Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 20 maj 2011

Av Kvasthilda - 20 maj 2011 18:59


"Ja, en jävla tur att det inte är hockey-VM" var en av Gubbens kommentarer. Vi är utan teve sen sent igår kväll. Ringde just tevesupporten o det har tydligen drabbat sådär en 450 kunder o dryga tusen tjänster. Som tur är har vi bara teven via ComHem och att hitta nåt att titta på i dumburken är inga problem. Vi har massor med filmer att slå igång.  Maken är lite rastlös.

I köket håller tjejjorna på att laga sushi. "Säg till när det är dags att börja rulla", sa Junior. Tillhör väl hans jobb att göra det då kanmantänka.

Jamenjaha. Köket är upptaget o Maken ids inte gå dit. Han svälter ihjäl. "Sushi kan man inte äta. Fisken ska LAGAS!"

Får väl gå o mikra lite kyckling åt honom då....


O de där jävla kommentarerna fortsätter rulla in. Hur tar de sig förbi koden?


Av Kvasthilda - 20 maj 2011 13:10


Hahahahahaaaaa! Åh, vilket skönt skratt jag fick mig. Såg en trailer till nya säsongen av True Blood. I böckerna om Harry Potter får Petunia inte fara till Hogwart's för att lära sig om häxkrafter o trollkonster och annat utan gott stanna hemma medan lillasyster Lilly får Brevet från Dumbledore och far iväg. Inte lätt att vara mugglare när man har en häxa till syster. "You... You FREEEAK!" skriker hon till sin syster vid ett tillfälle. Avundsjukan skriker igenom.

Men nu minsann.... payback time.... Nu verkar Petunia vara ärkehäxa. Överhäxa. THE witch. Marnie. Se här:



Fast OK, det är ju inte Petunia utan skådespelerskan Fiona Shaw. Men kul är det.


Av Kvasthilda - 20 maj 2011 13:00


Skönt att vakna till en solig dag. Nåja, det är ju ett tag sen jag har vaknat o sanningen att säga var det halvmulet då. Men nu skiner solen och de grå molnen som SÅÅ har dominerat himlen de senaste dagarna är nu bara tunna ulltussar här och där.

Önskar att huvudet kunde hänga på den glada dagen också men den ska givetvis tynga ner mig fullständigt. Alltid när man har ledig helg slår den till med råge. Huvudvärken.

Nå, ska försöka bortse från det en stund.

Tvättmaskinen går på högvarv. Psf har ringt som en galning på förmidda'n. Envist. Måååååånga ringningar. Asså, svarar man inte på fyra, eller sex så varar man väl inte på tjugo? Visserligen ska jag försöka byta bort ett par arbetsdagar några helger bort men just nu kan jag inte jobba. Inte med den här huvudvärken. Ska ringa arbetsledaren i stället o be att få semester. Har trots allt blankdagar (tack för den SÖMjäkel) och en tidig svappis, vilken inte är så svår att bli av med. Men att gå via Psf.... Då blir det bara att byta mot annat jobb. Inte semester.

Nah, kanske ska titta till tvättmaskinen. Arbetskläderna. Kan inte jobba i alla fall ;)

Just ja. Anledningen till min rubrik. Den raderade jag. Vet inte om man ska adressera idioter. Men skitsamma. Hade "brevlådan" full av kommentarer i stil med "just my thinking". Bara skit. Som tur är hittade jag de legitima kommentarerna som fanns inklämda mellan allt skit innan de också försvann ut med soporna. Tur att man har lås på kommentarerna då de uppenbarligen ids ta sig förbi koden för att avlämna nonsens.


Redigerat: En timme senare har det ramlat in ännu sju kommentarer. Undrar hur länge ska det pågå?


Av Kvasthilda - 20 maj 2011 10:00


Åhls kyrka, Insjön


Insjön har ingen "egen" kyrka utan församlingen heter Åhl vilket är det gamla namnet på samhället. Insjön heter orten idag. Ni känner väl till Clas Ohlsson i Insjön? Clas-i-sjön som Maken brukar säga. Grundaren, Clas Ohlsson ligger begravd vid Åhls kyrka. Ett par av de mest kända profilerna som ligger i denna jord är dock Johan Petter Åhlén och Erik Holm, som tillsammans grundade Åhlén & Holm, ett av de (om inte DET) första postorderföretagen i Sverige och sedermera stora varuhusen Åhléns och Tempo.

 

Kyrkan som den till största delen ser ut idag, byggdes under 1760-talet och byggmästaren hette Pehr Schutzberg. 



Saxat från wikipedia:

Orten hette, liksom socknen, tidigare Ål och namnet skrevs år 1325 som Aall och 1386 som Aall (och vad är skillnaden?). Namnet kommer av det dialektala ål som betyder 'jordremsa' m.m., men som här istället syftar på en höjd. Orten övertog namnet Insjön från järnvägsstationen, som fick sitt namn 1884. Järnvägsstationen fick sitt namn från sjön Insjön vid vilken orten är belägen.


Dopfunten är nytillverkad (1977) av Ekebergsmarmor, inspirerad av medeltida funtar. Hållaren till dopljuset står på en del av en gammal funt, troligen tillverkad på 1300-talet.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 maj 2011 09:00


Tema nr 126 Kantig/Kantigt
142/365

Också en typisk syn i Norrbotten. En s.k åttkantsloge. Lador byggda med åtta sidor. En del används som dansloge. De flesta är väl sädeslador tror jag. Vet faktiskt inte. Men fina är de! Speciellt om de är så här väl omhändertagna.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards