in delar av detta i min profil, men gör ett blogginlägg i stället.


Jag är "svenskafröken". Inte enligt yrke, men rent personligen. Blir vansinnig på felstavningar (nåja, stava fel är väl allas rättighet någon gång i livet) och är man Queen of Typo själv så förstår jag att mycket kan bero på detta fenomen. Finns en liten lektion/textsnutt som rullar runt Internet (kan för tillfället inte hitta ett exemplar av den). Den går ut på att den mänskliga hjärnan kan läsa en text med nåt som ser ut som total rappakalja, bara alla bokstäver är på plats och första och sista bokstaven är rätt. Alldeles sant. Har läst den på svenska och engelska och den fungerar i båda språken.


 Vad gäller min egen stavning och korrekt svenska i mina inlägg.... Förutom det jag skriver på min profilsida är det som så:  Korrekturläsning av kommateringar skiter jag i. Ibland hittar jag / kommer ihåg dem - ibland inte. "och - men - eller - utan - för" ligger i bakhuvudet i arvet efter nå'n gammal svenskalärare. Antagligen är detta satser som aldrig ska ha ett komma före. Minns inte. Struntar i det o sätter glatt komma före och o annat.


Nåt som också gör mig galen frustrerad är alla mellanslag före frågetecken och utropstecken, så skulle jag mot förmodan missa själv, skäll gärna på mig!


Ungefär lika illa som särskrivning. *isch*

Kassa kvitton (är ju nåt helt annat än kassakvitton)

Ett annat exempel jag sett på en bild:

"kalle hån skrattar åt klant arsle"  - Kalle Hån skrattar åt Klant Arsle. Kul att heta Klant Arsle... Eller hur?


Eller det nya med hopblandningen av "de" och "dem". Fattar inte varför folk har börjat göra om detta. *rys*


Har försökt att låta detta bara glida förbi, men min blogg är min blogg o jag skriver om det, om jag vill! Sådeså!

Tidigare månad - Senare månad

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards