Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

regnet...

Av Kvasthilda - 21 maj 2009 16:43


... det bara öser ner! Jisses. Klimpen kom till mig o ställde en fråga om YouTube. Samtidigt tittade han ut genom fönstret. "Hm. Härligt väder". Sådär lite ironiskt. Det strilar ner. Ljust som bara den, så solen finns där nånstans i kulisserna, men det är grått. O blött. Ser ut att vara just sån't där regn som kommer mitt i sommaren ibland. När man blir totalt genomblöt på ett par sekunder. Inte av ösregn, utan ett ihärdigt strilande. Droppar i luften. (jaha, och regn är INTE droppar i luften då?)

Bergen på andra sidan sjön är ljusgrå av regndis.

Har fotat ett inkommande regn en gång. Det kom rullande över Torne Träsk och Maken o jag befann oss på andra sidan. Jag var tvungen att gå upp på en kulle för att följa molnens väg över sjön, mot oss. Det var häftigt!

"andra sidan" innebär just andra sidan av sjön från vägen räknat, där "vägen" är E10. Det går ingen väg till byarna på motsatta sidan av Torne Träsk utan de få bosatta där (oftast bara helg- o feriefolk) får lita till båt sommartid och skoter vintertid. Eller bil för den delen. Vintertid alltså. När det finns isväg över.


Ännu ett uppdrag - hitta ovan nämnda foton. Har ett stående uppdrag. Att hitta gamla foton. Den försvunna gökungen har inte kommit fram ur sitt gömställe än.


Handledaren berättade en kul historia igår BTW, apropå gökungar. Han kom med en annan elev till Björkliden för nån vecka sen. När de klev av loket (eller innan, skitsamma) såg han en fågel på en stolpe. Sa till eleven:

"Har du sett en gök nån gång?"

"", svarade eleven.

"Titta där då så får du se nåt du garanterat ALDRIG får se igen. En gök, o en gök, ..... som gör en ny gök"

Gökande gökar! Det måste ha varit en sällan skådad händelse... 


Wowsa. Regnet tog fart. Nej det är visst hagel! Och solen tittar fram genom dropparna. Sonen gick ut på trappen. "OK, det här var ju trevligt". Klumpfot har lämnat ytterdörren öppen. Han är så söt min son. (inte Klumpfoten)


Jaha. Ska man se vad frys o kyl har att erbjuda då. Maken for iväg så det blir jag som får fixa nåt ätbart. *suck*


 
 
Elisabeth

Elisabeth

21 maj 2009 18:24

Vårat "Siw Malkvist-tema" fortsätter.."Regnet det bara öser ner" sjunger hon ju, men även bl.a (kanske det finns fler) Sten Nilsson. Det har ju skurat en del hä idag. Men just nu är det uppehåll. Även "regn-foton" kan ju bli vackra, och "skimra" på ett alldeles speciellt sätt. Ja, när du minst anar det kanske fotot på gökungen dyker upp. Nog är jag nyfiken, och är säkert inte ensam om det./Gökhistorien var galet kul skulle man kanske kunna säga.

http://elisannw.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards