Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 12 september 2009

långträsk

Av Kvasthilda - 12 september 2009 13:47


Sitter just nu vid fönstret i Makens stuga i Långträsk. Vatten på alla sidor. Nåja, två i alla fall. Har lyssnat på radion på nervägen och det fanns en del att lyssna på :-)

Gubben har farit ut i skogen. Hundföraren är precis på väg. En av deras jyckar ska med. De är jätteivriga. Gick o kikade på dem i hundgården. Vilket liv! De hörs. Jämthundar. De har även en laika och en ny drever men de är med Husse-husse i Luleå just nu. De är alla delägare i jyckarna men de bor ju hos jaktledaren.


Det har varit en fantastisk morgon. Vi lämnade huset vid 7-tiden i morse. Dimma utan like vid Loussasjön. Som vanligt lättar det bara vi farit nån km mot stan. Fotade ett svanpar i Svappavaara. Jättefint mot dimman o solen. Dimmorna lättade i princip medan vi tittade! Vindstilla och strålande sol. Underbart. Mycket omkullfallna träd efter vägen. Har ju varit några dagar med rejäla höststormar. En lisa att får se stilla vatten :-)

Har fotat ett par kyrkor efter vägen också. Jokkmokk och Arvidsjaur. Snarlika. Ungefär som Måns o Jennifer :-)


Apropå lisa. Har haft radion igång men mottagningen efter E45an är inte sådär klockren. Vägen är slät o jättefin, men radionätet är inte lika bra.

Lisa Syrén intervjuade bland annat en kille om choklad. Detta var ju före Ring så spelar vi... De pratade Choklad & Erotik. Ett av inslagen i chokladmässan, var den nu hålls nånstans i helgen... "Han" gillade choklad med rom eller konjak. Såhär i hösttider rekommenderade han praliner med nån god fyllning, säg champagne, eller nåt annat sliskigt. Jag gillar Chili-chokladen från.... eehhh Marabou?? Nej, Lindt. Förlåt.

Lyssnade givetvis på Ring så spelar vi också. Det fanns visst två samtal kvar på förra veckans nummer. Slutsiffra 46. Ring, sa gubben. Hans mobil slutar just på 46. Äh.

Nån av inringarna ville höra Peter Holm med Monia.... *isch* Superrys.


Det kommer ett kryssinlägg senare också. Måste lyssna om. Hade som sagt inte världens bästa mottagning på radion och missade en del ledtrådar.


Hörde också i nyheterna att Fuglesang landat säkert nu, även om det blev i California instead of Florida. Lite miss i protokollet. Fjorton dagar i rymden. Förra boken hette ju nåt om elva dagar - eller nätter? Hahahahaa..


Vi passerade ett ställe som heter Siksjön. Har ett annat paradis som heter just så. Maken berättade en historia som utspelade sig i just detta norrbottniska Siksjön. En vän till honom kom farande efter vägen i älgjaktstider. Vid en bro, i en svacka passerade han ett älgjaktslag som satt o fikade vid skogskanten. På andra sidan bron/vägen stod en stor älgtjur. Thord vände bilen och for fram till jägarna o harklade sig o pekade åt andra hållet. De fick älgen.

Så kan det också gå till....

Nu ringde hundföraren o sa att han just såg en stor ko. Bra, sa jag, prata med Maken för kompisen skjuter inte kor. För mig spelar det ingen roll vad det är. Steken blir lika bra i alla fall. Maken hade mobilen kvar här i stugan... Klantskalle. Men de får väl ta det över radion då.


Jaja, ska kika runt lite här o försöka göra mig lite hemmastadd och se vad som finns i skåp o lådor. Har lovat Maken att se vad han kan behöva komplettera med. Kanske tar en whisky. Man är ju LEDIG!


Krysset kommer snart.


Hunden som är kvar i hundgården skäller. Vill också gå ut!


 
 
Ingen bild

Kvasthilda

12 september 2009 15:29

HA! Tog bara två timmar att slutföra det här inlägget. Jisses....

 
EW

EW

12 september 2009 16:06

Hundar som hörs jämt kan man ju säga då... Men dom är väl gosiga också dessa "vovvar". Härliga pälsar./Vad ljuvligt det låter med svanparet som du har fotat - liite avundsjuk blir jag allt./Lyssnar ju på Naturmorgon på lördagsmorgnar och missar således i P4 innan 8. Men det går väl på Internet också så i så fall kanske jag ska ta och lyssna där någon gång, även på Melodikrysset framöver. Planer som inte har gått i lås än bara./Min kusin som bor i England men som numera har en stuga vid samma sjö som vi, blev upphetsad nyligen när hon såg en vild älg för första gången. Har sett åtminstone på Skansen förut (i alla fall i någon djurpark), men aldrig ute i det fria. Hörde/läste om en tysk kvinna som för ett antal år sedan för första gången fick se en vild älg och gick vilse!/Här är det molnigt och +15 grader idag. Senast, för en liten stund sedan var det +15 och även tidigare så det kanske inte blir så mycket högre om inte "lilla" solen tittar fram!

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

12 september 2009 16:44

Kul att ha hittat tillbaka till dig igen! Var ju inne i somras och kikade på din blogg och gillade vad jag såg och läste. På något sätt försvann du för mig i hanteringen, men nu har jag lagt in en länk till dig, så jag hittar tillbaka snabbt igen. Hoppas det är OK!
Önskar dig en fortsatt fin helg!
Fullkomligt älskar din favoritlänk *fniss*
Soliga hälsningar från Karlstad!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards