Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 3 februari 2010

Av Kvasthilda - 3 februari 2010 21:24


.... o ändå i tid. *suck*

Passåkte med en kollega hem. Först tyckte turfödelningen att jag skulle ta ett senare tåg ikväll.

~ Jaha, när har det avgång då?

~ Eehh, vid nio nån gång.

~ Så du menar att jag ska sitta här i fyra timmar för att ta ett tåg som vi i nuläget inte ens vet om det faktiskt ska gå?

~ Hmm, nej det var ju dumt kanske. (hon vet att jag inte har körkort och har blivit dubbelt o trippelt påmind den senaste veckan med min fantastiska tur fram o tillbaks till Svappavaara - i taxi). Tar ut nattjouren i stället. Hon kanske inte ens behöver jobba.

Så jag fick alltså passåka med första efterföljande tåget hem. Visade sig vara sjuttiotåg. Jippi!


Äh. Visade sig vara inte så jippi innan vi var hemma. Vi gick en dryg timme sent från björkis o kom hem drygt TVÅ timmar sent. Dvs ungefär samma tid som jag normalt skulle ha kommit hem med mitt vändande tåg. Tji fick vi. Nej, inte tji, vi fick trettioövervakning i tre mil. Helt fantastiskt. Sjuttiotåg my @$$.

Fast trevligt sällskap :-) Mycket historier om gamla tider. Han har ju vuxit upp med mina svågrar så det blev en del rövarhistorier. De flesta alldeles sanna och mer därtill!

Väl hemma fick voffsingarna rastas lite. Husse Halt ringde precis när jag kom till björkis o meddelade att gamlingen fyller elva år idag. Grattis Tarzan!


Av Kvasthilda - 3 februari 2010 12:10


Apropå att bli miljardär.... Kanske man skulle ta en sväng förbi Sotheby's i London o köpa en tavla. De sålde en Picasso häromdagen, för motsvarande 94 miljoner kronor... Kan ju vara fint att ha på väggen i vardagsrummet?

Eller?


Av Kvasthilda - 3 februari 2010 10:30


Jaha, så är det då veckans första arbetsdag. Eftermiddag/kvällsskift. Om man sover länge tappar man en stor del av dagen men skiftet i sig passsar mig utmärkt.

Hundarna yrslar omkring o gamlingen har sett bilar på morgonen o boffat. Kanske han bara är döv på kvällskvisten?

Han har ätit. Dotra vill inte. Kanske ska ta en liten prommis med dem så de får pinka av sig så äter hon kanske sen.

Annars har det varit lugnt inatt. Undrar om Neo har sovit hos E-pigan inatt? Hans favvosovställe nattetid. Jag har inget hört så busandet kanske har avtagit med två stora hundar omkring honom... Å andra sidan sover jag som en död så vad som helst kan ju pågå utanför sovrumsdörren...

OK; lite kaffe, frunch o en hundpromenad. Börjar jobba strax före ett.

Tjing!

Av Kvasthilda - 3 februari 2010 09:00


Tema nr 116 Höghus

35/365


Ralph Erskine hette en arkitekt, född i England som flyttade till Sverige i slutet av 30-talet. Bland en hel massa byggnader han stod bakom är exempelvis "Läppstiftet" i Göteborg och kvarteret Ortdrivaren i centrala Kiruna. Ortdrivaren har väldigt karakteristisk arkitektur med sina rundade hörn och sneda tak. Ortdrivaren består av fyra (egentligen fem) hus i olika storlek och de döptes allt efter kirunesiska standardmått till något vardagligt. Varifrån Kirunaborna fått sin fantasi att sätta folkliga namn på hus och byggnader vete sjutton, men dessa hus kallas i dagligt tal för Snusdosan, Spottkoppen, Mullbänken och Berlinmuren (som är tvådelad).

Avbildad här i en något snäv vinkel (bara för att spä på höghuskänslan) är Snusdosan, den högsta av de två höghusen. Spottkoppen är den andra. Snusdosan, det mörkare bruna huset, är tolv våningar hög och man har visst vidunderlig utsikt över Kirunas fjällvärld bara några våningar upp. Spottkoppen, som alltså är den något ljusare byggnaden (inte på bild alls här, men kan ses till vänster på bild i det här inlägget) är tio våningar hög. Den gula och lägre Mullbänken ligger alldeles nedanför de två snusmumrikarna och Berlinmuren, lika gul och låg, täcker hela kvarterssidan mot Hjalmar Lundbohmsvägen.

Deras balkonger är byggda med gruvorterna i bakhuvudet. En närmare titt av balkongen kommer, och de är ritad med skippern i åtanke. Den stora "vagnen" som far upp och ner i gruvan, fraktandes malm mellan de olika nivåerna.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards