Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

många kyrkor...

Av Kvasthilda - 31 juli 2009 20:47


... finns det! Har fotat några efter vägen mot Gävle och vår avresa norrut. Sitter på tåget. Har passerat vår nye prins hemort, Ockelbo, på god väg mot Bollnäs.

Som sagt, en del kyrkor blev det. Det tråkiga är, att de flesta var stängda. Speciellt ledsen blev jag över att Ovansjös vackra gamla kyrka var stängd, men även den relativt nybyggda rosa kyrkan i Sandviken. Hade velat få information!!

Det tog oss tre gånger så lång tid att komma oss till Valbo som det normalt gör. Som sagt, en del kyrkor finns det :-) Dock hann vi inte med Vika. Kom iväg lite sent från Falun.

Vi körde förbi Valbo för att besöka Valbo kyrka. Den var öppen. En stund. Kyrkvaktmästaren stängde till o låste bakom ryggen på oss precis sen vi kommit in, men jag fick gå runt o fota en stund i alla fall. Och fick med mig infohäfte och vykort. De hade precis haft begravning där, så därför stod det öppet.

Även i Hofors kyrka var det begravning så där gick jag inte in. Det är en nybyggd kyrka i tegel. Har ingen aning just nu, men skulle gissa vilt på sextio/sjuttiotal... Tråkig modell.


Lämnar precis Bollnäs.


Bilen var FULLpackad med väskor. O på det stannade vi i Valbo Köpcentrum o shoppade vilt.... O IKEA.... Fast mina vaniljljus var slut. Brukar köpa värmeljus med vaniljdoft där. Har säkert så jag klarar mig över jul även i år, men jag ÄLSKAR ljus o vill inte bli utan den ljuvliga vaniljdoften.

Syrran har en kompis som säljer danska Party Light. Svindyra, men ljuvliga. För den som inte har problem med eller allergier mot dofter. Aromatiska. Och brinner bra.

Köpte en matta som jag hoppas funka rmed vår rullstol vid datorn. Golvet är HELT SLUT! "Det är ju försent att lägga den dit nu", sa sonen när jag stoppade mattan i vagnen. Jojooo.... Förvisso. Men jag ska testa i alla fall.

Köpte även en kanna som jag ska ha i jobbryggan. Det är en såskanna i rostfritt stål, med dubbel botten för längre varmhållning som det kallas. Borde duga att koka vatten i, på loket. Vi har ju en liten kokplatta. O ett kylskåp. Ingen mikro.

Har sett ett par skor i pigans klass. Ett par skitsnygga, också lila, men mer metallic o samma hööööga klackar. Dock var de skitadyra. O ett par vanliga platta svarta tennisskor. Bara för att det sitter en liten krokodil på sidan kostar de sjuhundra spänn! Dyra gatan är verkligen dyr. Scorett.... *isch*

Gick på Toys'rUs också. Syrran skulle köpa pussel. Har tänkt bygga för att sätta i ram på jobbet. De hade nästan inga pussel nu sa hon. Jag tittade aldrig. Där brukar det finnas massor.

Köpte ett efterlängtat Playstation åt mellantjejen. Ett råååååsa. Hon betalar halva själv.


Måste ringa taxi tills i morron. Finns inte en människa i stan som har en bil stor nog att frakta kottarna, mig o alla våra väskor o kassar... Får bara hoppas att tåget håller hela vägen till Kiruna!

Ska bli SÅ SKÖNT att komma innanför dörrarna hemma!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards