Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 1 maj 2011

Av Kvasthilda - 1 maj 2011 21:15


Denna veckan blir det likadant som förra :) Jag har inga bilder på kyrkor med Z i namnet men har dock kyrkor från Z-län, det vill säga Jämtlands län som innehåller delar av landskapen Jämtland, Härjedalen, Hälsingland, Gästrikland o Lappland! Kyrkorna idag kommer alla från Härjedalen och har ett eller annat gemensamt.


Vid Svegs kyrka ligger min farmor och farfar begravda. Det här är min pappas "hemkyrka". Sveg är Härjedalens största ort, där kommunhuset finns, för Härjedalens kommun. Hela landskapet är en enda stor kommun!


En moster till mig bodde i Hede i en massa år. När jag var förbi där med SysterYster i somras höll de på att renovera kyrkan, både ut- och invändigt.


Lillhärdals kyrka


Linsells kyrka


Som ni kanske lagt märke till är alla kyrkorna vita. Tre i sten och en i trä. Alla utom Sveg har dessutom så kallade säteritak.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.


Av Kvasthilda - 1 maj 2011 10:52


Har sovit drygt tolv timmar inatt och mitt huvud spränger nåt helt vansinnigt. Har sovit för mycket på rygg - eller legat för länge på rygg innan jag klev upp så min kropp skriker den med. Fy för sören. Kan man få vakna en morgon och vara utvilad?? Har jour nu. En blankdag utan order innebär jour 8-15.12 så nån timme till. I morrn är jag ledig. En fridag mitt i veckan. Nej fan. I början av veckan. Man blir lite dagvill när man jobbar veckans alla dagar :) Det är ju söndag idag! O första maj på det. Jisses....

Ute snöar det. Kommer fort fort men lite på sniskan. Gubbens skoter som står på släp utanför köksfönstret hade ansamlingar av snö här och där. Han o kompisen ska nog ut igen en sväng strax. Inte idag men till helgen.

Såg inte ett spår av björnen i Linaälv igår. Körde sakta (o tappade ännu mer tid men det dritter jag i, var en halvtimme sen från Boden o med alla nedsättningar tappade jag massor med tid - o ett stopp i LIN för att vänta in persontåget), men som sagt. Inte en björnram nånstans. I Linaälv stod tre jägare med bössorna på axlarna. De skulle antagligen ut på björnjakt för att se hur det gick med nallen kompisen körde på.

Maken säger att de kan ta sig en bra bit fast de är skadade och den måste ha tumlat iväg över nejderna. Såg dock inte var den tagit sig över/under viltstängslet men det är lite nertrampat här o där efter vinterns snömängder så det är ingen större konst. Älgarna som boxades med stängslet var också borta. Däremot sprang en annan stor älgtjur framför loket på hemvägen så jag saktade in (tappade ännu lite tid där) medan en ko med två fjolårskalvar höll sig på rätt sida om staketet - inom samma femhundra meter så kanske tjuren var ute efter ett tjuvnyp från kon där? Eller redan fått o stack iväg för andra troféer? Njaee, lite för tidigt på året för det.

Ringde fjärren o frågade hur det gick med björnen men killen som satt där visste ingenting om nån björn. "Björn? Då vet du mer än jag." Jaha, se där. Man tycker att en sån nyhet borde går som en löpeld genom skiftlagen? Den tillhör trots allt statens storvilt o en av De stora fyra.

Hämtade upp kollegan på ARE-tåget efter mig igårkväll o körde hem henne. Hon fick ett uppdrag att plocka upp min mobil som jag glömde på Äntligen igår.... Klantskalle. Kaffeautomaten var trasig (nåt fel i alla fall) så jag kokade vatten för att kunna göra te o la ifrån mig mobilen. Glömde sedan plocka upp den innan jag gick. Så dumt. Tur att jag hade det tidiga tåget igår :) Fast jag kör hellre det andra. Av två anledningar. Man börjar en timme senare på natten. Hellre strax efter tre än två! O det är dubbla lok, en mult i det andra. Man har alltid en extra säkerhet. Vikten på tågen brukar vara ungefär densamma. Mitt tåg hem igår vägde över 900 o det var lite tungt för mitt ensamma lok. Man tappade fort farten i backarna - om man inte hade den med sig upp, vilket är svårt med alla nedsättningar....

Nåja, hem kom jag.

Nu, en sen frukost. Ha en SKÖN SÖNDAG!


Av Kvasthilda - 1 maj 2011 09:00


Tema nr 196 Nytt/Nyhet
123/365

Inte så ny längre men jag har nyligen fått tag i en att smaka. De har varit lite svåra att hitta, de nya kexchokladen med blåbärssmak. Dotra tyckte inte den smakade mycket men blåbärssmaken är ofta lite subtil. Jag kände den. Tror de smaksatt chokladen. "Annars skulle ju kexet vara blått", sa Storpigan snusförnuftigt. Så är det ju.

Jag som är barnsligt förtjust i blåbär, gillar den!


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards