Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

Melodikrysset v1, 2011

Av Kvasthilda - 8 januari 2011 11:15


Med Kent i radion bakom mig ska jag nu börja skriva kryssblogginlägg.... Dagens kryss var inte supersvårt men en melodi går jag bet på. Jag har en gissning för lösningen men melodin vet jag inte riktigt vad det är. Dock kan lösningen vara två olika ord men det kommer vi till...


Det börjar i en smäll :-) Rock runt klockan. Oj, vad jag lyssnade på den här när jag var liten. Pappa har alltid varit involverad i en lokal sportklubb i Falun och i deras lokal fanns en skivspelare och ett gäng LP-skivor, bland annat ett album med Bill Haley och just Rock Around the Clock. Härligt :-)


Sen tar vi det betydligt lugnare o går på musikal. Richard Clayderman spelade så, med piano, triangel och symfoniorkester fick vi Maria Magdalenas sång utan text idag. Hämtat ur Jesus Christ Superstar hörde vi I don't know how to love him. Agneta har gjort en svensk version för en herrans(!) massa år sen.


Jesus var aldrig gift enligt historieböckerna även om Dan Brown vidhöll att han blev far vid något tillfälle i Da Vincikoden. I dagens tredje uppgift reste vi hem till Sverige och fick oss tilldelad en jämtländsk brudmarsch.


Halle-lu-ja. Över till nåt helt annat. Mer rock. Monsterrock, även om låten de tävlade med i ESC var snäll jämfört med annat de gjort. Lordi och Hard Rock Halleluja.


Flaco Jiménez tog sen upp dragspelet och delade med sig en "säsongsanknuten" melodi. Det är nog väldigt långt till nästa, då skolungarna knappt avslutat jullovet men det handlade om Mitt sommarlov och hon som brukade beskriva det i ord var Anita Hegerland.

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan


Brudmarschen får väl ledas till evig kärlek får man hoppas. Elvis sjunger om hur han har svårt att undvika bli kär och på svenska var det Anita Lindblom som sjöng Tro på mig.

Tro på mig o jag lovar dig
att vad än sker, vi ska ej skiljas mer

Ensam du, känner dig just nu
jag finns hos dig, tro bara tro på mig

ingen vill förstå, det är bara så
är man riktigt kär, oron så lätt man bär

Vad än sker, vad är livet ger
så ber jag dig, tro bara tro på mig


Så går vi på bio igen. Melodin vi hörde idag var en cover på Ritchie Valens melodi från femtiotalet. Filmen den är hämtad ur, handlade just om Ritchie Valens och hans väg till fame, med Lou Diamond Phillips i huvudrollen. Los Lobos fick en jättehit med låten som som bar samma namn som filmen om Valens, La Bamba. Ritchie Valens dog i en flygkrasch tillsammans med bland andra Buddy Holly, "dagen då musiken dog".


Efter lokalnyheterna som innehöll en kort väderprognos fick vi höra Byfånarna med Björn Skifs som en av sångarna, framföra sin hyllning till Åsa Bodén. "Vi vänder på frågan" sa Eldeman. Förra gången det var aktuellt frågade han efter Åsas namn och körde väl originalmelodin på engelska kanmantänka, med Village People, YMCA som är en förkortning av Young Men's Christian Association. "Tänk att vi fryser på Åsa Bodén. ... mycket bättre än Curry Melin." Ja, jisses.... Denna vinters prognoser måste vara enkla i alla fall. Det blir kallt. Det blir kallt. Det kommer snö. Det blir kallt.


Sen kom min frågelåt. "om en viss sorts människor är med kan man kanske hoppas på sådana" var Eldemans ledtråd. Jag vet inte vilken melodin var, men min inte så vilda gissning är att man kan vänta sig kyssar. Svaret kan väl egentligen lika gärna vara pussar men stuket på låten säger mig det första. Kyssar är vad jag skrivit.
Tack till IGN - läs kommentaren nedan :-)


Semlons gröna dalar.... Hahahhaaaa... Povel Ramels treavsnittsserie. Har inte sett den på evigheter. Povel spelade far i familjen, Semlon Pytting, Anna Sundqvist hans fru Pontussa, mor till sönerna Tillbrekt och Minus, spelade av Sune Mangs och Martin Ljung. Var får han allt ifrån, herr Ramel? Två klipp fick illustrera en av dagens dubbeluppgifter.

Ut i skogen ska vi gå!
Kofta, keps och ränsel på!  

Sune och Martin sjöng duett och sedan hörde vi ett klipp med Anna ensam.


Så över till något av nyare datum. Rihanna sjöng sin Only Girl (in the World).

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands how to make you feel like a man
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only one
...


Om hon liknas vid en ros.... tja vet inte men i nästa uppgift gör föremålet för sångarens text det. Min älskling du är som en ros...


O har man nu gift sig får vi väl hoppas att det finns en morgondag. Och en till. Och en till. Och ännu en. O många fler efter dem :-) Babben Larsson sjöng Tomorrow ur musikalen Annie.


Med det slutade veckans kryss....


 
 
Ingen bild

IGN

8 januari 2011 17:48

"Finns det flickor, ja då finns det kyssar, finns det flaskor, finns det också vin. Finns det vindar på havet man kryssar, seglar skutan i hamnen säkert in...."
Så är texten i den sången som jag kunde - så ordet kyssar är helt rätt.

Kvasthilda

8 januari 2011 19:21

Tack! Det finns alltid någon därute som kan texterna :-)

 
Ingen bild

Hans-Christer

9 januari 2011 12:02

Tack, du har räddat min dag!!!!

Kvasthilda

9 januari 2011 12:48

Härligt att höra :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards