Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 27 maj 2011

Av Kvasthilda - 27 maj 2011 11:00


Så börjar vi om igen - en ny omgång av ABC :-))



Vi köpte ett par nya chokladsorter häromdagen. Har inte öppnat dem än.

Anthon Berg tillhör mina favorittillverkare av choklad. Mörka chokladsorter.

Dansk chokladtillverkare :)


När Kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel i fjol gav Cloetta ut en ask med chokladbitar fyllda med lingon och blåbär. Smarrigt. O lingonchokladen var min favorit trots att jag är galen i blåbär. Får se om Anthon Berg lever upp till det :)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 maj 2011 09:00


Tema nr 133 Klot
149/365

Jag har ingen aning om vem som skapat detta klot eller vad det ska föreställa (solen?) men den är nyligen uppställd längs en väg in mot Kiruna och syns från järnvägen.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 27 maj 2011 07:55



Jag har lite att göra i sommar :)


En närmare titt på hyllmetern (nåja...):



~ Dead Reckoning, Charlaine Harris nyaste bok om Sookie Stackhouse och hennes liv bland vampyrer, var-djur av olika slag, häxor, feer o andra övernaturliga varelser. Kråkan snodde den här av mig för att läsa... Nåja, även om jag är sugen på att veta hur det går för Sookie o Erik o de andra har jag annat att läsa under tiden :-)

~ Dead After Dark - fyra paranormala romaner av fyra författare varav Sherrilyn Kenyon är en.

~ No Mercy & Bad Moon Rising - Sherrilyn Kenyon, mer om Dark Hunters. Har några böcker oköpta/olästa i serien ännu. No Mercy handlar om en amazon hunter och en shapeshifter. BMR har jag väntat länge på! Har dock velat läsa böckerna i kronologisk ordning även om det inte är alldeles nödvändigt för flera av hennes böcker går omlott och parallellt tidsmässigt men det kan finnas hänvisningar på ett eller annat sätt till tidigare böcker. BMR. Boken om varmänniskorna/vardjuren som går emot allt vad konventioner heter. En varg o en björn. En vild o galen varg och en överbeskyddad björn. Björnen kommer från en familj av bara bröder och Mama Bear är vildast av alla. Spännande.

~ Invincible - Sherrilyn Kenyon, fortsättningen på Nick's historia. Han krävde en egen bokserie :-) (en av killarna i Dark Hunter-serien)

~ The Secret Circle - två nya böcker eller snarare fyra-noveller-i-två-böcker av L.J Smith som skapade originalet till Vampire Diaires där Elena är blond och lapis lazuli-blåögd och Damon har svarta ögon och Caroline INTE är vampyr utan biten varulv. Lillebror finns inte och Elena har två väninnor, varav Bonnie är en men vi har även huntern Meredith - som är tillsammans med historieläraren Alaric. Caroline räknas inte in bland vännerna. O Elena är död flera gånger om. Sådeså. Nåja, detta hade inget med Secret Circle att göra. De handlar om nåt helt annat. Eller inte. Men en annan övernaturlig värld än Elenas i alla fall.

~ Stefan's Diaries - en fristående serie i tre delar skapad av gudvetvem. Bygger på serien som bygger på L.J Smiths böcker. Här är Katherine brunögd (pre-Elena)... YIKES. Böckerna har ingen författare, bara en massa "bakom"-folk. L.J Smith har väl INGET med de här att göra? Men som stort VD-fan vill jag veta vad som pågår... Eller snarare pågick, då det handlar om tiden innan VD utspelar sig. Från det bröderna blir vampyrer.


E-pigan köpte Herrelös tillsammans med en dvd. Nio liv är fortsättning på den. Handlar om varkatter. Det finns sex böcker skrivna i serien av Rachel Vincent men dessa två är de enda på svenska ännu.


Snabba Cash - Jens Lapidus

Mannen i sjön - Arnaldur Indriðason

Sommardöden & Höstoffer - Mons Kallentoft

I grunden utan skuld & I den innersta kretsen - Viveca Stens deckare i Sandhamn

Av dessa författare har jag tidigare läst Indriðason. Ingen annan ännu.


Mera åt det lättsmälta hållet:

En bunt Nora Roberts, nya böcker o loppisfynd om vartannat. En trilogi nederst.


Mer kiosklitteratur.

Debra Webbs Vendetta har jag nämnt förut.

Beautiful dead, Jonas bok av Eden Maguire har E-pigan snott för att läsa.

Sheldon-boken är ett loppisfynd.


Har några timmars förströelse framför mig!


Av Kvasthilda - 27 maj 2011 07:50


Har ni sett Marabous senaste choklad i begränsad utgåva? Man kunde inte kalla den tropisk? Nej fan, då ska're väl va' ananas i den. Caribbean heter den här. Jag gillar den. Kottarna rynkar på näsan åt tanken på banan. Smakar mycket kokosflingor.



Mmmmmmmmmmmmmmmm


Av Kvasthilda - 27 maj 2011 05:32


Usch. Trött. Men nu ska jag vaka ut så länge jag bara orkar. Går jag o lägger mig igen däckar jag väl i flera timmar. Visserligen skulle det behövas men när jag börjar jobba före ottan i morgon natt är det bättre att bita i o försöka hålla sig vaken. Fick inställt. Eller snarare, det var redan inställt. Såg att Psf sökt mig igår men hann inte ringa upp honom igen. Kanske var det här han ville då...? Ringde Vännäs i stället o fick jour motsvarande.

E-pigan o Lillkullen ligger o tittar på film. Att de orkar!


Andra sover.... Som bara de kan!


(ja, o soffan är skitsliten men det blir ingen ny på ännu ett tag till)


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards