Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2011

Av Kvasthilda - 16 juli 2011 12:04


Ingen vinst nu heller. Nästa vecka kanske man skulle ta o vinna nåt? W&W har gett ut en box med fyra böcker som Eldeman ger som vinst. Den innehåller En ond man, Svea Hund-Limerickar, Varför är det så ont om Q? och Lagens långa näsa som ljudbok, inläst av Hasse själv. Just det ja. Hasse Alfredsson har fyllt åttio år. Kanske man också skulle skriva, för att reda nån ordning i detta :)


Denna veckas kryss då... VI började i spanskt tema idag. En mandolin? Hur som haver. Melodin skulle ge oss en visa med barntema... Min hatt den har tre kanter.


Ett vinnande tema. Ja, hon vann ju IDOL för några år sedan, Marie Picasso. Winning Streak heter låten för dagen.


Lalla Hansson tog sen över o sjöng Balladen om Nalen. Jag trodde den hette nåt helt annat enligt texten han upprepade med Eldeman tjatade om Nalen :) American Pie heter amerikanska originalet. Visst var det Madonna som gjorde den senast?


Vi stoppar nåt i en flaska o blir miljonärer.. Om vi kunde vill säga. If you could put that in a bottle. Lill Lindfors å andra sidan, stoppade En man i byrålådan...


Så till Hasse Alfredsson då. Vi hörde hans Blommig falukorv - fast i hans egna översättning där den blommiga falukorven var utbytt mot en lurvig fladdermus.... Hairy Bat. Heter den Yes Doctor i översättningen? Hörde Eldeman säga nåt om det. Måste försöka googla lite mer vid tillfälle. Har lite taskig anslutning där jag sitter... Hur som haver. För krysset söker vi nåt av all den mat han INTE vill ha till lunch. Fiskpinnar o vad det nu var.

Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma.
Nåt annat vill jag inte ha.
Jag hatar tomaten och fisken och spenaten
och plättarna med lingonsylt.

Vi tar det sista där för krysset. Plättar med lingonsylt. Det åt vi faktiskt häromdagen. Vanliga plättar med drottningsylt o blodplättar med lingonsylt. Mums!


Efter maten kanske man känner sig rätt nöjd. O att vara glad o nöjd var ju något björnen Baloo förespråkade i Djungelboken... Vi fick den i originalversionen idag, "Bear" Necessities. (Jaja, Bare Necessities då)

Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär
Var glad och nöjd för vet du vad.
En Björntjänst gör ju ingen glad
var nöjd med livet som vi lever här


Sen for vi från djungeln till fjällen och byn Svartlien och bröderna och pistvakterna Sven-E, Jan-E och Oll-e. Lennart Jähkel spelade storebror Sven-E i denna underbara komediserie (och film).


Vi fortsätter titta på teve, nu en engelsk dramaserie som utspelade sig under krigstiderna. A Family at War hette originalet som på svenska tog familjens efternamn - Familjen Ashton. Jag har nästan hela familjen som klippdockor ur Hemmets Veckotidning från tidigt sjuttiotal :)


Sen ska vi ha ett gruppnamn. Nu kan inte jag lyssna om på krysset o jag missade vilken låt de spelade, Jon med sitt namn som bär hans efternamn, Bon Jovi. Om jag minns rätt pratade Eldeman om miljontals sålda exemplar, kan det ha varit från Slippery When Wet? Deras tredje album? O låten i så fall It's my Life....? Jag hörde "I'm Alive" flera gånger och den strofen finns i den låten. Jaja, låter detta vara osagt sålänge :) (Fast nu har jag ju skrivit det...Hahahhaaa)


Ännu en låt jag missade titeln på var det som Sven-Ingvars spelade... Vilken var det? Har för dålig anslutning för att kunna lyssna igen så det får stå tomt tills jag förhoppningsvis kommer åt en bättre.


Vi slutar i köket. För kryssets sista adress använder vi ett instrument som behöver vara något för att det ska bli nåt - eller hur han nu uttryckte sig, Eldeman.... Ut i etern ploppar en massa PopCorn. Ja, pannan måste vara glödhet för att oljan ska bli nog varm. Hett alltså!


När jag skriver detta har min syster precis fixat dagens middag - lagt fläskfiléerna i marinad för eftermiddagens grillning med grannarna. Den ska inte vara alltför het utan helst bara glödande. Dock är våra respektive sambo/make något otåliga o det blir lätt kolbulla. Nej, det var nåt annat men väldigt härjedalskt - där jag befinner mig några dagar till.


Ha en underbar lördag därute!


Av Kvasthilda - 16 juli 2011 09:00


Tema nr 121 Juli
199/365

Klockan är bara ett par minuter i midnatt den fjärde juli. Solen har försvunnit bakom grannens hus men kastar några solstrålar på Loussavaaras toppstuga. Sommarnatt!

När detta publiceras har midnattssolen så sakteliga börjat krypa under horisonten och nätterna blir mörkare igen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 15 juli 2011 18:15


Nu är det Diggiloo!


musik · sms
Av Kvasthilda - 15 juli 2011 09:00


Tema nr 292 Sällskap
198/365

=^..^=



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 14 juli 2011 17:55


Gubbsen har varit en sväng på sjön. Hinken var fylld - av FYRA fiskar. Eller var det fem? En av dem skymde de andra så de försvann. Abborrar hela högen men en var grotesk. Grisvarning. Stor. Runt kilot kanske?

Sen ställde sig Sambon nere vid sjön o metade lite till o jag hörde att det plaskade till. Han fick en krokodil på kroken som snoddee hela kroken - o tog flötet med sig när han dök under ytan igen. Flötet hade ett stort jack efter gäddkäften! Det finns en del grisar i den här sjön.


Av Kvasthilda - 14 juli 2011 15:17


Blodplättar idag :) 


Av Kvasthilda - 14 juli 2011 09:00


Tema nr 62 Flytande
197/365

Men det är väl knappt? Båten är rätt vattenfylld efter allt regnande.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards