Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

skitiga brillor...

Av Kvasthilda - 12 maj 2009 13:22


... är döööjobbigt! Man har nog så jobbigt att se nuförtiden... sen måste man se till att hålla brillorna rena så man ser genom glasen också! Just nu är det fettfläckar på dem så jag tror jag har starr. Eller nåt i ögat. Åsså sitter det ju bara på glasen. Är alldeles för lat för att göra ren dem just nu. Behöver en kopp kaffe till snart så jag kanske tar fram diskmedlet o gör rent dem....

Maken har haft glasögon i stort sett hela sitt liv. Han har alltid varit jättenoga med hur glasögonen behandlas. Två par inköpta från HongKong (Zenni Optical) är de senaste han har. Blev döförälskad i ett par lätta svart/röda metallbågar och köpte ett par till likadana. Det var bara att han glömde att köpa repfritt glas första gången så dem har han faktiskt lyckats få repor på! Trots att han är jättenoga med var han lägger dem osv. Andra paret fick dock det lilla extra skyddet. Han är väldigt närsynt och klarar sig inte utan dem så det vill till att man vet hur de ska tas om hand. Jag försöker, men mina blir mest skitiga. Man sätter dem i håret, eller petar till dem med lokhandskarna eller nåt så de är sällan rena o fina. Jag behöver verkligen köpa på mig några extra par! När de kostar runt 12 dollar gör det ju inget om de BLIR repiga, men när inga backuper finns att ta över om olyckan är framme.... ja då blir det svårt om frun i huset ska läsa nåt. En turlista eller säkerhetsorder till exempel.

Klämde dem när jag var på bangården och fick lite panik. Tur nog var det bara ett av glasen som for ur bågen så det var bara att peta tillbaks det igen. Kunde ju ha gått värre! Farliga saker att luta sig mot järnvägsvagnar på det viset.


Snor o snörvel. Det blir inte bättre heller. Förkylningen. Man orkar knappt andas! Konstant täppt i näsan. Svärmor sa ofta att hon undrade hur näsan fungerade. "Som en separator" var ett stående uttryck i förkylningstider. Alstrar snor. Och man kan inte snyta sig i papper för då blir man sårig! Använda gammeldags servetter är snor-(HA)äckligt... Skulle ha ett ton liggandes. Sy av gamla lakan eller nåt. Åtminstone är det snällare mot en stackars förkyld och överkänslig näsa. Hård åtgång på Idominsalvan. Inte så mycket för smörjandet av näsvingarna (antiuttorkning), utan kanske mer för att när man snyter en idominsmord näsa tar man av salvan i stället för huden på näsan!


Pigan såg bra ut i magen. Inga sår. Läkaren (en riktig snygging och supertrevlig) frågade om hon inte kunde ställa upp som "uppvisningsobjekt", dvs han tyckte att hon var superduktig i att svälja slangen och sedan tog det lugnt och andades som hon skulle. Jag såg på henne att hon inte var riktigt överens med behandlingen, men hon fick lite bedövningsspray i halsen först i alla fall. Hulk o hulk. isch o usch. Rap. Läkaren blåste upp magen med luft för att se bättre och det ska ju ut igen. Tjejerna runt om (tanterna, ingen var under 60 tror jag) - assistenterna / sköterskorna var jättegulliga. En av dem stod o höll pigan och hennes händer ifall hon skulle få panik och rycka ur slangen igen. Den fick dock sitta ifred och sköterskan klappade mer tröstande i stället. Duktig tjej! Lite hostande var det, men det sa läkaren berodde mest på att slemhinnorna blir irriterade. Automatisk reaktion. Kändes väl inte desto mer med bedövningen antar jag.

Fick inte äta sen på flera timmar. Då man är bedövad kan maten hamna i fel strupe. Inte bra.

Läkaren sa också att blodbristen kan bero på glutenallergi... Hoppsan. Inte bra för en unge som lever på nudlar, pasta, klimp, plättar o mackor. Mestadels, och vid snabbmättning av hunger.... Får vi väl hoppas att det inte är då! Mycket mjölmat blir det!


For sen o handlade med svågern och han tiggde lite lunch innan han skulle iväg o jobba med en kompis stuga. Fixade lite omelett åt oss alla. Med falukorv. Med eller utan paprika/tomater/champinjoner/broccoli... Alla har sin favorit. Nödproviant. Snabbt o smidigt!

"Vad kallas den här omeletten? Är den fransk?"

"Tja.... det ÄR ju grädde i den...."

Annars är det bara en vanlig Kajsa Warg-panna! Det som finns. När maken är superhungrig och blodsockernivån ligger i nivå med fotknölarna, då är det bra att sno ihop en omelett. Går fort och han uppskattar den oftast.

Just nu är han i Piteå för att förbereda ett stugbygge. Har fått lov att sätta upp en stuga hos en av älgjaktslagsgubbsen. Två bröder som har ett par skogstomter utanför Pite med extra plats för en liten stuga åt enonittioen. Stugan blir alltså inte SÅ liten. Måste ju rymma makens långa kropp och fyrtiofyror. Och kanske svågerns fyrtioåttor eller vad han nu har. Samma längd. Ungefär. Lite större kroppshydda bara... Maken skulle komma hem i morgon, men han ringde just o sa att helgens planerade sista-minuten-före-sommaren-fiskeresa / kombinerade-övervakningstripp han alltid företar sig med en jobbarkompis i maj, blir inställd. Vill göra färdigt så mycket han hinner på stugan i stället. Är väl smart. Det är trots allt fyrtio mil dit.


Nej, ska ta en kopp kaffe o en stor balja vattten tror jag. Är lite snurrig i huvudet själv. Lågt blodvärde? Njaeeee. Hoppas det "bara" är syrebrist för att man inte kan andas som man ska!


 
 
Elisabeth

Elisabeth

12 maj 2009 14:42

Efter närsynthetsop. våren 1992 (båda ögonen) använder jag ju mina glasögon när jag kör bil (men det är inte ett krav dock) och ibland vid läsning på text-TV och textade program. Men jag hade innan dess glasögon i 24 år och et var ett gissel om telefonen ringde när jag hade kommit ut från duschen och inte hittade den, snubbligt på vägen dit..Och dimman lättade inte allti innan jag skulle in på en buss och det immade igen TOTALT./

Är egentligen ine förkyld OFTA, men i fjol blev det tre ggr, och "nästan" i november oxå men den bröt aldrig riktigt ut. Pappa brukar säga, att när jag är förkyld blr jag det ordentligt! Det blir jobbigt med andningen och så./Skönt att det såg bra ut för Pigan, men jobbigt ändå att hon inte mår riktigt bra. Jag hoppas att ni båda känner er pigga och krya snart.

http://elisannw.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards