Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 30 september 2009

Fototriss - utblommat

Av Kvasthilda - 30 september 2009 20:24


Veckans trissutmaning var sådär lagom svår... Svårt att välja bilder! Då rallarrosor står mig varmt om hjärtat måste jag ha med ett knippe sådana, även om bilden hade kunnat vara bättre. Hade lite svårt att få till den där kanonbilden då det var så mycket runt omkring som störde men jag tror jag hittade en liten balans med bakgrunden ändå. Rälsen är ju självskriven :-) Kontrasten hade väl kunnat vara något bättre, men vad gör man?


Luleå bangård igår.

(blommande rallarrosor finns här)


Att sen välja två, och endast två bilder till var inte lätt. Hade tre att välja på.... Tog dotra till hjälp men valde sista bilden själv. Valde mellan den och en helbrun bild av en fd gul blomma jag inte kommer ihåg namnet på. Skitsamma. Den fick inte vara med här, men kommer i ett senare inlägg.


  

Andra bilden är tagen i en park i Luleå i går förmiddag.


 

Sista bilden, som är först av de här, fotade jag i Gällivare vid sjusnåret igår morse, i nordanvind och snudd på minusgrader. *burr*


Fler utblommat-bilder finns här.

  

 
 
ViDu

ViDu

30 september 2009 23:15

Fin triss. Gillar bilden med järnvägen i bakgrunden.

http://smattagott.blogg.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

1 oktober 2009 09:31

Väldigt fin triss. Alla är fina men ändå är den med järnvägen något extra./Ja, Kanonbild eller Canonbild... Är det inte en sådan kamera du har?

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

1 oktober 2009 12:50

Jättefina bilder alla tre! Färgerna på den andra bilden är ju bara för härliga.

http://tokfrida.blogg.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

1 oktober 2009 15:05

Tack ViDu :-) Man är lite "biased" vad gäller järnvägsbilder. Blir lätt en del så'na.

Tintin, Jopp. En Canon. Men jag vill BYTA! Mellantjejen vill ha en Canon också men hon vägrar ta min så vi åker väl på att köpa två nya vad tiden lider. Äldsta dotra får väl ta över min.

Tack Frida. Mellantjejen valde den bilden, just för färgerna :-)) Blomman i sig är väl inte skitarolig, men står sig fint mot höstpastellerna.

 
Rick J

Rick J

1 oktober 2009 15:27

The first one is awesome, nice backgroud!

http://www.rickjuffermans.blogspot.com

 
Ingen bild

Kvasthilda

1 oktober 2009 15:45

Thnx Rick! I am (soon) a loco engineer so the railway is my second "home" :-)

 
Ingen bild

Elisannw

1 oktober 2009 18:52

Har ju själv en NIKON systemkamera och den tycker jag då verkligen är helt suverän men det är ju också bra objektiv men nu är den på rengöring (ingår tre rengöringar i köpet om man vill och detta är tredje). Den nya KOMPAKTKAMERAN är mycket avancerad och kan "allt". Tar superfina bilder och ibland tror jag nästan att den inte förstår att den är en kompaktkamera och inte en systemkamera...Ja, det går ju inte att byta objektiv men oj, vad det går att göra med den har jag förstått mer och mer..

 
Ingen bild

Kvasthilda

1 oktober 2009 19:27

Jag vill ha en kompakt som komplement till systemkameran. Nån som är smidig att ta med sig överallt men ändå klarar att ta bra bilder. Finns en uppsjö idag.
Vad bra med rengöring. Jag har irriterande fläckar nånstans som sätter sig på varenda bild. Skulle verkligen behöva få den rengjord...

 
Avsändare Margareta -Bildgatan

Avsändare Margareta -Bildgatan

1 oktober 2009 19:43

Jag tycker om dina foton. Den första var en fin komposition, ser inte att bakgrunden stör. Den andra, hm har det blivit så mycket höst sedan jag åkte hemifrån? Får se i morgon när jag landar på hemmaplan igen.

Gillar samtliga dina bilder, ska kolla in på -utblommat igen - som jag såg att du lag ut.

Ha det bra och njut av din vackra stad.

/Avsändare Margareta

http://bildgatan.wordpress.com

 
Helena/Bildbloggerian

Helena/Bildbloggerian

1 oktober 2009 20:11

Tack för din snälla kommentar hos mig om Fototriss! Jätteroligt att du tycker det är kul att vara med och jag hoppas jag ska hitta på nya spännande teman så att du vill vara med även i fortsättningen.

Angående makroobjektiv så kan jag absolut rekommendera ett sånt, jag har haft mina roligaste fotostunder med det objektivet på. Och det är dessutom perfekt även för porträttbilder, blir ett fint kort skärpedjup. Men du har ju fått till det fint med skärpedjupet ändå på dina bilder, även utan makro :)

http://exponerat.blogspot.com

 
Ingen bild

Kvasthilda

1 oktober 2009 20:23

Margareta,
andra bilden är fotad i järnvägsparken och där var det utblommat. I parken ovanför hmmmm... *letar kartan* Prästgatan (?) fanns det desto fler växter i full blom (nästa inlägg visar i alla fall en bild därifrån, Livstrappan).
Här i Kiruna har vi snö, så det finns inte tillstymmelse till blommande växter. Eller ens löv på träden!
Det var lite knepigt att hitta balansen med bakgrunden. Fanns pinnar med plastsnören i vägen, röriga vagnar på andra sidan (man anar timmervagnar i bakgrunden, men just de stör inte), stolpar av olika slag. Allmänt rörigt. Klippt på rätt sätt fixade det sig med rörigheten :-)

Helena,
tack för titten :-) Känns hedrande att du kikar in!
Ett makro får väl hamna på önskelistan tills jag så småningom är färdig lokförare. Då ska det väl bli nån råd ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


  Tema nr 240 På väg 109/366   373 för att vara exakt.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 17 april 09:00


  Eget tema nr 19 Takdropp 108/366   Förklaringen på gårdagens "skål". En isgrop i snön, formad av ihärdigt takdropp.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om ...

Av Kvasthilda - Tisdag 16 april 09:00


  Tema nr 274 Skålformad 107/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 15 april 09:00

  Tema nr 279 Solen lyser även på liten stuga 106/366   Vincents gulliga stuga i norrbottenslademodell får lite varmt ljus av vårsolens sena strålar.     Några dagar har gått och snön har gått ihop sig lite:    Temalista    ...

Av Kvasthilda - Söndag 14 april 09:00


  Tema nr 350 Vårvinterljus 105/366   Och ett jaktplan passerade på realtivt låg höjd. Lite svårt att se det mot vårsolens sken, men det är där, lite nedanför solens vita ljus.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards