Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

susar

Av Kvasthilda - 15 mars 2012 09:11


Psf har hunnit ringa igen. Verkar som om vi har ett tåg utan förare trots allt. Kanske man ska ta o ringa upp honom? "Har-en-tid-att-passa-mitt-på-dan-idag-som-varit-helt-eftersatt-då-jag-inte-haft-en-chans-att-boka-nån-tidigare-men-fick-det-nu-då-jag-har-jour-inatt.... Vad har du att erbjuda?

Idag är det riktigt träligt ute. Grått o snålblåst som det ser ut. Kallt o jävligt. Eller inte. Fem kalla grader visar termometern på skärmen. Har inte kollat vad det står på den digitala i köksfönstret. Men det blåser vilket gör det kallare. 

Junior klev upp vid tolvsnåret inatt. Visste inte att det var han men anade, då han somnat på tidig eftermiddag igår. Han drattade iväg till skolan för en timme sen nu. 


Apropå böcker. Jag har massor som är oläst. Böcker jag inte öppnat. Jag känner att jag hellre väntar på en kioskroman än sätter tänderna i Kallertoft. Eller Nesbø. Eller Indriðason. Den senare är rätt lättsmält men ändå lite mer engagerande med sina isländska namn o emellanåt lite mörka stämning. Nej, lätt o glatt ska det vara. Eller humoristiskt. Som i Cole/Showalter/Kenyons böcker. Sexigt. Galet. Out of space. 

Men som sagt. Det ligger tre Mons Kallertoft intill mig, Vårlik, Sommardöden, Höstoffer. Väntar på Den Femte årstiden. Vinterdelen har jag inte. En annan bok jag köpt under pocketkampanjen i vintras, Rosornas arv av Leila Meacham. Aldrig läst nåt av henne men det är kul att kanske göra en ny bekantskap. För liten text o tjock bok för mina trötta glasögon. Får bli när jag fått hem nya glajjerna. 

Kanske man skulle ge sig i kast med P.C Casts tre Divineböcker då? Förvisso tjocka men större text. O P.C Cast gör mig sällan besviken heller. Divine by Mistake, Divine by Choice, Divine by Blood. Läser dem på engelska. Som de flesta amerikanska författare (kiosklitteratur). Om de nu inte finns i Harlequinhyllan. 


Men först måste jag få mig nåt att äta. Kaffepannan har puttrat klart för länge sen. Bäst att ta reda på det innan det blir GK. O magen kurrar. Skriker nästan. Ungefär som brandlarmet gjorde nyss. Två gånger. Tyra vaknade av den första o E-pigan slängde ut henne ur soverummet o drog igen dörren. Så pep varnaren till igen o Tyra jamade högt, gnällde o tittade upp i taket. Dags att byta batterier igen då. 

Tänk om brandlarmet börjar tjuta på det där viset när katterna är ensamma hemma. Oj, vad jobbigt det ska vara för dem? Tyra talar om när telefoner ringer o annat. "Hallå där. Det låter nåt här. Stäng av det!!!"


Kristoffer o Christel har namnsdag idag. Christel är inte världens kanske vanligaste namn men jag har känt ett par, tre stycken genom åren. Ingen idag, tror jag. Möjligen annat än som gammal skolbekant på facebook. Man känner fler folk än vanligt när man flyttar från sin hemort. 

Nä. Kaffe var det. Go'Förmidda'! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards