Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

barnbarn

Av Kvasthilda - 16 maj 2009 12:09


Nej, jag ska inte ha barnbarn. Än. Kom bara att tänka på ett inlägg när jag läste i en annan blogg om Ingers alla barnbarn. Mina föräldrar har ju inte haft den ynnesten (eller förbannelsen beroende lite på hur man ser på saken) att bo nära sina barnbarn. Inte heller våra respektive svärföräldrar. Vi är sex syskon i min familj. Två kullar sas om tre barn. Mina föräldrar har flyttat en del, genom pappas jobb på järnvägen och syskonen är födda lite här och där. Nu har ju inte detta med min lilla historia här att göra, så vi skippar den delen :-) Ska bara säga att de flyttade till Falun till sist och har sen blivit kvar där. De är härjedalingar båda två och bådas föräldrar bodde kvar i Härjedalen tills de gick bort.


Äldsta brorsan flyttade till Västerås och skaffade fru och barn. Hmmm... Undrar om äldsta barnet hann komma medan de bodde i Västerås? För lång tid har passerat och jag var barn själv... Annars blev det Uppsala. Andra o yngsta flickan är född i Uppsala och jag såg henne bara ett knappt dygn gammal för jag var i Uppsala just då och tävlade i Slottet Runt. En stafettävling. Barnens mormor bodde i Helsingborg. Morfar gick bort när äldsta flickan var liten.


Tredje brodern är Falun trogen. Har dock inga barn. Egna barn. Han har en styvson, också boendes i Falun. Inget konstigt där :-) Fast han har varit noga med att framhålla att det är "hans" son och inte bara "hennes" och folk har inte kunnat få ihop matematiken med åldern riktigt. Han är några år yngre än sin sambo. Urgulliga allihop :-)


Fjärde barnet. Ja, det är jag det. Maken är norrbottning och vi flyttade upp efter att han provat på att bo i Dalarna. Funkade inte riktigt. Du kan ta en norrbottning från Norrbotten men aldrig ta bort Norrbotten ur densamme. Nu blev det ju inte hem hem för honom, då detta är i Piteå. En bror till maken bodde i Kiruna och vi hamnade till o med i samma lilla område som honom. Maken bodde hos honom i en dryg månad och resten av oss (äldsta dottern, stormagen o jag) en dryg vecka innan vi fick vår lägenhet och vårt flyttlass kom ikapp oss. Så farmor bodde i Piteå, 40 mil bort. Farfar gick bort precis samma vecka som maken o jag träffades så jag hann aldrig möta honom. Han älskade barn och farmor sa många gånger att det var synd att han inte fick träffa sina yngsta barnbarn.


Hoppade över andre brodern.... Han bor i Stockholm. Har flyttat runt en hel del. Har bott i Småland och delat hus med en kusin. Sen träffade han sin blivande fru. Hon kommer från Jönköping. De har två pojkar, båda yngre än våra tre. Inte så nära till vare sig farmor eller mormor.


Sötaste Syster Yster, som är yngst har inga egna barn. Två styvbarn. Alla bor i Falun...


Hoppade även över lillebror. Han kommer här. Femte barnet i vår familj träffade en tjej med två barn. Alla bor i Falun. De har sedan fått två barn till och DESSA två ungar har farmor på gångavstånd och mormor ett par mil bort, i en by utanför grannsta'n. De är de enda av oss som haft tillgång till far-o morföräldrar om de tänkt hitta på nåt en kväll. Gå på bio eller ha en tête-a-tête med kärestan på tu man hand, utan barn. Har inte varit några som helst problem att ordna barnvakt. Äntligen har mamma och pappa fått någon att rå om en stund ibland. Pappa hämtar ofta barnen på dagis när deras mor jobbar sent. Brorsan har tidiga morgnar så ibland går de om varann och hinner knappt träffas, han o sambon.


Innan vi flyttade till landets nordligaste kommun var jag den som bodde närmast mor och far och de var jättelyckliga över deras första närmare kontakt med ett barnbarn. Pappa kom ofta och hälsade på oss på kvällar och helger. En lagom promenad för en kopp kaffe på kvällskvisten. De blev inte sådär jätteglada över nyheten att vi skulle bli norrbottningar strax innan andra barnet skulle komma till världen. "Jaha, sa pappa. Nu får man se ungarna sådär varannan decimeter".


De har inte haft det så lätt. Vi har skickat många foton till alla mor- o farföräldrar så det finns många ramar och album hos dem alla :-)

Barnbarn är livets efterrätt säger många. Bara synd att det blir så långt mellan gångerna!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 17 maj 09:00

  Tema nr 256 Rödrutig 138/366   Gratulerer med Dagen!        Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards