Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 4 september 2009

hotelliv

Av Kvasthilda - 4 september 2009 19:12


Så har man då anlänt till Gällivare. Friska Gällivare. Eller hur det nu är. Kirunabor håller inte riktigt med om Grannstadens slogan. Som alla andra grannstäders o deras sämja. Eller brist därpå.


Tänkte göra ett inlägg till på tåget, men det sket sig. Det är så dålig anslutning mellan Gällivare o Kiruna o på sina håll försvinner mobilmottagningen helt.


Sparade det jag skrev (tvungen att redigera ordentligt. Stavar värre än vanligt på Lapptoppen...):

Fantastiskt hur det fungerar. Not. Anslutningen mellan Kiruna o Gällivare är så dålig så man kan inte ringa på sina håll och att skicka saker via internet är helt omöjligt.

Tänkte skriva om svanfamiljen som finns efter järnvägen. Har inte sett dem idag men jag har inte tittat ut varenda kilometer heller. Det är en mamma svan, pappa svan och FEM ungar. Fem grå varelser nästan lika stora som mamma o pappa.

Har kameran med mig för jag tänkte försöka få till ett foto av dem, men i det här gråvädret är det omöjligt att fotografera ut genom regnrandiga fönster.


Längre än så hann jag inte skriva.


Som jag sa tidigare, var tåget knökfullt med snorgärs. De sprang fram o tillbaks i tåget och vid ett tillfälle kom en ledare/lärare o sa att de inte var välkomna tillbaks till restaurangvagnen igen. Vad är det med ungar o allmäna utrymmen - bland okänt folk? Minns resan vi gjorde till Göteborg där jag följde med sonens klass. Hemresan var tokjäklig för då var även mellantjejens klass med... De hade valt en varsin resa till Göteborg, sonens klass en tredagars o dotterns en fyradagars. Dotterns klass reste ner dagen innan vi for. Vilket liv... Fast de skötte sig rätt bra ändå. Sonen gick i sexan o dottern i sjuan.

Det var en kul resa. Hade gärna kunnat vara utan tågresan. Tjugotre timmar på tåg! Kiruna-Göteborg o tillbaks i ett enda svep. Jag som blir sjösjuk efter en natt på tåg. Det gungade i en vecka efteråt... Hahahaaaa.


Nej, nu ska jag försöka få lite sömn så jag orkar upp o jobba inatt. Avgår 02.00 Ungefär. Eller strax innan. Börjar egentligen 00.25 (typ) men vi kom överens om att mötas upp vid ettiden.


O i baren fyra trappor ner sitter folk o dricker vin. Kanske ska ta ett glas så jag somnar?? Å inte det!


Just ja. Melodikrysset blir en senare fråga antar jag. Kanske tar Lappen med mig till Luleå o kryssar på hotellet. Har ju en del dötid. Tyvärr glömde jag hörlurarna hemma o att lyssna på lappens egna högtalare är ingen höjdare... Nå, vi får se.


See'ya!


 
 
Elisabeth

Elisabeth

4 september 2009 19:52

Ja, det är förståeligt att man inte känner för att skriva inlägg när det är dålig ansluting. Vet inte om det är bättre idag, men när jag har kommit neråt "Mörka Småland" på resa till Skåne har det varit TOTALDÖTT ibland när jag ska ringa på mobilen. Det är dålig eller ingen täckning här och var. Kiruna-Göteborg med tåg är skapligt långt, skapligt till Falun också. Har ju åkt tåg som längst till England men det blev ju en del båt också i och för sig. Ja, SJÖSJUK var ordet... Men det var jag ju som värst i augusti 1968 FRÅN England!/Hoppas att du får tillfälle att lösa Melodikrysset imorgon trots att du glömde hörlurarna hemma. Det är inte lätt att komma ihåg precis allt. Mycket att tänka på förstår jag att det är ändå. Lycka till med alltihop!

http://elisannw.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards