Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2011

Av Kvasthilda - 18 juli 2011 22:29


Sitter i mammas kök. Äntligen. Eller? Vet inte om semestern med SysterYster är över nu eller om hon har tid att leka med Storasyster ett tag till.

Kidsen har anlänt - nästan samtidigt som SysterYster, hennes styvdotter o jag anlände mormors adress. Morfar var precis o hämtade dem vid tåget. Juniors första flygresa - företogs visst mestadels sovandes.

Barnafadern anlände sin destination vid ungefär samma tidpunkt också - med ett magsår i bagaget. Han vaknade inatt o kallsvettades o bara skakade. Trodde det var ryggkotorna som vanligt men visade sig under dagen peka på nåt annat. En ytterst grinig magmun med kväljningar o stenhård mage som följd - o i dess spår en jävelusiskt ond övre ryggtredjedel. Får se om det blir akut besök på lassa för herrn i morrn då.

Här är varmt som..... Efter den härliga luften, må vara regnig sådan, det senaste dygnet i Härjedalen, känns det lite läbbigt att ankomma mammas något för varma - o kvava hus. Man kan inte ställa upp fönster. Junior snodde rummet i källaren o Pigan o Kullen tog "mitt" rum med balkongdörren.... Jag får kvarta med morfar - o stängt fönster. Får se hur länge man står ut.


Jag å andra sidan, har med mig diverse kyrkfoton i bagaget. De senaste i raden blev Hornberga kapell, Orsa kyrka, Rättviks kyrka och ett par stängda kapell däromkring. I Orsa kyrka hade de dessutom en utställning i tornet som jag besökte. En gammal (som i fd - inte åldersmässigt, för han é dö' idag) kyrkoherde har tagit reda på en massa saker i kyrkan under åren som skulle kastas bort - och ordnat med en utställning uppe i klocktornet. Häftigt! O kul att historia tas reda på, på det viset. Det fanns ett helt kor däruppe - med en del av den gamla altarringen kvar och ett stort slitet träkors på väggen. Där har det tillome hållts bröllop, berättade guiden! De kan inte ha haft många gäster/vittnen med sig upp under ceremonin.... Ryms inte så många omkring det uttjänade altaret. Eller inte då... :)


Förutom det har vi sett solen idag. Faktiskt!


Av Kvasthilda - 18 juli 2011 09:00


Tema nr 154 Lekfull
201/365

Spinner vidare på gårdagens tema - o hundar. Grannhundarna Alice o Asta leker o stojar i gröngräset.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 17 juli 2011 22:19


Väskorna är packade. Allt bortplockat. Trappen sopad.

Det regnar. 

I morrn far vi "hemåt". Maken norrut i SysterYster o jag mot sydost o Dalarna (igen). Vi var ju där i fredags :) 

Kottarna kommer med flyg o tåg i morrn. Ett par av dem. Kråkan är hemma o väntar in barnafadern. O matar djuren. 

Kanske det blir något tätare uppdateringar nu o lite bättre foton. 

Får se om det blir några kyrkstopp i morrn. 

O när det blir bio. Harry Potter. Sista filmen :( lyssnar just nu på sexan. Horcruxes. 

Nu ä're Go'Natt inför morgondagen. 


Av Kvasthilda - 17 juli 2011 09:00


Tema nr 239 Ritual
200/365

Jyckarna har sina ritualer när de möts - för första gången eller femtionde. Vissa steg ska bara gås igenom. Killarna till vänster försöker leka herre på täppan medan tjejerna till höger struntar i dem o leker med varann i stället.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 16 juli 2011 21:33



Grannens lilla Ambi hälsar på... 


Av Kvasthilda - 16 juli 2011 13:11


Jag glömde ju mobilen "hemma" igår... Klantarsle. Det regnade. O regnade. O regnade..... Hela kvällen. Det avtog något i pausen men fortsatte med ett stilla stril en stund senare. Vi investerade i stora regncaper igår för att förbereda oss, SysterYster o jag. Maken o Sambon köpte oss ett par dynor att sitta på. Det är risk för träsmak i arslet annars. Vi lät plasten sitta på dynorna. Killarna undrade om vi inte använde dem.... Hahhahaaa. Jodå. Men varför ta av plasten när de lär ha blivit genomblöta? Vi satt på ett par "ballonger" i stället :)

En farbror bakom oss i den ringlande kön ner mot Dalhalla-scenen kommenterade vår påklädning av caperna "Är det svarta spöken här?" Hahahahhaa... Det var uppehåll när vi började gå men strax föll regnet igen.


Jag fotade massor. Bilder kommer bara jag hinner!


Konserten var kanon! Deras 150-nde i ordningen. Ett litet minijubileum.

Tomas diLeva var inte med. "Han har åkt i ilfart till Stockholm för att förlösa sin hustru". (inte låta förlösa då?) Senare under konserten fick vi veta att fru diLeva nedkommit med en pojke vid fyrasnåret o "pappa vilar nu... nej hustrun". GRATTIS! Ännu en månfarare har kommit till världen :)


Det var en härlig show med mycket blandat.


Magnus Johansson på trumpet. Vilken man! O bjöd på sig själv under showen. Ölmage o gammal dam. Hahahahahahaaaa!


Magnus Carlsson. "De andra tog Mozart under armen när de sökte in till musikskolan, jag tog med mig Benny Andresson". Han gjorde en underbar The Winner Takes it All.


Lindorna Bengtzing och Pritchard. Vilka divor! I en positiv mening :) LB hade sin kycklinggula klänning på sig! KUUUUL! De gjorde sina festivallåtar o Linda P tog på sig sin för kvällen längsta klänning. Annars var det mest bodies då hon även ingick i danstruppen.


Charlotte Perelli i skyhöga klackar.


Jessica Andersson som trots sin vinst i Let's Dance var lika stel som hon alltid varit. Men hon kan sjunga! Även i gummistövlar... Underbart vacker i en vit fluffklänning i Beatles Yesterday. Undrar om hon var Julia (Juliet). De gjorde ett musikalnummer med Beatles-låtar. Grease med Help o She Loves You. där MC o Charlotte gjorde rollerna som Sandy och Danny... O en del annat. Just det. Linda P som Maria i Sound of Music o Magnusarna i dirndl - Johansson med kjol o flätperuk o Carlsson i snickarbyxor... Hahahhahaaa. Underbart söta!


Åsså lilla Hilda. Lill-Hilda. Nej, det var ju jag. Lilla Hilda med efternamnet Stenmalm. Blott femton år. Fantastisk. Men ett himla vevande med micken. HÅLL STILL!


O givetvis herr Holm. Lasse Holm. Inget Diggiloo utan Lasse Holm.


O Thomas i skärmen för att så småningom avsluta det hela. Thomas Pettersson.


Vi for hem igen vid tolvsnåret - i regn. Regn, regn o mer regn. Det regnade hela vägen tillbaks.


O grinden var stängd när vi kom. Duracellkaninen är tillbaks igen.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards